diumenge, 10 de febrer del 2013

Unes pastetes amb el cafè...?

A qui hagis de donar sopar, no li planyis el berenar






Ahir la meva amiga Amina, que és marroquina, em va dur una capseta amb pastes fetes per ella. A primera vista semblaven unes pastes seques amb ametlles, però la sorpresa al mossegar va ser que eren deliciosament tendres i esponjoses. "Au vinga, Amina, dóna'm la recepta que les he de provar de fer!"


-6 ous
-200 grams de sucre
-200 grams d'oli de gira-sol
-500 grams de coco ratllat
-250 grams d'ametlles crues i sense pelar mòltes
-100 grams de sèmola de blat
-1 1/2 sobre de llevat químic
-Eau de fleurs d'oranger
-un platet amb sucre glas per arrebossar.






Escalfem el forn a 180 graus.

Primerament, barregem els ous amb el sucre i l'oli en un bol. Afegim el coco, les ametlles, la sèmola i el llevat i amassem fins unir bé tots els ingredients. Anem formant boletes, les aixafem per formar les pastes i les passem per un bol petit on hi haurem posat l'eau de fleurs. Llavors arrebossem les  pastes en un platet amb el sucre glas i les posem a la safata deixant espai entre l'una i l'altra, ja que  baixaran i s'eixamplaran una mica durant la cocció. Hi podem posar pel damunt unes ametlles laminades. Enfornem uns 15 minuts, vigilant de treure-les quan estiguin daurades.









L'eau de fleurs d'oranger es pot trobar en botigues de productes marroquins. S'assembla a l'agua de azahar, però és més lleugera,  no té una aroma tan intensa. Si no tenim l'eau de fleurs podem posar al plat un dit d'aigua i quatre o cinc gotes d'agua de azahar.




Els detalls de l'etiqueta


L'ampolla d'eau de fleurs





















i l'ampolla d'agua de azahar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.