divendres, 22 de febrer de 2013

Segon divendres de Quaresma: cassola de bacallà amb espinacs, mongetes i ous


Bacallà, que som Quaresma


Diu la dita popular. Un dels nostres plats preferits quan arriba aquesta època: bacallà amb espinacs, mongetes i ous durs. Un plat únic que ho té tot: la verdura, els llegums i el tall. Deliciós, fàcil i ràpid. Què més podem demanar?



Per 6 persones necessitarem:
750 grams de llom de bacallà dessalat
500 grams d'espinacs, prèviament escaldats
400 grams de mongetes seques cuites
6 ous durs
4 o 5 grans d'all
pebre roig
200 grams d'aigua
oli d'oliva verge extra



Primerament, enfarinarem el bacallà i el daurarem lleugerament. Reservem damunt de paper de cuina perquè absorbeixi l'oli sobrant.
Al mateix oli on hem fregit el bacallà, hi aboquem els espinacs amb els alls ben picats. Quan estiguin ben saltats, hi afegim una culleradeta de pebre roig i, immediatament, les mongetes i l'aigua. Deixem arrencar el bull i hi posem per damunt el bacallà i els ous durs. Deixem coure cinc minuts més.
Bon profit.

1 comentari:

  1. Mirant i mirant, he trobat aquesta cassola que no havia vist al seu moment!! quina gana només veure-la... me l'emporto que tinc espinacs de l'hort i els he de donar una bona sortida ;). Un petó!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.