diumenge, 24 de febrer de 2013

Crema de bròquil amb pera, patata i ceba

Menjar calent, bon aliment


Aprofitant que encara tenim bròquils a l'hort, hem preparat una crema per sopar, una manera variada de menjar verdura. Normalment utilitzem la mateixa base per a fer les cremes: ceba sofregida i patata, i després hi afegim la resta d'ingredients. Aquesta, a més del bròquil, porta pera. No en notarem el gust, però la textura que li dóna és especial. Fixeu-vos, si no, en els micro-granets que hi trobareu quan l'assaboriu. Què és? doncs els granets de la pera, què curiós!


Per 4 persones necessitarem:

Una ceba gran
50 grams d'oli d'oliva extra verge
Una patata mitjana
400 grams de bròquil
Una pera flor d'hivern
800 grams d'aigua
Sal
Pebre
Nou moscada



Com ho fem amb Thermomix:
Tallem la ceba a quarts i la posem al vas. La piquem 5 segons a vel. 5. Aboquem l'oli i programem 7 minuts, temp. Varoma, vel. 1.
Mentrestant, rentem el bròquil i el tallem a branquillonets, pelem la patata i la tallem a trossos i pelem la pera i la tallem a quarts.
Afegim el bròquil, la patata i la pera al vas i programem 5 minuts, temp. Varoma, vel. 1.
A continuació, hi posem l'aigua i la sal, el pebre i la nou moscada ratllada. Programem 22 minuts, temp. Varoma, vel 1.

Per triturar la crema, tapem la Thermomix amb un drap de cuina i programem 1 minut, vel. 7 i, a continuació, 30 segons, vel. progressiva 5-10.

Servim amb un raig d'oli pel damunt.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.