dimarts, 26 de febrer del 2013

Pastissets de xocolata i melmelada de gerds

Qui té un amic, té un tresor


Ahir la Lourdes ens va convidar a dinar per celebrar el seu aniversari: un deliciós arròs amb ceps, llonganissa amb patates al caliu i flam casolà. Un dinar perfecte. Amb el cafè, els pastissets de xocolata que vaig portar de casa. Moments d'amistat, de conversa i bona taula. Tot un recital de "Mmmm" "Què bó!" "Què hi has posat, a l'arròs?", "Passa'm la recepta!".....





Per 18 pastissets necessitarem:
Una planxa de bescuit genovès
4 ous
120 grams de sucre
120 grams de farina de rebosteria
1 pessic de sal

Almívar per banyar el bescuit
130 grams de sucre
100 grams d'aigua
El suc de mig llimó
2 cullerades de brandy o un altre licor

Cobertura de xocolata
240 grams de xocolata negra per fondre
80 grams d'aigua
80 grams de mantega

Melmelada de gerds



Així ho fem amb Thermomix:

Comencem amb el bescuit:
Escalfem el forn a 180 graus. 
Posem la papallona al vas i hi aboquem els ous i el sucre. Programem 6 minuts, 37 graus vel. 4. En acabar, tornem a programar el mateix temps i velocitat però sense temperatura.
Afegim la farina tamisada en dos o tres cops, amb l'ajut d'un colador o un tamisador, per a evitar que baixi la massa. Acabem amb la sal i barregem 4 segons, vel. 3. Acabem d'unir la massa amb cura.
Introduim al forn en una safata coberta amb paper de forn. Deixem uns 10 minuts o fins que el bescuit estigui daurat. Traiem i deixem refredar.
Tallem el bescuit en quatre trossos transversals de la mateixa mida. Muntem en dues capes i tallem rectangles d'uns 3x7 cm.

Preparem l'almívar:
Posem al vas l'aigua, el sucre i el suc de llimó i programem 7 minuts, 100 graus, vel. 2. Finalment, hi afegim el licor. Passem l'almívar a un bol i deixem refredar.

Muntem els pastissets:
Banyem la base de cada pastisset amb una cullerada d'almívar i hi estenem damunt una cullerada de melmelada. Tapem i repetim l'operació amb la capa superior. Posem els pastissets en una reixa per al forn,  damunt d'una safata protegida amb paper d'alumini, per al bany de xocolata.








Banyem els pastissets amb la xocolata:
Posem al vas la xocolata i l'esmicolem 20 segons a vel. 5-7. Baixem les restes que hagin quedat a les parets del vas i hi afegim l'aigua. Programem 4 minuts, 37 graus, vel. 2.
Incorporem la mantega i tornem a programar 4 minuts, 37 graus, vel. 2.
Banyem els pastissets amb la xocolata fosa, ajudant-nos amb una espàtula per cobrir-ne tota la superfície. Decorem al gust.

Comencem amb l'arròs de ceps, el plat estrella del dinar.




El dinar, tot un èxit. Gràcies, Lourdes, per oferir-nos la teva casa. I també a la Montse, la Marta, la Pilar i la Carme per compartir una estona agradable totes juntes. Hem de repetir-ho aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.