dissabte, 2 de febrer del 2013

"Si la Candelera plora......

.......l'hivern és fora; si la Candelera riu, l'hivern és viu". Dies de festa en molts pobles, avui ens hem entretingut amb uns pastissets gens catalans: uns cupcakes de xocolata farcits amb melmelada de figues (aquesta sí que és catalana, feta aquest estiu amb les figues de la torre) i coberts amb clotted cream, la crema espessa que els anglesos utilitzen per sucar els seus scons a l'hora del te. En vaig trobar a l'Almenara, una botiga de productes selectes, i no vaig poder resistir comprar-ne un potet. És deliciosa, però no es pot tenir massa temps a la nevera, i menjar-me tota sola el pot en cinc dies era una bomba de calories i colesterol, així que vaig decidir utilitzar-la per cobrir els cupcakes. 

La recepta és la que utilitzo per a fer les madalenes de xocolata, adaptada de la del "bizcocho de chocolate al vino tinto", que apareix al llibre Cuesta menos con Thermomix II. Aquí hi ha els ingredients i el procés, amb Thermomix o sense: 

4 ous
200 grams de sucre
200 grams de mantega pomada
150 grams de cacau tipus "Paladín", "Cola-Cao"..
50 grams de cacau pur en pols
110 grams de llet
200 grams de farina de reposteria
1 sobre de llevat químic

Preescalfeu el forn a 180 graus. Barregeu els ous amb el sucre (2 min. vel. 2).
Després, afegiu-hi la mantega i remeneu fins obtenir una textura uniforme (1 min.37 graus, vel. 3).
Llavors hi agegiu els dos tipus de cacau i la llet, tornant a remenar per obtenir de nou una textura uniforme (15 seg. vel. 3).
Finalment, hi poseu la farina i el llevat i aneu remenant amb suavitat fins aconseguir unificar tota la massa (15 seg. vel. 3).
Poseu-la en una mànega i aneu omplint càpsules per madalenes. Si poseu les càpsules dins de motlles de silicona la massa us pujarà millor. Si no, el paper es dóna fàcilment i les madalenes quedaran amples i no pujaran. Poseu-les al forn uns 25 minuts i treieu-les quan punxeu i l'agulla surti seca.
Quan les madalenes s'hagin refredat, ajudeu-vos amb un ganivet i retalleu la part superior de la madalena donant-li forma cònica, de manera que pugueu posar a la cavitat que heu fet una cullerada de melmelada. Torneu a tapar la madalena i amb una mànega cobriu-la amb la clotted cream. Acabeu decorant amb toppings variats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.