dilluns, 24 de febrer de 2014

Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014



Anem a tocar ferro......








Dissabte passat el Xavier i jo vam  assistir a la trobada de blogaires organitzada per la Nani, de La  Cuina Violeta, a la ciutat de Tarragona. He de dir que era el meu primer event d'aquest tipus i que en vaig quedar molt gratament impressionada. 





El punt de trobada era un lloc emblemàtic per a la gent de Tarragona, el monument dels  Despullats, a la Rambla Nova, de bon matí. D'allí ens vam dirigir al Mercat, on vam poder gaudir de les nombroses parades de producte fresc i, sobretot en el nostre cas, de les de  peix (a Lleida no estem acostumats a tantes parades de peix juntes al mateix mercat). Va ser al mercat on van trobar el Xavi Benet, de Xocolates Creo, que ens va obsequiar amb una rajola de xocolata a la tassa artesà.






A  continuació, ens vam dirigir a l'accés a les muralles romanes, on ens esperava el Julio, el guia que ens va acompanyar en la  nostra visita per la ciutat, alternant monuments d'època romana amb  altres construccions més recents, com l'esglèsia de Sant Magí o l'edifici de  l'antic Escorxador, avui Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili.






Passejant pels carrers, vam trobar un mercat de verdures en una plaça envoltada  de bars plens de gent fent l'aperitiu. Allí vam saber que el Chartreuse és el licor típic de Tarragona i l'ingredient principal de la coneguda beguda "mamadeta", típica de les festes de Santa Tecla.





Després de passar per davant de la Catedral, vam tornar a endinsar-nos a la Tàrraco romana, visitant part del circ i l'amfiteatre, on el nostre guia va donar per acabada  la visita.






D'allí ens vam dirigir al restaurant El Barquet, on vam gaudir d'un excel·lent menú a base de peix:

Per començar, uns aperitius per compartir:


Escarola amb romesco

Timbal de peix blau

Bullida de musclos del Delta

Gambó fregit (només es pesca a les nostres aigües)

Sèpia estofada amb xocolata i patates de Prades

A continuació, uns arrossos:

Mig arròs negre i mig arròs amb sepietes, servit al mateix plat

Arròs caldós de bonítol

De postres, un flam de Chartreuse amb fruita seca del Camp

Es van servir vins Blanc de Bàrbara Forés de DO Terra Alta i Perlat negra DO Montsant


Finalment, cafès, amenitzats per la música d'acordió de Menja de Bacallà


Per acabar, la Nani ens va dirigir unes paraules d'agraïment per la nostra assistència i ens va obsequiar amb una sèrie de productes de la zona, tot personalitzat per a cada blog.







Al Mançanes (i no pomes) li va correspondre:

Un pot de melmelada de ceps de Els  Fruits Saborosos

Una ampolla d'oli d'oliva extra verge OleAurum coupage, DOP Siurana

Una ampolla de vi Ètim DO Montsant, de la Cooperativa Falset Marçà, amb invitació a una visita teatralitzada del celler inclosa

Un bullidor per pasta de la  marca Lekué

Uns talladors de galetes de Culinarium

Un exemplar de la revista Descobrir amb un monogràfic sobre la Tarraco romana






El llibre Fogons de Tàrraco, un receptari de cuina romana, per Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo, dedicat per l'autora. Aquest llibre em va fer una il·lusió especial, doncs crea una  sèrie de menús inspirant-se en personatges de la novel·la de X. R. Trigo, El somni de Tàrraco, que va ser una de les meves lectures d'estiu de fa un parell d'anys. L'autor crea un relat de ficció en l'entorn històric i excel·lentment documentat  de la Tàrraco de l'època d'August. Segur que més d'una de les receptes veuran la llum en aquest blog ben aviat....





Acabats de dinar, va arribar el moment d'acomiadar-nos. Va estar un plaer haver pogut assistir a aquesta trobada, que em va permetre posar cara a bloggers que fins ara només coneixia per Internet. I no puc acabar aquesta entrada sense donar les gràcies a la Nani, l'amfitriona de l'event, que va cuidar tots els detalls i ens va fer sentir com a casa. Moltes gràcies, Nani!


 


30 comentaris:

  1. Quina ciutat més bonica, Tarragona. Quina llàstima, jo no hi vaig poder anar, ja li vaig dir a la Nani. Vau ser força bloggers, oi? M'alegro que us ho passessiu tan bé, Chus! A veure si a la propera ens hi veiem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, érem més de 40 persones! Ens ho vam passar molt bé i, a més, el temps va acompanyar, amb sol i bona temperatura. A veure si ens coneixem en alguna altra trobada. Petons.

      Elimina
  2. Quina visita més interessant i enriquidora!! A mi també em va saber greu no poder anar... Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima, va estar molt bé. A veure si ens coneixem en algun altre moment. Petons.

      Elimina
  3. Una crónica genial per a un dia que va ser fantàstic! Em va agradar molt conèixer-te i espero veure'ns ben aviat! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix dic, Núria, encantada d'haver-te conegut. I petons a la Maite!

      Elimina
  4. Si, Chus va ser un dia fantàstic i al millor es posar-nos cara, trencar el mòn virtual per convertir-nos amb persones que tenen una mateixa afició. M'alegro de haver-te conegut. Una crónica estupenda. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix et dic, Abril, un reportatge excel·lent de la jornada, el que has fet al teu blog. Petons.

      Elimina
  5. Quin dia més xulo! Està molt bé això de posar veu i físic complet a persones amb qui tantes estones compartim! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, em va fer molta il·lusió conèixer gent amb qui m'havia escrit tantes vegades. Va ser molt divertit compartir un dia amb tots ells. A veure si coincidim en alguna d'aquestes trobades. Petons.

      Elimina
  6. A veure si la pròxima vegada podem venir!!! ens hagués agrada moltíssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara que no hi éreu hi vau ser ben presents amb les vostres melmelades. Moltes gràcies! Petons.

      Elimina
  7. Va ser un plaer, el poder compartir aquest dia tan maco, amb vosaltres.
    Una abraçada
    Isabel - la cuina de la Isabel

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Isabel, vam aprofitar bé el dia, gaudint d'aquestes no es coneixences. Una magnífica experiència. Petons.

      Elimina
  8. Ara ja us poso cara!!! VIsca!!! Un plaer coincidir amb vosaltres!!! Va ser ujn dia rodó!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Marta, ara ja ens coneixem, un plaer haver compartit aquest dia amb tu. Petons.

      Elimina
  9. Una crònica genial d'un dia genial!! ens ho vam passar la mar de bé i vam conèixer molta gent. Per la meva part encantada d'haver-us conegut, un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix dic, Eva, un plaer haver-te conegut i haver compartit el dinar. Petons.

      Elimina
  10. Encantada de poder-te conèixer!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer, Olga. A veure quan és la propera. Petons.

      Elimina
  11. Va ser una passada la trobada, un plaer conèixer-vos i em vaig quedar amb les ganes de xerrar més amb tu. La propera ho hem de fer.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. El mateix dic, Glòria. Érem tanta gent que es va fer difícil poder parlar amb tothom. El proper cop. Petons.

      Elimina
  12. Un plaer compartir taula amb tots vosaltres, ho varem passar realment be.
    Felicitats per el vostre recull de la diada.

    Salutacions DESDE Cambrils i fins la propera.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dia realment fantàstic. I un plaer haver-te conegut. Fins la propera. Petons.

      Elimina
  13. Una bona amfitriona la NANI i tots vosaltres que ho vareu arrodonir. M' alegra saber que ho vareu passar tan be i a més sortin amb les mans plenes.
    PETONETS I BONA NIT

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, va ser un dia rodó i molt ben aprofitat. T'ho hauries passat molt bé, Conxita. Petons.

      Elimina
  14. La verdad que fue un día la mar de divertido y completo. Encantada de haberte conocido
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo mismo digo, Vivi, un placer haber compartido mesa contigo. Besos.

      Elimina
  15. Chus,
    Quina narració del dia més bonica. No t'has deixat cap detall. Moltes gràcies. M'agrada molt saber que et va agradar la dedicatòria del llibre. La Coia la va fer amb molta estima. Em sap greu no haver vist l'entrada fins avui, però et creuràs que des de la trobada no he tingut un moment de descans. Això de fer d'àvia... i estic preparant la festa d'aniversari de la Violeta per al dissabte. Avui fa sis anys! Un cop recuperi el dia a dia us tornaré a visitar.
    Una abraçada ben forta Chus i espero que a la propera trobada tinguem una estoneta per a parlar.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs molts petonets a la Violeta I tingueu una bona celebració d'aniversari. Una abraçada I espero que fins aviat.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.