dijous, 6 de febrer de 2014

Carabassons farcits amb nous i ametlles



Del plat a la boca ningú no s'equivoca








Un plat que només té avantatges: saborós, sa, lleuger, inclou els fruits secs a la dieta..... És una recepta del llibre La cocina de Dolorss Mateu, tot i que la Dolors la fa amb albergínies. Jo, com no en tenia, la vaig fer amb carabassons rodons i va quedar igualment deliciosa. Una manera diferent de farcir aquestes verdures, sense proteïnes animals ni greixos animals - llevat de la mica de llet per remullar el pa. El farcit és suau i melós, amb el toc cruixent de l'ametlla i les nous. Els vam fer per sopar, acompanyats d'una fruita i iogurt de postres. Gens pesats, no costen de pair. Un plat i un llibre molt recomanables.



Per 4 persones:

4 carabassons rodons

3 llesques de pa de pagès sense crosta

Llet per remullar el pa

Una ceba mitjana

100 grams de nous i ametlles (jo 30 gr. de nous i 70 de gra d'ametlla)

Formatge ratllat (jo no en vaig posar, només una mica de pa ratllat per gratinar)

2 grans d'all, julivert, sal

35 grams d'oli d'oliva verge extra més una mica per regar el plat en acabar

Pa ratllat per empolsinar a l'enfornar







Amb Thermomix:

Traiem la molla al pa i el posem a estovar amb llet. A la recepta original s'utilitza pa de motlle, jo no en tenia i vaig usar pa de pagès, que també va quedar molt bé.

Retallem i retirem la part superior dels carabassons, amb una cullereta anem buidant la polpa i la reservem. Salpebrem l'interior dels carabassons, hi posem un fil d'oli, els dipositem en un recipient amb tapa apte per al microones amb un culet d'aigua i els coem. Jo vaig necessitar 12 minuts a 900 Watts. Retirem i passem a una safata apta per al forn.

Escalfem el forn a 180 graus.

Tallem la ceba a quarts i la posem al vas de la Thermomix, juntament amb els alls. Piquem 4 segons, velocitat 5. Incorporem l'oli i sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Afegim la polpa del carabassó, la piquem 4 segons a velocitat 5 i programem 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Incorporem també el julivert pel bocal.

Mentrestant, daurem lleugerament el gra d'ametlla en una paella i trenquem les nous en trossets petits. La Dolors utilitza ametlla filetejada. Jo tenia gra d'ametlla i em va semblar que torrant-lo una mica li donaria un toc més cruixent al plat.

Transcorreguts els 10 minuts, escorrem bé la molla de pa i l'afegim al vas. Incorporem també les nous i les ametlles, salpebrem i coem 3 minuts, 100 graus, velocitat 1.

Farcim amb aquesta pasta els carabassons. Empolvorem amb una mica de pa ratllat i posem al forn uns 7-8 minuts.

Retirem i reguem amb un fil d'oli d'oliva.








A la manera tradicional:

Traiem la molla al pa i el posem a estovar amb llet. 

Retallem i retirem la part superior dels carabassons, amb una cullereta anem buidant la polpa i la reservem. Salpebrem l'interior dels carabassons, hi posem un fil d'oli, els dipositem en un recipient amb tapa apte per al microones amb un culet d'aigua i els coem. Jo vaig necessitar 12 minuts a 900 Watts. Retirem i passem a una safata apta per al forn.

Escalfem el forn a 180 graus.

Daurem lleugerament el gra d'ametlla en una paella i trenquem les nous en trossets petits. Reservem.

Piquem la ceba i la sofregim amb la polpa del carabassó fins que estiguin tendres. Incorporem l'all picat i el julivert i remenem un parell de minuts.

Escorrem bé la molla de pa i l'afegim a la paella. Incorporem també les nous i les ametlles, salpebrem i deixem coure tot el conjunt un parell de minuts.

Farcim amb aquesta pasta els carabassons. Empolvorem amb una mica de pa ratllat i posem al forn uns 7-8 minuts.

Retirem i reguem amb un fil d'oli d'oliva.





18 comentaris:

  1. Semblen deliciosos, Chus!! Ara, això que dius que no porten greixos, d'acord, però que no porten proteïnes... les nous i ametlles ho són força, de proteiques..! Proteïnes de les bones, això sí! he he he. Bona pensada per farcir els carbassons rodons! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em referia a proteïnes animals, com els greixos, Marina. I tant que són proteïnes bones les dels fruits secs! Petons.

      Elimina
  2. Chus, una receta deliciosa, liviana, bien nutritiva y equilibrada. ¡Me encanta!
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me sorprendió lo ligera que quedaba incluso con los frutos secos. Una cena muy apetitosa. Saludos.

      Elimina
  3. Els carabassons farcits m'agraden molt! i aquests lluna són genials perquè a més de bons queden vistosos. Aquest farcit ha d'estar ben bo i a més molt nutritiu. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, Eva, queden molt bons i són diferents dels farcits de sempre. Una idea genial de la Dolors Mateu. Petons.

      Elimina
  4. T'han quedat fantàstics. Una convinació que m'encanta. A veure su quan vagi a Barcelona em puc fer amb el llibre de la Dolors.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si visites el seu blog crec que es pot comprar online. Petons.

      Elimina
  5. No he pogut comprar mai carabassons rodons!!!! Queden tan bonics!!!! Aquest farcit...."está de muerte!!!"
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc en trobo sovint a prop de casa. L'altre dia en vaig veure i vaig pensar "aquests són per a mi!". Queden molt vistosos farcits. Petons.

      Elimina
  6. Els sopars a casa teva semblen dinars de diumenge. Quin plat més preciós...aquests carbasson rodons els trobo preciosos! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Més o menys són com els de casa vostra, Mònica, entre les quiches, els entrepans amb coca amb sal rosa de l'Himàlaia i les postres.... Déu n'hi do també! Petons i bon cap de setmana!

      Elimina
  7. De ben segur que jo no m'equivocaría per portarmels a la boca... quina delicia; té tota la raó la MONICA dinar o sopar a casa teva deu ser una experiencia molt i molt agradable
    PETONETS BONICA A DESCANSAR :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que això passa a casa de tothom qus ens agrada la cuina, tú ets una d'elles I els teus menús són variats I imagintius, Conxita. Petons.

      Elimina
  8. Uyyy que rico !!!! que pinta !!!! con gusto saborearía un poco ya.... besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sabrosos y sanos, una beuna opción para cenar. Saludos.

      Elimina
  9. Aquest carabassons em fan molta gràcia, així rodonets queden molt bé al plat. Una ricura de recepta.
    Fins el 22!
    Nani
    M'hauríes d'escriure un mail al meu lacuinavioleta@gmail.com, no trobo la teva adreça. Gràcies.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.