dijous, 15 de maig del 2014

Quiche de porros amb gambes i bolets




Amb porro carlí, és més bo el vi, i amb porro liberal, fa més bé que mal








Aquest cap de setmana, com estàvem de festa major, hem cuinat poc i, el poc que hem cuinat, ha estat per deixar el dinar preparat per poder sortir i passejar-nos per la ciutat durant el matí, gaudint dels actes de la festa. Vam pensar en fer una quiche, en aquest cas amb porros, gambes i bolets shiitake. Una combinació que ens va agradar molt a tots, amb un sabor suau i molt amorosit amb els porros. Tant freda com acabada de fer, és una menja deliciosa.


Una làmina de massa brisa

4 porros grossos (la part blanca)

300 grams de gambes pelades congelades

Un pot de bolets Shiitake al natural (170 grams)

3 ous

80 grams de nata líquida

Oli d'oliva verge extra

Sal

Un polsim de pebre negre mòlt

Un polsim de nou moscada









Deixem descongelar les gambes en un colador perquè eliminin tota l'aigua.

Escalfem el forn a 180 graus.

Netegem bé els porros, els tallem a rodanxes fines i els posem a sofregir en una cassola amb oli.

Quan els porros estiguin transparents, incorporem les gambes i deixem coure 3 o 4 minuts. A continuació, hi afegim els bolets ben escorreguts, salpebrem i deixem coure tot el conjunt uns 5 minuts. Apaguem el foc i reservem.

Greixem un motlle per quiche amb oli d'oliva, o bé el cobrim amb paper de forn. Al damunt hi estenem la massa brisa, retallant el que sobri.

Escampem la mescla de porros, gambes i bolets per la base del motlle.

Batem els ous i hi afegim la nata líquida i un polsim de nou moscada. Aboquem aquesta mescla pel damunt de la quiche. Jo no hi poso formatge perquè no em va gaire, però se n'hi pot afegir.

Enfornem durant uns 20 minuts, o fins que veiem que la quiche ha quallat.











Preparació amb Thermomix:

Deixem descongelar les gambes en un colador perquè eliminin tota l'aigua.

Escalfem el forn a 180 graus.

Netegem bé els porros, els tallem a trossos i els posem al vas de la Thermomix. Piquem 4 segons a velocitat 5. Afegim l'oli d'oliva i programem 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Incorporem les gambes i deixem coure 5 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera. A continuació, hi afegim els bolets ben escorreguts, salpebrem i deixem coure tot el conjunt 5 minuts més, a la mateixa temperatura i velocitat. Reservem.

Greixem un motlle per quiche amb oli d'oliva, o bé el cobrim amb paper de forn. Al damunt hi estenem la massa brisa, retallant el que sobri.

Escampem la mescla de porros, gambes i bolets per la base del motlle.

Posem els ous, la nata i la nou moscada i batem 5 segons, velocitat 3. Aboquem aquesta mescla pel damunt de la quiche. Jo no hi poso formatge perquè no em va gaire, però se n'hi pot afegir.

Enfornem durant uns 20 minuts, o fins que veiem que la quiche ha quallat.




15 comentaris:

  1. Ummmm! quina bona pinta! M'encanten les quiches i d'aquesta em menjaria un trosset ara mateix! Té una pinta deliciossa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'asseguro que era deliciosa i que no en va sobrar cap trosset, Pilar. I què be trobar-nos-la feta a l'hora de dinar! Petons.

      Elimina
  2. Una quiche de festa, com pertocava! La tria d'ingredients em sembla genial, porro i gambes sempre lliguen, i porro i bolets també! I tots junts, cap a dins! Les fotos són molt boniques, també. Bona recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, la combinació porros-gambes-bolets és una aposta segura i, barrejada amb la nata i l'ou, queda genial. Gràcies, Marina. Petons.

      Elimina
  3. Una quiche boníssima. A mi m'encanten els porros a les quiches... trobo que van ideals :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que amoroseixen molt el farcit de les quiches i donen un sabor deliciós, els porros. Bon cap de setmana, Aisha.

      Elimina
  4. Deu estar molt bona..nosaltres fa temps que no en fem. A veure si convenço a la cuinera per a que la provi de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tens massa brisa a la nevera, es fa en un moment i quedes súper bé si tens convidats. Bon cap de setmana.

      Elimina
  5. I què bona ha de ser!!! Apuntada queda!!!! El proper sopar amb amics......caurà!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I la deixes feta després de dinar I, per la tarda, a passejar, fins l'hora de sopar. Petons.

      Elimina
  6. Doncs si que ha de ser molt bona! Suau, oí? Ideal perque agradi a tothom. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, aquesta és la paraula, molt suau. A casa va agradar a tothom. Bona setmana!

      Elimina
  7. Una gran quiche!!! Freda, calenta, tèbia...tens raó, m'encantaria de totes maneres! Petons!

    ResponElimina
  8. La quiche és bona de totes maneres i la pots tenir feta, que sempre va bé!!
    M'agrada molt la teva barreja d'ingredients!!!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Que n'es de bó el PORRO (en el bon sentit de la paraula, jaja)
    I a dins d'aquest pastiset salat, hi deu donar un toc molt saborós.
    PETONETS BONICA GENIAL LA TEVA QUICHE!!!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.