diumenge, 25 de maig de 2014

Amanida tèbia de verdures i fruites al vapor amb vinagreta de taronja




Qui faci el cogombre, que se'l tregui a l'ombra






 



Aquesta amanida està adaptada d'una recepta del llibre Cuida tu salud de Thermomix. Combina verdures i fruites lleugerament cuites al vapor amb altres de crues i una vinagreta feta amb gengibre i suc de taronja. A la recepta original, la vinagreta porta oli de sèsam, però en el nostre cas hem utilitzat oli d'oliva verge extra i el resultat és deliciós. Enlloc del mango que proposa el llibre, hem fet l'amanida amb mançanes i cireres. Una amanida amb una presentació original i una combinació de sabors que sorprèn gratament. Sana i lleugera.











Per 4 persones:

200 grams de mongeta tendra plana

Un carabassó mitjà

Una ceba tendra gran

Un cogombre mitjà

Una mançana (la nostra Pink Lady)

12 cireres

Mig litre d'aigua

El suc de mig llimó


Per la vinagreta:

100 grams d'oli d'oliva verge extra suau

40 grams de suc de taronja

Una cullerada de cafè de gingebre

Sal

Sèsam torrat










Amb una mandolina, tallem el carabassó longitudinalment en làmines fines i col·loquem damunt de la mongeta verda.

Rentem la mançana, traiem el cor, tallem per la meitat i després en mitges llunes. Ruixem amb el suc de llimó per evitar l'oxidació. Col·loquem damunt del carabassó.

Finalment, repartim les cireres pel damunt.

Posem aigua a bullir i, quan arrenqui el bull, hi col·loquem al damunt el recipient amb les verdures i tapem. Deixem bullir uns 3 minuts. Amb aquest temps, les mongetes quedaran molt cruixents. Si les volem més cuites, caldrà cuinar-les una mica més de temps, però no gaire, si no couríem massa la resta d'ingredients.

Mentrestant, tallem el cogombre a làmines amb la mandolina i la ceba a tires fines. Reservem.

Per servir, posem al plat un llit de mongeta, cobrim amb unes tires de carabassó. Al damunt, hi posem unes tires de cogombre i de ceba. Acabem decorant amb les mançanes  al voltant i tres cireres. Amanim amb la vinagreta i una mica de sèsam torrat  i mengem abans que es refredi.






























Preparació amb Thermomix:


Per preparar la vinagreta, posem tots els ingredients al vas del recipient Varoma i barregem 10 segons, velocitat 4. Passem a un bol o salsera i reservem.

Rentem les mongetes i les tallem per la meitat longitudinalment. Les posem al recipient Varoma.

Amb una mandolina, tallem el carabassó longitudinalment en làmines fines i col·loquem damunt de la mongeta verda.

Rentem la mançana, traiem el cor, tallem per la meitat i després en mitges llunes. Ruixem amb el suc de llimó per evitar l'oxidació. Col·loquem damunt del carabassó.

Finalment, repartim les cireres damunt del recipient Varoma. Tapem.

Posem l'aigua al vas de la Thermomix i programem 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. En acabar, posem el recipient Varoma damunt de la tapa i programem 3 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Amb aquest temps, les mongetes quedaran molt cruixents. Si les volem més cuites, caldrà programar una mica més de temps, però no gaire, si no couríem massa la resta d'ingredients.

Mentrestant, tallem el cogombre a làmines amb la mandolina i la ceba a tires fines. Reservem.

Per servir, posem al plat un llit de mongeta, cobrim amb unes tires de carabassó. Al damunt, hi posem unes tires de cogombre i de ceba. Acabem decorant amb les mançanes  al voltant i tres cireres. Amanim amb la vinagreta i una mica de sèsam torrat i mengem abans que es refredi.






18 comentaris:

  1. Buenas tardes Chus!! Llevo desaparecida todo el mes casi por los exámenes, que el Viernes ya tengo el primero y aquí estoy como una loca estudiando, pero he sacado un hueco para venir a visitarte :)) Las ensaladas la verdad es que son uno de mis platos preferidos, están tan ricas y son tan sanas, que lo tienen todo :))
    Así no la había hecho nunca, y lo de cocerlas al vapor en ensalada tampoco. La combinación del calabacín con esa cebolla y esas judías verdes tiene que estar riquísima.
    Además me ha llamado mucho la atención la vinagreta, con zumo de naranja y aceite, qué sana jaja! Desde luego que me apuntaré tu receta para hacerla!
    Un besote, Nieves ☺

    ResponElimina
    Respostes
    1. En conjunto queda una ensalada de lo más resultona y sabrosa. Y muy ligera, que siempre es una ayuda ahora que se acerca el calor. Suerte con los exámenes, Nieves. Besos.

      Elimina
  2. QUIN BODEGÓ TAN BONIC i QUINA AMNIDETA TAN ORIGINAL...
    M'agrada, ja ho crec!!!
    Petonets bonica i una agradable setmana :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment, Conxita, tingues una setmana ben feliç. Petons.

      Elimina
  3. Bona, amb aquest contrast de textures cru i vapor, m'agrada!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. La mongeta sorprèn una mica, perquè queda molt cruixent, però a mí em va agradar aquesta textura, gairebé crua. I la vinagreta li dóna un toc deliciós. Petons.

      Elimina
  4. Amb aquesta gran i original amanida queda formalment inaugurada la temporada estiuenca...a veure si Sant Pere se n'assabenta i comença a programar el bon temps! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots dir, Mònica, perquè sembla que Sant Pere se n'hagi anat ben lluny de vacances i s'hagi oblidat de prémer el botó "estiu ON". Petons.

      Elimina
  5. Una amanida molt bona i molt "operació bikini" a veure si amb receptes tan bones m'animo... Un petó guapissima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, no en parlem, de l'operació bikini! Sempre ens queda el banyador, que tampoc està malament.... ha, ha! Petons!

      Elimina
  6. Quina amanida més bona!!! I la foto t'ha quedat espectacular!! M'ho apunto :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tens oportunitat, prova-la, segur que t'agradarà, Aisha. Petons.

      Elimina
  7. Que rica y original! y estupenda para la operacion bikini (yo tambien estoy a dieta... que mal lo llevo....)
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno, como las cosas entran por la vista, esta ensaladita queda muy mona y con estas texturas al dente y la salsita con jengibre te alegran un poco la dieta. Que ya de por sí suele ser un poco triste, no nos engañemos. Besos.

      Elimina
  8. Doncs si que és una combinació original i sana. A mi m'encanta barrejar verdures i fruites.
    M'agrada la recepta per aquests dies que ja comença a fer calor, molt refrescant i plena de vitamines. La provarem.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. I és un entrant que fas en un moment i queda molt ben presentat. Ideal per diumenges mandrosos. Petons.

      Elimina
  9. Quin plat mès saludable i mès sà! M'encanta la idea de les amanides amb fruite i la vinagreta em sembla deliciosa amb el toc jengibre.
    Molt bona proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, el gingebre li dóna un toc deliciós a la vinagreta i perfuma tota l'amanida. És lleugera però saborosa. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.