dimecres, 7 de maig de 2014

Pastís de formatge amb coulis de maduixots



Formatge d'abril, per mi; el de maig, pel gavatx, i el de juny, per ningú










Unes postres amb poca feina i una recepta d'aprofitament: un parell de pots de mascarpone i uns maduixots sobrers que calia consumir. Ràpides perquè és un pastís fet al microones en 15 minuts i sense complicacions. Això sí, cal preveure temps per deixar refredar el pastís i el coulis. Però és una recepta que podem fer un diumenge mentre esmorzem, desar-la a la nevera, anar-nos-en de passeig i trobar-nos-la ben fresca a l'hora de dinar. I els pastissos de formatge són sempre benvinguts per tothom, almenys a casa nostra.









500 grams de formatge mascarpone

Un iogurt natural

3 cullerades rases de Maizena

3 ous

3 cullerades de sucre

Per caramel·litzar el motlle (tipus plum):

10 cullerades de sucre (la pròxima vegada en posaré menys, crec que no cal tant)

3 cullerades d'aigua


Per fer el coulis:

200 grams de maduixots, ja néts i sense fulles

120 grams de sucre

El suc de mig llimó









Posem l'aigua i el sucre al motlle i fem el caramel, programant 5 minuts a 900 W.

Traiem el motlle i repartim bé el caramel cobrint la base i les parets.

Mentrestant, posem la resta dels ingredients en un bol i els barregem bé. Això ho podem fer amb una batedora tipus Minipimer o amb un robot de cuina com la Thermomix, hem d'obtenir una mescla cremosa i homogènia.

Aboquem la mescla al motlle caramel·litzat i posem al microones 16 minuts a 620 W. Deixem reposar uns minuts i passem a la nevera per refredar el pastís.

Per fer el coulis amb Thermomix, posem tots els ingredients al vas de la Thermomix, triturem 15 segons a velocitat progressiva 5-10 i, finalment, programem 5 minuts, temperatura 90 graus, velocitat 3. Si volem podem colar la salsa per eliminar les llavors dels maduixots.

Si no tenim Thermomix, podem fer el coulis triturant tots els ingredients i posant la mescla al foc durant uns cinc minuts, remenant suaument. Retirem del foc, passem a un recipient i reservem a la nevera.

Passem a un recipient i deixem refredar a la nevera.

Servim el pastís amb el coulis en una salsera apart per a que tothom se serveixi al seu gust.










14 comentaris:

  1. Bo i ràpid, què més es pot demanar???
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és una recepta d'aquelles que t'arreglen unes postres en un moment. Petons.

      Elimina
  2. Té una pinta tremenda, m'encanta! A més es ràpid i fàcil, aquesta recepta és de les que m'agraden a mi, no trigaré a provar-ho.

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa va agradar a tothom, la veritat és que els pastissos de formatge no fallen mai. Petons.

      Elimina
  3. ¡Ay, los pasteles de queso son mi perdición absoluta! Pero, si es que lo voy a tener que tratar en algún encuentro de "cheesecakeaholics" porque es verlos y enamorarme como un flechazo (y cuanto más sencillos, más aún) ...
    Este pastel ha quedado precioso y demuestra (una vez más) que podemos hacer algo bien rico sin complicarnos mucho la vida.
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es verdad, todavia no he probado un pastel de queso que no me gustara, son todos tan deliciosos. Y éste, además, tiene la ventaja de que se hace en un momento. Para sacarte de un apuro y quedar bien. Saludos.

      Elimina
  4. Ostres tu, aixo tan bo es fa al micro??? Te una pinta increible. L'he de probar!!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, al micro i en un quart d'hora. T'arregla unes postres d'"urgències" en un moment. Ja em diràs què et sembla. Petons.

      Elimina
  5. Bo, fàcil i ràpit!!!! Ho te tot m'encanta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A més, el deixes fet al matí i te'l trobes ben fresquet a l'hora de dinar. Ara que s'apropa la calor, és ideal. Petons.

      Elimina
  6. Ben facilet i imagino que delicios!!! :))))

    ResponElimina
  7. A mi els pastissos de formatge em fan perdre el cap...però encara no m'he atrevit amb el tema microones...és una de les meves assignatures pendents! PEtons!

    ResponElimina
  8. Un pastís molt eixerit i llaminer!! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.