dijous, 29 de maig de 2014

Crema de pebrot roig i carabassó



A Torà, pebrots i pa









No hi ha gaires dites populars amb la paraula pebrot, tot i que algunes frases fetes són ben conegudes i força usades: tocar els pebrots, tenir pebrots, estar roig com un pebrot....... Amb pebrot roig hem fet aquesta crema, seguint una recepta del número 60 de la revista Thermomix, amb algunes modificacions per fer-la encara més lleugera: enlloc de nata hem utilitzat iogurt. Una proposta lleugera, fàcil de fer i sana per dinar o sopar.


Per 6 persones:

300 grams de pebrot roig

400 grams de carabassó amb pell (300 grams a la recepta original)

40 grams d'oli d'oliva verge extra

200 grams de ceba

Un gra d'all

Una cullerada de postres de sal

600 grams d'aigua

Un iogurt natural ( a la recepta original, 100 grams de nata per cuinar)

Un pessic de pebre negre acabat de moldre








Tallem 100 grams de carabassó en daus petits i els col·loquem en un cistellet per coure al vapor. Salem i reservem.

En una cassola amb oli, sofregim la ceba picada amb l'all uns minuts, fins que comenci a estar transparent. Incorporem el pebrot i la resta del carabassó picats i continuem sofregint durant uns cinc minuts més. 

Afegim l'aigua i la sal i deixem arrencar el bull. 

Col·loquem el cistellet amb el carabassó damunt de la cassola, tapem i deixem bullir uns 15 minuts.

Triturem fins aconseguir la textura d'una crema. 

Servim amb uns daus de carabassó al vapor, una cullerada de iogurt i un polsim de pebre negre mòlt.










Preparació amb Thermomix:

Posem el pebrot al vas i piquem 4 segons, velocitat 5. Reservem.

Tallem 100 grams de carabassó en daus petits, els salem lleugerament i els posem dins del recipient Varoma. Reservem.

Posem la resta del carabassó tallat a trossos al vas i piquem 4 segons, velocitat 4. Reservem.

Piquem la ceba i l'all 4 segons, velocitat 4. Incorporem l'oli i sofregim 6 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Afegim el pebrot i el carabassó i sofregim 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Incorporem l'aigua i la sal i programem 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Col·loquem al damunt del vas el recipient Varoma amb el carabassó a daus.

Un cop cuites les verdures, retirem el recipient Varoma, obrim la tapa del vas i deixem refredar uns cinc minuts.

Tornem a tapar el vas, posem el cubilet i programem 1 minut, velocitat 5-10.

Servim amb uns daus de carabassó al vapor, una cullerada de iogurt i un polsim de pebre negre mòlt.





19 comentaris:

  1. Que bo i que sa...!

    Em fa gràcia la cullera que sempre poses, no sé si t'has fixat però jo poso la mateixa en algunes receptes, només que la meva té el màneg transparent.

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sembla que aquesta cullera ronda molt per la blogosfera. Coses del Zara Home i la globalització..... Petons.

      Elimina
  2. Una combinació que no deu deixar indiferent!!!
    M'agrada i de fet la faré ben aviat.
    Petonets bonica :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig pensar el mateix quan vaig llegir la recepta, però el pebrot I el carabassó combinen molt bé en aquesta crema, ja ho veuràs. Bon cap de setmana.

      Elimina
  3. Quina crema més curiosa......l'haurem de preparar!!!!! Jo ja no rebo la revista.....descansaré uns quants mesos!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agradarà, si la proves. Contràriament al que sembla, el sabor és molt suau. A casa va agradar a tothom. Petons.

      Elimina
  4. Ha de tenir un gust molt bo, Chus. mira que m'agrada fer cremes, però de pebrot no n'hagués fet mai, ni hi hagués pensat! Bona idea, incoporar-hi el iogurt, de ben segur que la devieu gaudir molt, aquesta crema. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El iogurt li va donar el toc suau del lacti però amb menys greixos que la nata, tot ben sa. Petons.

      Elimina
  5. caram Chus, la trobo molt original, no se m'hagués acudit mai fer una crema amb pebrot. Haurem de tastar-la!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mí també em va semblar original, no les tenia totes al fer-la, però després el resultat ens va agradar molt a tothom. Petons.

      Elimina
  6. Que bona, a mi m'encanten les cremes així que aquesta me l'apunto, una més al receptari! Jo la cullera la tinc en gris, la meva és del Casa! jejejeje Un petó guapíssima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin repertori de culleres, plats i estris de tota mena acabem acumulant per culpa dels blogs, no? A mi aviat em trauran de casa les coses que vaig comprant per anar variant a les fotografies! Bon cap de setmana!

      Elimina
  7. Qué bona! Mai he fet servir el pebrot a una crema. M'ho apunto :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veuràs què bona queda, Aisha. Ja m'ho contaràs. Petons.

      Elimina
  8. Per les imatges sembla molt bona, però jo no puc, amb el pebrot! ...soc com el dels dibuixos.."a mi no m'agrada el pebrot"!. ..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest era el Schin Chan, no? A la meva família també n'hi ha un parell com tu, Rosa. És una mica especial, el pebrot. Fins demà.

      Elimina
    2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  9. Quina crema més bona i més sana!! Acompanyada de iogurt ha d'estar d'escandol!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo li vaig posar un iogurt desnatat, però amb un grec encara deu ser més bo. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.