diumenge, 11 de maig de 2014

Tartes de maduixots i plàtan amb crema pastissera




A Festa Major em convides










En plural, no només una tarta, sinó dues vam portar a casa de la nostra mare per postres. Com a Lleida estem de Festa Major, vam fer unes postres ràpides per poder gaudir dels actes programats durant el matí. Unes tartes fetes de seguida si tenim pasta de full a la nevera i fruita per decorar-les. I la crema pastissera, que es fa en un moment i queda deliciosa amb els maduixots i el plàtan. La típica tarta de fruites que tothom hem fet algun cop i hem repetit. Per alguna cosa serà.








Per dues tartes:

Una làmina de pasta de full

Un ou per pinzellar 

Mig quilo de maduixots

Dos plàtans

Un sobre de preparat per cobertura per a tartes (jo el vaig comprar a Lidl) o gelatina de mançana


Per la crema pastissera, de (Reposteria y pasteleria con Thermomix):

100 grams de sucre

500 grams de llet

25 grams de Maizena

3 ous

Una cullerada de postres de sucre vainillat








Primerament, preparem la crema pastissera:

Posem tots els ingredients al vas de la Thermomix i programem 7 minuts, 90 graus, velocitat 4. Traiem i passem a una mànega pastissera sense boca. Reservem a la nevera.

A continuació, preparem la base de les tartes:

Tallem la làmina de pasta de full longitudinalment en dues meitats i les col·loquem en una safata coberta amb paper de forn. Deixem un marge d'uns 2 centímetres i punxem l'interior de cada tarta per evitar que la pasta de full pugi a l'enfornar. Pinzellem els marges amb ou batut.
Enfornem uns 12-15 minuts o fins que veiem que les bases estan daurades. Retirem del forn i deixem refredar damunt d'una reixeta.

Quan les bases de pasta de full i la crema pastissera siguin ben fredes, preparem les fruites: rentem els maduixots, els traiem les fulles i tallem per la meitat. Tallem els plàtans a rodanxes fines i ruixem amb suc de llimó per evitar que s'oxidin.

Amb la mànega pastissera, farcim l'interior de les tartes amb la crema. Decorem amb les fruites.

Per donar-li un acabat més bonic, podem pinzellar amb gelatina de mançana. Jo he utilitzat un preparat per cobertura de tartes que vaig comprar a Lidl. En aquest cas, cal posar el contingut del sobre en un cassó amb dues cullerades soperes de sucre i 1/4 de litre d'aigua. El fem arrencar el bull, traiem del foc i deixem reposar un minut. A continuació, ja podem pinzellar la fruita. Deixem refredar bé. Reservem a la nevera fins el moment de servir.










20 comentaris:

  1. Que bo, que bo, que bo Chus!!! La pasta de full amb crema i fruita és el millor del món mundial!!!
    De veritat que ara mateix me'n cruspiria un bon tros!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs em sap greu, però ja no en queda, Pili. Eren tan bones! Petons.

      Elimina
  2. Que bones, Chus! I tan fàcils de fer, sempre agraden a tothom. Jo no puc parar, sempre he de fer un retallet més! he he he. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, sempre acabem tallant un trosset més, ben prim, i tornant a repetir al cap d'una estona.... No te'n pots estar. Petons.

      Elimina
  3. uuuummmmm quina delicia!!!! Aquest tipus de tarta és de les meves preferides :)
    petons i bon començament de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. No fallen mai, aquestes tartes, sempre agraden a tothom. Bona setmana, Aisha.

      Elimina
  4. Aquestes tartes, juntament amb les de formtage i les de poma són les meves preferides!! és deliciós el contrast del cruixent de la massa, amb la dolçor de la crema i el sabor de la fruita... mmm ja se m'està fent la boca aigua!!! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que en són de bones, aquestes tartes. I són tan senzilles de fer! Petons.

      Elimina
  5. Aquestes tartes són un èxit garantit, agraden a tothom, es que són taaaan bones! T'han quedat maquíssimes a més. Jo d'aquest refrany en se una altra versio: "a bodes em convides" jejjeje perrò tant és bodes com festa major, un bon tiberi cau segur! Un petó !

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com a Lleida és festa major, em va fer gràcia aquesta variant de la dita, però jo coneixia més la versió de "les bodes". Com tu dius, tant per una cosa com per una altra, acabem sempre al voltant d'una taula. Petons.

      Elimina
  6. I tant que en son de bones i refrescants... la MARE devía quedar contenta i nosaltres de veurelas també
    Petonets i bona tarda :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, a casa tots contents sempre que hi ha unes bones postres. Bona setmana, Conxita.

      Elimina
  7. No saps com m'agraden aquestes tartes de fruita, se m'ha fet la boca aigua i tot.
    Petons i bona Festa Major!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre entren bé aquestes tartes, veritat? Petons.

      Elimina
  8. que rica esta tartita!! Espectacular! Crema con frutas siempre es una buena combinacion! Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, Vivi, son de estas tartas que no fallan nunca. Besos.

      Elimina
  9. Chus, estas tartas han quedado para el infarto. Riquísimas, frescas, bien tentadoras... Hacen agua la boca e ilusión prepararlas porque son también sencillas. ¿Qué más se puede pedir? Una delicia con letras mayúsculas.
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienes razón, son unas tartas sencillas y fáciles de preparar y con un resultado fantástico. Unas tartas todo terreno! Saludos.

      Elimina
  10. Noia...segur que va colar que els havies comprat en una pastisseria...perquè fan un goig! Espero que la Festa Major anés de primera! Petons!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.