diumenge, 18 de maig del 2014

Pastís rústic de xocolata amb maduixots i buttercream de vainilla




Qui té mare té consol







Aquest és un pastís reservat només per ocasions especials: amb força mantega, xocolata i sucre, la quantitat de calories i greixos és considerable. Això sí, el sabor és espectacular i tothom es queda amb ganes de menjar-ne més. El vam fer ja fa dies, per celebrar el Dia de la Mare, i a casa encara es recorda. Per donar-li una nota de color i de frescor, el vam acabar amb uns maduixots laminats sencers, amb peduncle inclòs, perquè el verd també hi quedava ben bonic. La recepta del bescuit és la mateixa que la del Pastís estrella de xocolata, però aquest cop hem repartit la massa en dos motlles de 18 cm. de diàmetre i n'hem fet un "layer cake".




Per un "layer cake" o pastís alt de 18 cm. de diàmetre:

Per fer el bescuit:

250 grams de xocolata negra

250 grams de mantega

250 grams de sucre

6 cullerades soperes de llet

160 grams de farina

6 ous

Un sobre de llevat químic

Mantega per greixar el motlle



Per la ganache de xocolata  (recepta de Joy of Baking):

230 grams de xocolata negra

180 grams de nata líquida per muntar

20 grams de mantega



Pel buttercream de vainilla (recepta d'Alma Obregón, el seu buttercream de vainilla infal·lible 2.0)

250 grams de mantega a temperatura ambient

325 grams de sucre de llustre

Una cullerada de postres d'extracte de vainilla

3 cullerades de llet semidesnatada


Per decorar:

9-10 maduixots









Preparem el bescuit:

Greixem amb mantega dos motlles de 18 cm. de diàmetre.

Escalfem el forn a 180 graus.

Tamisem la farina amb el llevat. Reservem.

En un bol, posem la xocolata a trossos i la fonem al microones en intervals de 30 segons. Hi afegim la mantega tallada a trossos petits i tornem a posar al microones entre 10 i 20 segons, fins obtenir una pasta homogènia.

Posem els ous i el sucre en un bol i batem fins aconseguir que la mescla pugi i blanquegi. 

Incorporem la llet, la xocolata fosa amb la mantega, i la farina amb el llevat. Integrem tots aquests ingredients, remenant suaument fins aconseguir una pasta homogènia.

Repartim la pasta en els dos motlles i enfornem uns 30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem del forn, deixem reposar uns 10 minuts i traiem l'anell del motlle. Deixem refredar totalment damunt d'una reixeta. Reservem, millor si és d'un dia per l'altre.


Preparem la ganache de xocolata:

Posem la xocolata a trossos petits en un bol.

Posem la nata i la mantega en un cassó a foc mig fins que arrenqui el bull. Traiem immediatament i aboquem damunt de la xocolata. Deixem dos o tres minuts sense remenar.

A continuació, remenem molt suaument amb unes varetes fins que la xocolata estigui totalment fosa i la crema tingui una textura homogènia. Deixem refredar.


Preparem el buttercream:

Tamisem el sucre de llustre i el col·loquem al bol de la KA amb la mantega, l'extracte de vainilla i la llet. Cobrim amb la tapa i comencem batent a velocitat baixa durant un minut, amb l'accessori globus. Després batem uns cinc minuts més a velocitat mitja-alta. Hem d'aconseguir que la crema blanquegi i quedi amb una textura molt cremosa, semblant a la d'un gelat.

Passem a una mànega pastissera i reservem.






Muntem el pastís:

Anivellem la superfície dels bescuits i tallem cadascun en dues meitats transversalment, de manera que obtinguem quatre capes.

Cobrim la primera capa amb el buttercream de vainilla. Continuem amb una segona capa de ganache. La tercera capa la tornem a fer amb el buttercream. Finalment, acabem d'abocar la resta de ganache a la darrera capa, deixant que caigui pels costats. Acabem decorant amb els maduixots. Reservem a la nevera fins el moment de servir.











31 comentaris:

  1. Brutal....millor que els de l'Alma...em costarà guardar-lo per una ocasió especial!!! Petons!

    ResponElimina
  2. Una bomba de calories fantàstica!!! Super Chus, un pastís boníssim!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, sí, una autèntica bomba.... però és tan bo! Petons.

      Elimina
  3. No tinc paraules!! Espectacular!!!
    Tens la KA......uuuaaaauuuuuu.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest any els Reis es van marcar un detall i em van deixar la KA... un regal fantàstic! Petons.

      Elimina
  4. Uau! Sembla deliciós, Chus!! És cert que porta molts greixos saturats, però un tallet de tant en tant no fa cap mal! I menys si és per a celebrar el dia de la Mare... he he he. Avui el meu pastís també és amb maduixots! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'he vist el teu pastís, Marina, i me l'he apuntat a la llista de coses a fer. Té una pinta deliciosa. Petons.

      Elimina
  5. M'entren ganes de fer-lo encara que porti tanta grasa, en menjarem un tros petit i ja està. Té molt bona pinta, m'emporto la recepta.

    una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. La clau està en menjar-ne un tros petit perquè, si no, seria massa consistent. I menjar-se'l amb els ulls tancats... Mmmm! Petons.

      Elimina
    2. jajaja, lo dels ulls tancats m'ha agradat!

      Elimina
  6. Això és un espectacle per als sentits!!!!
    Que bo!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, com deia fa un moment, per menjar amb els ulls tancats! Petons.

      Elimina
  7. Buah! Jo el menjaria cada dia només de la pinta que fa! Apuntat queda ;)!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cada dia? Doncs no responc de com afectaria això a l'operació bikini... bé, m'ho imagino, però. Petons.

      Elimina
  8. Uau! Quina maravella de pastís, es espectacular! fa venir ganes de començar trosset a trosset i no parar fins que no queden ni les engrunes! jejeje Un petó maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una temptació, cada cop que passes i el veus, es fa difícil resistir-se. No va durar gaire, no... Petons.

      Elimina
  9. madre miiiiiaaaaa!!!! que cosas mas rica!! ahora eso si, solo un pedacito, que como tu dices, lleva calorias en abundancia! y nos hemos de poner buenorras (todavia mas) de cara al veranito!
    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si, Vivi, yo creo que este pastel te lo comes sin tantos remordimientos entrado el otoño, cuando queda todo un invierno por delante con mucha ropa para taparse y disimular problemillas de línea. Besos.

      Elimina
  10. Nena, he quedat ben encisada amb aquest pastís, es veu espectacular!!! Quina gracia que tens presentan i preparan coses.
    FELICITATS!!! :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Conxita, era un pastís deliciós que va agradar molt a tots. I va volar ben ràpid. Petons.

      Elimina
  11. Deliciós!!! És veritat que és una bomba calórica, pero també he descobert que aquest tipus de pastís normalment no tenen competència :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, són tan deliciosos i el sabor a xocolata és tan intens, De tant en tant, està bé permetre's un plaer com aquest. Petons.

      Elimina
  12. Com sempre, els teus postres son espectaculars

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira qui parla, recordo aquelles postres que vas fer amb l'anell de xocolata i farcides de crema que eren una petita obra d'art. Bon cap de setmana.

      Elimina
  13. Impresionant! "Qui té mare te consol" però tinc que afegir que qui té mare i a més té aquest pastís de xocolata amb maduixots al seu davant... Ni una sola pena! A més aquesta recepta em ve genial perquè com som dos a casa normalment utilitzo un motlle de18 cm. per a les postres. Me l'apunte!

    Besets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs compte amb menjar-vos el pastís entre dos, perquè ja no us caldrà fer dinar! Bromes apart, és un pastís deliciós. Petons.

      Elimina
  14. Un pastís digne de celebració!! Espectacular!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dia de la mare no és un dia qualsevol, he he. Petons.

      Elimina
  15. Ooooohh Chus, quina pinta!! Amb els dies que fa que no faig pastissos, m'estan agafant unes ganes... T'ha quedat genial!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.