dilluns, 5 de maig del 2014

Faves estofades amb sípia i alls tendres




Els dilluns, faves a munts








Aquest any les faves han arribat a l'hort més aviat que altres anys, segurament perquè ha fet un hivern força suau i amb poques gelades. Ja fa un parell de setmanes que en mengem i el cap de setmana vam voler fer-les d'una manera diferent a com les cuinem normalment, que és amb allioli i patates. Vam provar aquest estofat amb sípia i, com també teníem cebes i alls tendres acabats de collir de l'hort, i la menta que s'hi fa tota sola, vam gaudir d'un plat de mar-horta deliciós. Imprescindible la cullera, per no deixar una gota del suquet.






Per 4 persones:

Una sípia bruta d'uns 1200 grams

Un quilo de faves tendres

Una ceba tendra grossa

Un manat d'alls tendres (8-10)

Una branca de menta fresca

Un litre de brou de peix


Per la picada:

La melsa de la sípia

Un sarpat d'ametlles torrades

Un raig de vi blanc











Comencem netejant la sípia i tallant-la a trossos. Reservem.

En una cassola amb oli d'oliva, sofregim la ceba picada fins que comenci a estar transparent. Llavors hi afegim la sípia i deixem enrossir.

A continuació, incorporem els alls tendres picats i deixem coure. Hi posem les faves i la menta i remenem un parell de minuts. Afegim el brou de peix, salem i deixem coure entre 30 i 40 minuts, depenent de la grandària de les faves i si són tendres o no tant.

Quan les faves comencin a estar tendres, hi aboquem la picada deixatada amb el vi blanc, sacsem la cassola i deixem coure cinc minuts més, o fins que les faves estiguin al nostre gust.








31 comentaris:

  1. Mmmmm!! Han d'estar delicioses!!! Quina bona idea de fer-les amb sípia.
    Les primeres faves son las millors, les meves encara son molt petitones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, són molt tendres, I acabades de collir I desgranades són una delícia. Petons.

      Elimina
  2. A mi m'encanten les faves...nosaltres les fem amb carn, no amb sípia...deuen estar molt bones: les haurem de provar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosaltres també les fem més sovint amb carn, però aquest cop amb sípia ens han agradat molt. Les repetirem.

      Elimina
  3. Unes faves amb regust a mar de les que em sembla arribar-me l'oloreta a través de les teves genials instantànies! PEtons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sî que feien molt bona oloreta, eren tan bones! Petons.

      Elimina
  4. Qué rica Chus! Las habas me encantan, pero así nunca las he probado, pero como me encantan todos los ingredientes que lleva (salvo las almendras, que soy alérgica), y la combinación me parece perfecta, sin duda la apunto.
    Por cierto, muchas gracias por la aclaración de lo de la cámara, pero al final creo que ahorraré para la thermomix mejor jajaja.
    Un besote

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues es una muy buena opción, es cara pero yo creo que ya la he amortizado de sobras. Besos.

      Elimina
  5. òndia, quin suquet més bo, Chus! I quina sort, poder gaudir de les faves del propi hort. Jo no tinc la mateixa sort però també fa dies que a casa cuinem faves. M'encanta com les has fet, amb sípia, perquè sempre tendeixo a acompanyar les faves amb botifarra negra, jo... i mira que si amb els pèsols la sípia ja és deliciosa, no vull ni imaginar-me la amb faves, que m'entusiasmen! Molt bona recepta, com sempre!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també les acostumo a menjar estofades amb botifarra, però he de reconèixer que amb sípia queden molt bones I fas un plat una mica diferent. En tornarem a fer. Petons.

      Elimina
  6. Quina salivera quan he vist les fotos!! i quina sort tenir faves a l'hort, junt amb la sèpia has fet un plat de luxe!! i ideal per sucar-hi pa, un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El suquet és boníssim, Eva, la melsa li dóna un sabor deliciós. Per menjar-lo a cullerades. Petons.

      Elimina
  7. I el dimarts faves a grapats...I així un gust menjar-n'hi, sà i boníssim.
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I en podríem menjar tota la setmana I anar fent rodolins, ha ha! Petons.

      Elimina
  8. Que bones amb la sípia i una bona picada!! Jo les enyoro tant que aquest any n'he plantat a aquí a Suïssa... a veure si aconseguiré arribar a menjar-ne :)
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que puguis fer-ne collita, a veure si el clima ho permet..... són tan bones,.... Petons.

      Elimina
  9. uoooooo quina cosa bes bona , la sipia es un ingredient que sempre queda bo amb arros amb pasta etc , aixi ha de ser una pasada de bo.
    besades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, la sípia va bé amb tot I a tot li dóna bon gust. Petons.

      Elimina
  10. Uuuummm, quin platet, eh? Ha d'estar requetebó! Fas unes coses delicioses.
    Jo les faves sempres les faig a la catalana, d'aquesta manera les provarem.

    I sempre tens una dita o una frase adient per cada publicacció, no sé com t'ho fas.

    Que passis una bona setmana.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a internet I un fantàstic recull de dites d'Anna Parés: "Tots els refranys catalans". Una joia. Petons.

      Elimina
  11. Tens raó, ni una gota de suquet deixaría, i es que tot i que les faves no han estat mai sant de la meva devoció, crec que amb el teu plat no en deixaría ni una; i fins i tot has lograt el que mai ningú ha pogut fer, i es que a partir d'ara me las miri amb mes carinyo.
    QUINA HORTA TAN BENÉFICA TENS CHUS!!!, aixó alegra el cos i l'esperit.
    BON DIJOS MACA GAUDEIX-LO AMB UN BROTET DE MENTA AL COSTAT :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, això de poder menjar les coses acabades de collir de l'hort és tot un luxe! Tot gràcies al meu sogre, que és el que se n'encarrega. Petons, Conxita.

      Elimina
  12. Unes faves bonísimes Chus! Amb sípia han de ser deliciosses, i aquest suquet... per sucar-hi pa! Molt bona pensada combinar faves i sipia. Que tinguis bon cap de setmana maca!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Y si el mar fuera verde? Y si en el huerto crecieran sepias? y si ambos se juntaran?... Pues allí estaría Chus para fotografiarlos!!! Fantastica siempre, la receta y cómo no la fotografía. Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Ya me gustaría un huerto con sepias, Sonsoles! Muy divertido tu comentario. Besos, guapa.

      Elimina
  14. No saps la gràcia que em fa cada refrany que poses al principi de la recepta. Em recorden a la meua iaia, que moltes vegades acudia als refranys per tancar alguna història.

    La recepta em sembla molt original, a ma casa es preparen igual només que amb pernil en comptes de sípia. Hauré de proposar aquesta variació a la meua mare, a veure què diu, perquè la pinta es deliciosa!

    Besets!

    ResponElimina
  15. No sóc massa de faves però fetes així amb sípia les veig diferents, han de ser més lleugeres... m'agrada l'idea!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. ufff menudo platazo, esta sepia con estas habitas un plato de lujo me lo llevo

    ResponElimina
  17. Quina bona idea posar-hi sepia a les faves!!!! em sembla un estofadet d'allò mès bò!! i que ha de tenir un sabor bonissim!!!!
    El plat tot ho diu!
    Petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.