dissabte, 28 de juny del 2014

Polos de cheesecake



Sol d'estiu cou com caliu








Aquest mes a Memòries d'una cuinera ens proposen de fer uns polos per començar l'estiu ben fresquets i, aprofitant que a la nevera teníem formatge crema i nata per muntar, vam decidir-nos per uns polos de cheesecake, uns quants d'ells, a més, amb xocolata. L'elaboració és ben ràpida i senzilla i el resultat deliciós, tant en una versió com en l'altra. D'això en van donar testimoni la Clara i la Vica, que se'n van cruspir un cadascuna per esmorzar, amb un vas de llet i unes galetes. Ara que s'ha acabat el curs, ho celebrem i els recompensem l'esforç de nou mesos entre llibres. S'ho ben mereixen. I, després d'esmorzar, una bona dutxa. Mireu, si no, quines ungles!










Per 8 polos:

200 grams de formatge crema (jo Philadelphia) fred

200 grams de nata líquida per muntar ben freda de la nevera

50 grams de sucre de llustre

Una cullerada de cacau pur en pols

4 galetes (jo vaig utilitzar Belvita)

Un raig de llet

2 cullerades de melmelada de gerds




























Comencem batent el formatge crema fins que agafi una consistència cremosa. Hi incorporem a poc a poc el sucre de llustre tamisat i continuem batent.

A continuació, hi anem afegint la nata a poc a poc, deixant que s'integri a la crema. Batem fins que el conjunt quedi ben muntat.

Traiem la meitat de la crema i la passem a un bol. Reservem a la nevera.

Posem la cullerada de cacau, prèviament tamisat, a l'altra meitat de la crema i batem fins aconseguir una tonalitat homogènia. Passem la crema a un bol.










En un platet, hi aboquem un raig de llet i hi estovem dues galetes uns segons, el temps suficient per poder-les esmicolar damunt de la crema de xocolata. Remenem suaument amb una espàtula per repartir la galeta per la crema.

Hi afegim una bona cullerada de melmelada de gerds i remenem una mica, no gaire, deixant trossos de la crema amb fils de melmelada i altres sense.

Omplim 4 motlles de polo amb aquesta crema.

Repetim l'operació amb la crema que teníem reservada a la nevera, afegint-li les galetes i la melmelada i omplint els 4 motlles restants.











Posem al congelador unes 4 hores. Per desemmotllar, posem els motlles sota el raig d'aigua de l'aixeta uns segons.

Amb la crema i la resta d'ingredients que ens van sobrar, i com no teníem més motlles de polos, vam fer aquests vasets per postres. Deliciosos.







També podeu tastar aquest polos de fruits del bosc, molt ràpids de fer i boníssims.

17 comentaris:

  1. Chus, aquest cop t'has superat! Et faig l'ola, la veus? Primer, aquests polos han de ser requetebons i a sobre ben sans. Segon la idea de posar-los en gotets em sembla genial. Jo això ho he fet amb mousses i amb tiramisú i crec que et pots quedar amb el personal en un sopar. Què hi has posat a sota? I tercer, les fotos. Mare meva són precioses Chus! Com m'agraden aquestes ungles brutes! Jo aquest cop no he arribat a temps pel repte, però vull començar a experimentar amb els polos a veure que surt :-) Una abraçada molt gran!

    ResponElimina
  2. Els polos ja em semblen bons, pero els gotets m'han encantant!!
    petons

    ResponElimina
  3. Queda apuntadíssima, tant la versió polo com la versió gotet...quina cosa més requeteboníssima...No m'estranyen les cares de felicitat de la Clara i la Vica! Petons!

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta Chus, no sabria quin triar els gotets semblen també deliciosos... I aquestes manetes estan també per menjar-se-les! molt mones! Un petó maca

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  5. Uns polos de luxe!! Les dues versions!! Petonets!

    ResponElimina
  6. Uaaaau!
    Una recepta increïble i les imatges també!! A vegades no en som conscients del que podem fer fins que no ho veiem a fer a algu altre.
    Una abraçada!

    joorengaitucanyella.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Quin luxe de polos!!! Aquests són high level!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. no se pas amb quina versió em quedo!!!! han d'estar boníssims Chus. Moltes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  9. Madre mía me encantan!!! Qué buenos que tienen que estar, te han quedado "na más" de ricos!!

    ResponElimina
  10. oohh buenísimos y que cara de felicidad al comerlos se vé, bueno no me extraña porque ya digo que se ven deliciosos. besotes

    ResponElimina
  11. Ayyyyy Chus que rico!! Que ganas de probarlos me han entrado!! No se si me han gustado mas los polos o los vasitos! Quiero, quiero!!

    ResponElimina
  12. jajaja... aquestes ongles eran el toc juvenil adient, i de debó que aquestos polos i vasets debían ser deliciosos...
    he dit debien??? clar, no en debía quedar ni un ¿oi?.
    PETONETS BONICA :)))

    ResponElimina
  13. Bonísssims segur!! i ara per a l'estiu és una bona manera de menjar cheesecake, molt refrescant!
    Petonassos

    ResponElimina
  14. Tens una sorpresa al meu blog...espero que t'agradi!

    ResponElimina
  15. Estos helados (polos) se ven riquísimosy bien prácticos. Seguro, encantan a grandes y chicos por igual. Una propuesta práctica, bien refrescante y sabrosa para combatir el calor del verano con una receta casera sin excusas. Me encanta.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  16. Uffff cheesecake en gelat??? quina idea més súper bona, m'encanta!! i els vasets amb les "sobres" espectaculars!! Bon estiu!

    ResponElimina
  17. Wow! Tinc que probar-los, i els vasets ja rematen la recepta definitivament!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.