divendres, 11 de juliol de 2014

Premi Best Blog



Una alegria mai no ve tota sola




Fa unes setmanes, la Pilar, de Les receptes que m'agraden, em va donar una sorpresa molt agradable: un premi per al Mançanes (i no pomes). Una notícia que sempre fa il·lusió, sobretot venint de la propietària d'un blog que, per exemple, es troba dins dels 10 primers al rànking de blogs de lestevesreceptes.cat. Per tant, moltes gràcies, Pilar, per aquest premi!

Però aquí no s'acaba la história: mentre preparava aquest post, em va arribar el mateix premi de part de la Núria, de Nuria Baker Street. Novament gràcies, Núria, això no passa sovint, de rebre el mateix premi per dues bandes! Gràcies a  totes dues!








Les regles d'aquest premi són les següents: 
- Nomenar i agrair al bloc que et va concedir el premi. 
- Respondre al qüestionari i deixar un de nou. 
- Nomenar a 11 blocs de recent creació o amb menys de 200 seguidors. 
- Visitar la resta de blocs premiats. 
- Explicar 11 coses sobre tu. 
- Informar a tots els blocs del premi que has atorgat.





Doncs aquestes són les meves respostes al qüestionari:


-Què t'ha fet crear un blog de cuina?


La idea va començar com un espai on poder tenir les receptes que vaig fent dia a dia. Sóc molt despistada i de seguida oblido les quantitats o els ingredients d'un plat. A més, em permetia practicar una afició nova en aquell moment, la fotografia.


-T'agrada preparar plats d'altres països o cultures?


M'encanta la cuina mediterrània, per tant, m'agrada la cuina grega, la italiana, la magrebina.... totes semblants però alhora amb característiques que les fan úniques i diferenciades.


-Quant de temps dediques al blog?


Si puc, m'hi poso una estona cada dia, després de sopar, per llegir i comentar les entrades dels blogs que segueixo. Si edito una entrada, això ja canvia: preparar el plat, fer les fotografies, editar les fotografies, redactar l'entrada i buscar un refrany que hi vagi bé... m'hi puc estar tota una tarda.


-Prefereixes cuinar plats dolços o salats?


A la vista m'agraden més els plats dolços, i també a les fotografies, tenen més joc. Però a l'hora de cuinar m'és indiferent. En realitat, són més els plats salats que els dolços que cuino al cap de la setmana.


-Quins cuiners t'agraden?


Doncs em centraré a Lleida: m'agrada molt la cuina del Xixo Castaño, xef del restaurant Malena de Gimenells. Una cuina aparentment senzilla amb productes molt nostres.


-Quin és l'últim llibre de cuina que t'has comprat o t'han regalat?


El darrer és Pan casero, de l'Iban Yarza. Encara no he començat amb les receptes, però espero posar-m'hi durant les vacances.


-Tens una tècnica de cuina preferida?


Per al dia a dia, la cuina al vapor i la planxa, amb pocs greixos i oli d'oliva cru per acabar. Em sap greu no ser més sofisticada, però crec que és el millor com a norma. Per moments especials, qualsevol altra tècnica és benvinguda.


-Quins ingredients t'agraden més?


A tot arreu hi posaria canyella i ratlladura de llimó o de taronja. I gingebre, m'encanta. I m'agrada cuinar verdures, fruites, cereals en totes les seves formes... Més peix que carn i, de la carn, més blanca que roja.


-En què t'inspires per cuinar?


Bona pregunta, la meva inspiració molts cops arriba a l'obrir la nevera i veure que hi ha un parell de coses que s'han de consumir aviat. A partir d'aquí, imaginació al poder.


-T'agrada preparar aperitius i tapes?


Només en ocasions especials, celebracions i trobades familiars o amb amics. Però he de dir que m'agrada molt preparar-ne. També em diverteixo amb els preliminars: decidir els aperitius, fer-ne la llista d'ingredients, preparar tot el que es pugui fer amb antelació.... un gran entreteniment.



I aquest és el meu qüestionari:


-Per què et vas decidir a fer un blog de cuina'


-Des de quan t'agrada cuinar?


-Hi ha algun ingredient que no utilitzes mai perquè no t'agrada gens?


-El plat amb el qual triomfes sempre és......


-En canvi, el que no t'acaba de quedar com tu voldries és......


-Tapes o entaular-se amb primer, segon i postres?


-Recomana'ns un restaurant


-Apart de la cuina t'agrada......


-Un lloc on et perdries


-Un llibre o pel·lícula per perdre's sense moure's de casa


-Què t'ha aportat el fet de tenir un blog?


Pel que fa a mi, visc a Lleida, sóc professora en un institut de la mateixa ciutat, estic casada i tinc un fill i una filla, tots dos a la mai avorrida etapa de l'adolescència.

M'agrada llegir, sobretot novel·la històrica; a l'estiu, m'agrada dedicar les nits a observar el cel a través del meu telescopi. El meu paisatge preferit, com no, és l'horta. Passejar emmig d'arbres carregats de fruita un capvespre d'estiu, respirant la frescor que comença a desprendre l'herba, és impagable. 
No m'agrada el formatge. No puc fer-hi res. Només tolero el Philadelphia, el Mascarpone, el Kiri i la mozzarella. I em sap greu, perquè veig les passions que desperten en altres persones formatges més forts. Per més que ho intento, no m'agrada.
Cuinar és, depenent del dia i del moment, una obligació, una necessitat o un plaer. M'agrada dedicar un parell de tardes a la setmana a fer alguna mena de rebosteria: coques, pans de pessic, magdalenes.... esmorzars i berenars que sempre són benvinguts a casa i que, de ben segur, són opcions molt més sanes i saboroses que la rebosteria industrial.
M'agrada fotografiar els plats que preparo. He fet un parell de cursos de fotografia que m'han servit per veure que em queda molt i molt per aprendre. 
Després d'una mica més d'un any del blog, he de dir que l'experiència és molt enriquidora: he conegut persones realment encantadores, algunes he tingut la sort de conèixer-les en persona, altres de manera virtual. Però totes elles m'han aportat alguna cosa, de totes elles n'he après sempre.



I aquests són els blogs a qui dono el premi. Felicitats!:


La cuina de l'Olga

A la taula i al llit
Cocina con vistas
Cocinando en Marte
E-cuina
El que no mata engreixa
Entre harinas
Las recetas de la tata
Per anar fent gana
Saboreando delicias
Cuina a la vora del foc

25 comentaris:

  1. Moltes gràcies per haver-te recordat de mi!!! T'agraesc molt i molt el detall!! Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Francesc, ja saps que fa temps que segueixo el teu blog i m'agraden molt les teves receptes!

      Elimina
  2. Enhorabona Chus!! sens dubte et mereixes aquest doble premi ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Eva, felicitats a tu també, que has estat premiada també! Petons.

      Elimina
  3. M'alegra saber que han comptat amb tu per premiarte.
    Tu et mereixeríes un premi dari per la teva cuina i el teu carisme.
    FELICITATS BONICA!!!!
    Petonets :)))

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats pel premi :)
    petons

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats i moltes gràcies per pensar en nosaltres per aquest premi tan xulo!!!
    Petonàs
    Júlia i Maria

    ResponElimina
  6. Uauuu Chus, me alegra muchísimo que me hayas premiado!! siento haber venido tan tarde a visitarte, pero últimamente tengo muchos problemas familiares (mi mamá está muy malita) y a penas si puedo colarme en el ordenador un pequeño rato de tarde en tarde. De todos modos, me has hecho muy feliz. Un abrazo muy grande, tu y tu "mirada" maravillosa sobre los platos si que se merecen este y muchos más premios.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaya, Sonsoles, lo siento y espero que tu madre se restablezca. Un abrazo, guapa.

      Elimina
  7. Chus, felicitaciones por el premio-doble recibido. Lo tenés totalmente merecido. Además, esto me ha permitido conocerte un poco más y eso siempre es bonito. ¡Por muchos más!
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, y también a ti, que me otorgaste uno hace poco. Me alegro de leerte de nuevo. Besos.

      Elimina
  8. Moltíssimes gràcies pel premi!! Perdona per no haver passat abans a recollir-lo, però he estat uns dies una mica *bastant* desconnectada :P

    Em passa com a tu, quasi tot el cuine al vapor o a la planxa, motiu pel qual no em solen eixir massa receptes cridaneres (compara un bròquil al vapor amb una pizza barbacoa, o alguna cosa així...) però la veritat és que m'encanten les verdures d'aquesta manera, tot i ser el més simple del món.

    A veure si em faig l'ànim i conteste a les preguntes, que amb aquesta calor he de reconèixer que moltes vegades em fa mandra fins encendre l'ordinador :P

    Besets! i gràcies de nou :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, guapa. Jo també estic molt mandrosa aquests dies, amb la calor i les tardes tan llargues no em ve de gust posar-me a l'ordinador. És el que tenen les vacances... Petons.

      Elimina
  9. Chus punyetera has esperat que fos fora de vacances per publicar el post del premi! jajajaj es broma guapíssima, però una mica més i em perdo les teves respostes, i mira que m'ha encantat llegir-les, ara et conec una miqueta més! Ha estat un plaer nominar-te pel premi, tens un bloc fantàstic i tu ets un encant de persona, segur que et vindran molts més de premis o d'alegries per que t'ho mereixes tot. Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Pilar, quines paraules tan boniques! Una abraçada.

      Elimina
  10. Moltes gràcies pel premi, Chus!
    Perdona el retard en contestar-te, però aquests darrers dies vaig molt atrafegada i no m'he pogut dedicar al blog...
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'agradi. Aquests dies tots anem una mica de bòlid, jo tampoc tinc temps per a res..... Petons.

      Elimina
  11. Respostes
    1. Gràcies Mònica, i felicitats igualment a tu, que també vas estar premiada. Petons.

      Elimina
  12. Muchas felicidades Chus y muchas gracias pro nombrarme!! Ya lo he hecho jaaja :D besos

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.