dilluns, 16 de juny de 2014

Beguda de soja amb canyella i llimó




Sobretot canyella, que fa bon brou!








Darrerament m'agrada esmorzar amb un vas de beguda de soja ben fresca de la nevera. Com que el sabor natural de la soja no m'acaba de convèncer, en prenc una marca que l'aromatitza amb canyella i llimó i que trobo deliciosa. Aquest cap de setmana he provat de fer-ne a casa, seguint la recepta del llibre Cuida tu salud de Thermomix, afegint-li canyella i pell de llimó per tal d'aromatitzar-la. Una recepta que repetiré, perquè no només s'obté una beguda molt saborosa, sinó que es pot aprofitar tot, líquid i polpa. En aquesta entrada en veureu la beguda resultant. Properament, què en vaig fer amb la polpa.









Per un litre de beguda de soja:

150 grams de faves de soja blanca (jo les vaig utilitzar pelades)

Un litre d'aigua.

La pell d'un llimó

Una branca de canyella

Quatre cullerades de sucre morè











Posem les faves de soja en remull durant 12 hores.

Escorrem les faves i les esbandim a raig d'aixeta.

Posem al vas de la Thermomix les faves i el litre d'aigua. Programem 30 minuts, 100 graus, velocitat 1.

Passat aquest temps, destapem el vas i deixem refredar uns 10 minuts. A continuació, triturem 2 minuts, velocitat progressiva 5-10.

Colem el líquid amb un drap fi. Reservem la polpa.

Posem el líquid de soja en un cassó amb el sucre, la pell de llimó i la branca de canyella. Fem arrencar el bull, retirem del foc i deixem infusionar durant uns 10 minuts.

Traiem la pell de llimó i la canyella i passem el líquid resultant a una ampolla de vidre. Reservem a la nevera i prenem ben fresca.






12 comentaris:

  1. Qué fotos más bonitas, y la receta te la copio que mi hija me habla mucho de la soja últimamente y no la he usado nunca, besos y gracias por compartir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Carmen, ya ves, con la TMX es bastante rápido y sencillo y sabes los ingredientes que pones, sin conservantes ni nada. Besos.

      Elimina
  2. Al final tindré que mirar de fer-me amb una thermomix perque en feu coses molt interessants :)
    A mí tot el que porti canyella i llimona m'encanta. No dic mai que no! ;)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una despesa que vaig amortitzar ben aviat, en diners i en temps. Petons.

      Elimina
  3. Ostres, crec que amb la canyella i la llimona deu millorar molt el gust de la beguda de soja!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, al meu gust és molt més bona. És que amb la soja sola no puc...... Petons.

      Elimina
  4. BONA, SALUDABLE REFRESCANT... ho te tot!!!
    Ben cert es que el gust de les begudes de soja es un xic especial i no agrade a tothom.
    Una bona fórmula perque la gent la comenci a pendre.
    GRACIES BONICA, suposo que ja deus estar a la voreta de les tevas vacances. ANIMS, ja falta menys!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara em queda un mes de feina, però a l'acabar les classes és un ritme més tranquil. Una abraçada, guapa.

      Elimina
  5. Ostres Chus...això és com fer orxata però amb faves de soja blanca, de les que, fins al teu post, no en tenia notícia...Quantes coses aprenc llegint-vos!!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, encara que d'orxata no n'he fet mai. Jo tampoc sabia de l'existència d'aquestes faves fins que vaig llegir la recepta al llibre de la TMX. Curiós, no? Petons.

      Elimina
  6. Ostres Chus, això és com fer orxata per amb faves de soja blanca, de les que no tenia ni idea que existissins fins a llegir aquest post....Quantes coses aprenc llegint-vos! PEtons i mil gràcies!

    ResponElimina
  7. Por fin me he puesto al día con los blogs!! Ahora iré ojeando todas las entradas, que desde ésta, todas me las he perdido! La bebida de soja tiene que estar mucho más buena que la que compramos, además de ser más nutritiva. Es una opción de 10! Sin dudarlo te la copiaré ;) Besos

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.