dijous, 19 de juny de 2014

Pa de pessic de soja





Aquí no es llença res!










A l'entrada anterior havíem fet una beguda de soja amb llimó i canyella. Ja vaig comentar que havíem aprofitat la polpa de la soja un cop filtrada: doncs aquest és el pa de pessic que en va sortir. Té un punt humit que el fa molt apetitós. A més, està aromatitzat amb ratlladura de taronja, que li dóna un sabor deliciós. De fet, el sabor de la soja no es nota en absolut. I és un esmorzar o berenar molt saludable. No deixeu de provar-lo.









Per un motlle de 23 cm. de diàmetre:

(Del llibre Cuida tu salud de Thermomix)

La pell d'una taronja (sense part blanca)

220 grams de sucre morè

4 ous

40 grams d'oli d'oliva suau (a la recepta original s'utilitza oli de gira-sol)

150 grams de farina de rebosteria

Mitja cullerada de postres de sal

Mig sobre de llevat químic en pols

250 grams de polpa de soja (que és el pes que va quedar un cop filtrada la soja)

Una mica més de sucre per empolvorar la superfície







Escalfem el forn a 180 graus.

Posem al vas de la Thermomix la pell de la taronja i el sucre i polvoritzem 15 segons, velocitat 8. 

Incorporem els ous, l'oli, la farina, la sal, el llevat i la polpa de soja. Barregem 30 segons, velocitat 4. Abaixem les restes de les parets del vas amb l'espàtula i tornem a barrejar uns segons més a la mateixa velocitat.

Aboquem la mescla en un motlle prèviament greixat amb una mica d'oli. Empolvorem la superfície amb una mica de sucre morè, per a que faci crosta.

Enfornem durant uns 30 minuts o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Deixem reposar uns 10 minuts i traiem l'anell del motlle. Deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.






8 comentaris:

  1. Caram, que original, Chus!! Jo m'havia perdut l'entrada de la llet de soja, així que ja tinc més feina avui per aquí. Sembla un pastís deliciós, d'aquests humits per dins que tant m'agraden! Petons

    ResponElimina
  2. Jo també m'havia perdut l'entrada de la soja, no se m'havia acudit mai fer-la a casa, encara que t'he de confessar que no sóc massa fan del seu sabor... el pa de pessic, però, es veu deliciós! i amb el toc de la taronja em fa venir salivera! un petó!

    ResponElimina
  3. I jo sense atrevir-me a tastar la soja!!! Et semblarà mentida però....és així!!! No m'acabo de decidir!
    Petons, Chus!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Jo no sòc massa de soja... però la veritat es que el pà de pessic te una pinta estupenda... Prenc nota.
    Bon festiu!
    Petons!

    ResponElimina
  5. A mi la soja no m'agrada...però si dius que aquest pa de pessic, en porta i no se li nota...me l'apunto! Petons!

    ResponElimina
  6. Qué pintaza que tiene!!! Es súper original además de que es muy sano! Me encanta cómo te ha salido.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.