dilluns, 2 de juny del 2014

Coca integral de iogurt de soja amb mançanes i canyella

Quants en manté la farina, i ella fina que fina








Darrerament m'he aficionat a prendre soja en diferents versions: formant part d'unes hamburgueses, en beguda - no m'agrada gens la beguda de soja, però n'he trobat una aromatitzada amb canyella  i llimó que m'encanta - en iogurt..... I vaig pensar en provar de fer una coca utilitzant iogurt de soja i, a més, sense cap producte de procedència animal, per tant, sense ous ni llet. Vaig trobar una recepta de coca de iogurt sense ous a Secrets de Cuina i la vaig tunejar: iogurt de soja, beguda de soja enlloc d'ous, farina integral, sucre morè.... Com em va semblar que la farina integral, unida al iogurt de soja,  li donaria una textura força estopenca a la coca- el iogurt de soja té un toc aspre, al meu gust menys cremós i melós que el de llet-, hi vaig barrejar una mançana ratllada i canyella a la massa i la vaig cobrir amb una altra mançana laminada i empolvorada amb més canyella i sucre morè. El resultat és una coca amb un sabor intens i una textura esponjosa i lleugerament humida gràcies a la mançana. Us la recomano sincerament: us sorprendrà.









Per un motlle de 23 cm de diàmetre:

Un iogurt natural de soja 

Una mesura de beguda de soja (la meva amb llimó i canyella)

Mitja mesura d'oli d'oliva suau

2 mesures de sucre morè

4 mesures de farina integral

Un sobre de llevat químic en pols

Una cullerada de postres de canyella

La ratlladura d'un llimó

Una mançana ratllada

Una mançana laminada

Una mica més de sucre i canyella per empolvorar







Escalfem el forn a 180 graus.

Barregem primer els ingredients líquids amb el sucre fins aconseguir una mescla homogènia. Jo ho he fet amb l'accessori globus de la KA, però es pot fer en un bol manualment.

Incorporem la farina tamisada i el llevat en tres o quatre cops, barrejant fins aconseguir una massa homogènia. Hi afegim la mançana ratllada, la canyella i la ratlladura del llimó, integrant bé tots els ingredients.

Aboquem la mescla en un motlle prèviament pinzellat amb oli d'oliva. Laminem la segona mançana i cobrim la superfície de la coca. Empolvorem amb sucre morè i canyella.

Enfornem durant uns 45 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem del forn i deixem reposar uns 15 minuts. Traiem l'anell del motlle i deixem refredar totalment.






20 comentaris:

  1. Ostres, em passa com tu..jo la llet de soja no la soporto...a veure si trobo aquesta amb llimona i canyella que comentes que és tan bona!!! Per cert, ara mateix prenia un tros d'aquesta coca, i a més sense cap tipus de remordiment, perquè més sana no pot ser! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I, a més de sana, és molt saborosa. La mançana I la canyella fan meravelles. Petons.

      Elimina
  2. M'ecanta! té una pinta espectacular! que bona que ha de ser... Un petó Chus!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt saborosa i perfumada. Te la recomano. Petons.

      Elimina
  3. A mí la llet de soja m'encanta (no amb cafè!! jajajaj). El que no puc amb ells és amb els iogurts. No m'agraden el gust que tenen els de soja. Pero suposo que en una coca la cosa deu quedar bastant barrejada i segur que tot el conjunt ha quedat d'allò més bo. Et prenc un un troç per al cafè :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al portar canyella, ratlladura de llimó i mançana, el gust de la soja no es nota. Jo els iogurts els tolero millor que la llet de soja, però tenen un toc aspre que no m'acaba de convèncer. Me'ls compro de sabors i no es nota tant. Petons.

      Elimina
  4. T'ha quedat una coca fantàstica, Chus, se't dóna molt bé, això de tunejar, he he he. Amb soja hi he fet algun flam i iogurt, però mai m'he atrevit amb cap pastís. Si hi afegeixes pomes, encara més bé!! M'apunto la idea.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo l'he utilitzada enlloc de la llet de vaca. No es nota el gust, però. Petons.

      Elimina
  5. Un cóc genial i saníssim, amb la poma ratllada i per sobre ha de quedar més humit i deliciós! jo últimament estic experimentant amb farines integrals als postres i ens està agradant força, així que me l'apunto per fer-lo! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs estem igual, ara he fet una coca amb farina integral d'espelta que serà la pròxima que publicaré. Ja em diràs què et sembla. Un petó.

      Elimina
  6. Doncs....jo no he provat mai la llet de soja!!! Encara no m'he atrevit.....
    Tinc un cóc pendent de publicar amb maçana triturada...... Abans hi havia un forn a Móra d'Ebre que la feien....era tan bona!!!!
    Petons, Chus!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bo, amb mançana triturada! Li deu donar humitat i aroma al coc, segur que és deliciós. Petons.

      Elimina
  7. Què bona ha d'estar. Ens hauríem d'acostumar a fer més reposteria integral perquè és més sana. té un aspecte fabulós.

    Una abraçada.

    *Pilar*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, el que passa que la presència potser no és tan bonica com amb els productrs refinats, però el sabor és deliciós. Bona nit, guapa.

      Elimina
  8. Cada cop que entro al blog i em trobo amb la imatge d'aquesta coca de poma....se'm fa la boca aigua! jejejjee Chus guapa tens una sorpresa al meu blog, passa't quan puguis, una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  9. Aquesta coca és perfecta per a la meua mare: li encanta la llet de soja, la farina integral i les coques de poma. Així que pense preparar-la algun dia per donar-li una sorpresa :P

    Per cert, i si no és molt preguntar, d'on compres la llet aquesta aromatitzada? Sona genial i m'agradaria provar-la si la pogués conseguir fàcilment.

    Les fotografies precioses, com sempre :)
    Besets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És de la marca Naturgreen, la compro en un establiment d'alimentació bio. Així com amb altres marques em fa mandra prendre llet de soja, aquesta amb canyella I llimó m'encnta a l'hora d'esmorzar o berenar. A veure si tens sort I la pots trobar. Petons.

      Elimina
  10. Un pastís deliciós i molt sa!! La canyella li donarà un aroma exquisit!! Petonets!

    ResponElimina
  11. Doncs es veu fantástica la teva coca, heurem de provar.
    Una abraçada maca :)))

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.