dilluns, 10 de març de 2014

Quiche de bacallà amb espinacs, panses i pinyons


Els espinacs són menjar sa, més que segons quin menjar










Entrats a la Quaresma, sembla inevitable fer plats amb bacallà. Aquest ha estat el nostre dinar de diumenge: una quiche de bacallà amb espinacs, panses i pinyons. Només amb l'afegitó dels ous i una mica de llet, sense formatge. El resultat ha estat un entrant molt saborós, que hem acompanyat amb una mica d'escarola i unes tomates amanides. Amb el que ha sobrat, ja tenim el túper de demà per dinar. Una manera diferent i deliciosa de menjar bacallà amb espinacs.







Ingredients:


Un paquet de massa brisa

30 grams d'oli d'oliva verge extra

100 grams de ceba

250 grams de bacallà dessalat i esqueixat

400 grams d'espinacs congelats

50 grams de pinyons

50 grams de panses sense pinyol

Sal

Un polsim de pebre negre mòlt

Un polsim de nou moscada

3 ous

80 grams de llet sencera



Amb Thermomix:

Deixem descongelar els espinacs i els escorrem bé per eliminar tota l'aigua. Reservem.

Posem les panses a hidratar en aigua calenta. Reservem.

Escalfem el forn a 180 graus.

Posem la ceba a quarts al vas i piquem 4 segons, velocitat 5. Abaixem les restes de ceba de les parets del vas i hi afegim l'oli. Sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Incorporem els espinacs, un polsim de sal, pebre i nou moscada. Posem dins del cistellet el bacallà i l'introduïm al vas. Programem 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Mentrestant, daurem lleugerament els pinyons en una paella, amb cura que no es cremin.

Estenem la massa brisa en un motlle per a quiche, prèviament greixat amb una mica d'oli d'oliva o cobert amb paper de forn.

Un cop cuits els espinacs, traiem el cistellet del vas i passem el bacallà a un plat. Esqueixem a trossos petits, en cas que els talls fossin grans. Reservem.

Passem els espinacs al cistellet i deixem escórrer uns minuts.

Estenem els espinacs dins del motlle de la quiche. Al damunt hi repartim el bacallà. Cobrim amb els pinyons i les panses escorregudes.

Batem els ous amb la llet i ho aboquem al motlle de la quiche, repartint bé per tot arreu.

Enfornem uns 25 minuts, o fins que veiem que la quiche ha quallat. Deixem refredar dins el motlle.






























A la manera tradicional:


Deixem descongelar els espinacs i els escorrem bé per eliminar tota l'aigua. Reservem.

Posem les panses a hidratar en aigua calenta. Reservem.

Escalfem el forn a 180 graus.

Piquem la ceba i la sofregim en una paella amb oli, fins que estigui transparent. Incorporem els espinacs, un polsim de sal, pebre i nou moscada. Deixem coure uns 5-6 minuts.

En un cassó amb aigua bullint, escaldem el bacallà durant un parell de minuts. Retirem i assequem bé amb paper de cuina. Esqueixem a trossos petits, en cas que els talls fossin grans. Reservem.

Daurem lleugerament els pinyons en una paella, amb cura que no es cremin.

Estenem la massa brisa en un motlle per a quiche, prèviament greixat amb una mica d'oli d'oliva o cobert amb paper de forn.

Passem els espinacs a un colador i deixem escórrer uns minuts.

Estenem els espinacs dins del motlle de la quiche. Al damunt hi repartim el bacallà. Cobrim amb els pinyons i les panses escorregudes.

Batem els ous amb la llet i ho aboquem al motlle de la quiche, repartint bé per tot arreu.

Enfornem uns 25 minuts, o fins que veiem que la quiche ha quallat. Deixem refredar dins el motlle.





21 comentaris:

  1. oh, Chus! Quina quiche més bona!! Tots els ingredients que hi has posat m'encanten. I la quiche és una recepta que, per la seva simplicitat, té un resultat extraordinari. Em guardo la proposta! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, és una preparació ben senzilla i queda molt saborosa. No acostumem a fer quiches a casa, però aquesta la repetirem. Petons.

      Elimina
  2. Quina pinta, nena! M'encanten les quiches i aquesta és veu genial. Petonàs!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si us agrada el bacallà, tasteu-la. Té un sabor molt suau i es menja sense adonar-te. Petons.

      Elimina
  3. De bacallà no n'he fet mai cap....això s'ha de provar, i com tu dius...més ara en època quaresmal! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, no sé per què, però a casa sempre fem més plats amb bacallà durant la Quaresma. Tradicions que heretem de les mares i les padrines, suposo. Un bon moment per gaudir de la cuina del bacallà. Petons.

      Elimina
  4. De bacallà amb espinacs???? Quina maravella de quiché!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tasta-la i em dius què et sembla. Segur que t'agradarà. Petons.

      Elimina
  5. Mai he menjat una quiche de peix. Aquesta teva amb els espinacs, panses i pinyons m'encanta!
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt els espinacs a la catalana amb el bacallà. La combinació queda molt bé feta en quiche, prova-la. Petons.

      Elimina
  6. Chus! Una quiche d'espinacs a la catalana! quina bona idea!
    Si ja m'agraden sols en forma de quiche deuen estar de Mare mevaa!!
    Molts petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Núria, estan de Mare meva! Una expressió ben divertida! Petons.

      Elimina
  7. Nunca he comido una quiche de bacalao, pero debe estar riquísima junto con las espinacas. Y mi relleno de empanada gallega preferido es el de bacalao y pasas, así que... ¡He de probar esta! Me quedo por aquí. Besines.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaya, pues nunca he comido una empanada con bacalao y pasas, pero ahora que lo dices.... seguro que está riquísima. Habrá que probarla. Besos.

      Elimina
  8. Nunca he hecho quiche, pero menuda pinta tiene!! Y con pescado tiene que estar aún más buena! Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues a mí me pasaba lo mismo: es la primera quiche que hago y repetiré, porque estaba deliciosa, Nieves. Besos.

      Elimina
  9. AQUESTA QUICHE reuneix dues coses, MENJAR SA y SABORÓS.
    Una pasada maca :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Conxita, saborós i força sa, si tenim en compte que no duu tants greixos al no incloure-hi formatge. Petons.

      Elimina
  10. Respostes
    1. Molt de l'època de l'any en què som, no? Petons.

      Elimina
  11. Uauuu què bones que són les quiches! aquesta combinació no l'he provada però em sembla boníssima, el bacallà és tan bo!! M'he de ficar al dia que he estat malalta!! Un petó!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.