De la missa i de la llonganissa, fins els trossos en són bons
Aquest va ser el sopar d'ahir. Uns rovellons preciosos i serenys que vam cuinar amb llonganissa i xoriço. Un plat una mica consistent per a un sopar, d'acord. Però el truc va estar en menjar-ne una ració petita i acompanyar-lo d'una fruita o un iogurt per postres. Com és un plat que continua essent deliciós d'un dia per l'altre, avui ja ens hem trobat el dinar fet. Per gaudir-ne encara més, l'hem acompanyat amb una torrada de pa de pagès sucada amb all. Amb una amanida i una fruita per acabar, hem tingut un dinar de luxe.
Per 6 persones necessitarem:
Un quilo de rovellons
Una llonganissa amb pebre
Un xoriço roig (el picant al gust de cadascú). També s'hi pot posar xistorra
3 grans d'all
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Comencem netejant bé els rovellons amb un drap i traient-los la terra i les brosses. Comprovem que estiguin serenys i, si cal, traiem els trossos corcats.
En una cassola amb oli, enrossim la llonganissa, tallada a trossos d'uns quatre dits. A continuació hi incorporem el xoriço o la xistorra i enrossim.
Afegim els alls laminats, deixem que agafin color i hi posem els rovellons. Salpebrem i deixem arrencar el bull i coure uns cinc minuts. Abaixem el foc, tapem la cassola i deixem coure uns cinc minuts més. Deixem reposar tapat una estona, mentre parem la taula i preparem l'amanida.
Quin goig Chus! quina proposta tan interessant, aquesta la vull provar segur. I la composició de les fotos m'encanta.La segona amb la cassola desenfocada tot un encert. Felicitats!
ResponEliminaSi t'ho pares a pensar, mai agafaries així un bolet amb la forquilla, el punxaries justament a l'inrevés. Però quedava tan bonic aquest rovelló en primer pla.......! Petons.
EliminaOstres, Chus!!!! Quin plat!!!! Quin èxit!!!! Les fotografies són precioses......
ResponEliminaPetonets,
Olga
Tan senzill i tan bo, l'any que vaig treballar a la muntanya anàvem a plegar bolets per la tarda i per sopar féiem aquesta cassola. Quins sopars! Petons.
EliminaUnes fotografies precioses! I e plat també es espectacular eh... petons!
ResponEliminaGràcies, Cinta. No sé si en trobaràs de rovellons, per Irlanda, però si pots, tasta aquest plat algun dia. És de tardor total, molt fàcil i boníssim. Petons.
EliminaBENVOLGUDA CHUS... ja ho crec que si que aquest plat es de LUXE!!!
ResponEliminaQue gustós i bo, i quina bona pensada acompanyarlo amb la torrada i all.
PETONETS BONICA A GAUDIR DE LA CASSOLA SI ES QUE ENCARA EN QUEDA!!!
Ui, es va acabar ben aviat, Conxita. Però avui n'hem tornat a fer, hem d'aprofitar el temps de rovellons. Que tinguis una feliç setmana. Petons.
EliminaEm deixes aquesta cassola al davant i me l'acabo...quina passada. Ma mare la fa però sense xoriç, que ara, vista la teva, em sembla essencial! Un plat de diumenge fabulós!
ResponEliminaDoncs prova-la amb el xoriç, li dóna un toc realment bo. Un plat consistent, sí, però està tan bo! Petons.
EliminaCaram Chus!!Un plat sorprenent,deliciós,genial!!M'encanten aquest tipus de plat,amb els seus rovellons,llonganissa i oli d'oliva que no i falti.
ResponEliminaGràcies per visitar la meva cuina.
Un petó des de http://cuinanatura.blogspot.com.es/
Gràcies a tu, Pilar, per passar-te per aquí. Petons.
EliminaSe m'havia passat aquesta recepta!! quina cassoleta més bona!!
ResponEliminaÉs ben senzilla però molt bona, els rovellons li donen un gust deliciós. Petons.
Elimina