dijous, 21 de novembre de 2013

Arròs amb bacallà i bolets



Arròs i sol, mai n'hi ha prou






Dissabte ens vam despertar amb pluja. Des del llit, les cortines deixaven passar la foscor grisa del carrer i podíem percebre el xip xip de les gotes que queien. Tot convidava a la mandra i a quedar-se a casa. Tot eren moviments lents, indolents, sense pressa. Un esmorzar llarg i dolç, la calefacció encesa i la bata ben cenyida a la cintura. I un matí llarg i tranquil, mentre fora feia fred i seguia plovent. A l'hora de dinar, vam buscar al rebost: uns bolets secs, bacallà esqueixat, arròs, verdures pel sofregit. Per què no regalar-nos un arròs amb bacallà i bolets?








Per 7 persones necessitarem:

Una ceba grossa
4 grans d'all
Un pebrot verd gran
2 tomates mitjanes
500 grams de bacallà esqueixat
60 grams de bolets secs
700 grams d'arròs bomba
Un litre i mig d'aigua
Una mica de l'aigua d'hidratar els bolets ( uns 250 ml.)
Oli d'oliva
Sal









Posem el bacallà a dessalar. Com el nostre era bacallà esqueixat, el vam posar en remull després d'esmorzar, pensant en utilitzar-lo pel dinar. Just abans de començar a preparar el plat, vam fer un canvi d'aigua i després un parell de canvis més, fins que ens va semblar que estava al punt de sal que ens agrada.

També abans de començar a cuinar, posem els bolets en remull en aigua calenta per a que s'hidratin.

Piquem la ceba ben fina i la comencem a sofregir. Afegim els alls i el pebrot, també picats ben fins. Quan la ceba estigui transparent, hi aboquem la tomata ratllada i deixem sofregir fins que canviï de color i s'hagi absorbit l'aigua de la tomata.





Incorporem el bacallà i el deixem coure un parell de minuts. Llavors hi afegim l'arròs i el deixem fregir un parell de minuts més, remenant-lo.

Colem els bolets i els incorporem a l'arròs. Afegim l'aigua i el suc dels bolets.

Deixem coure uns 18 minuts. Si cal, afegim una mica més d'aigua. Tapem, deixem reposar cinc minuts i servim.

12 comentaris:

  1. Deliciós, Chus. No hi ha res com els dies de pluja per agafar-se la cuina amb calma... l'aroma del teu arròs es pot sentir des de l'altra banda de la pantalla... petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'asseguro que l'aroma era d'allò més deliciós. Un arròs per repetir. Petons.

      Elimina
  2. OOOhh!!! Dels meus preferits!!!! Què bo devia ser.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estava molt bo, i encara en gaudeixes més quan fa fred fora i tens tota la tarda pel davant. Petons.

      Elimina
  3. Com diu la Marina ,deliciós!!
    Una abraçada des de la meva cuina
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pilar, sí que estava bo! Una abraçada.

      Elimina
  4. Arros...el meu plat favorit. Aquesta combinació amb bacallà i bolets no l'he provat. Me l'apunto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el primer cop que fem aquest arròs, té un sabor molt suau I a nosaltres ens va agradar força. En tornarem a fer. Petons.

      Elimina
  5. Com hagués disfrutat amb aquest ARRÓS!!!
    I tant que la foscor del dissabte convidaba a estar a caseta; i vaja que no li vareu treure suc al moment.
    UN ARRÓS ENCANTADOR com tot el que tu fas xata.
    MOL BONS DÍAS DE CAP DE SETMANA!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb un arròs com aquest ja pot ploure, ja, que nosaltres tan feliços! Petons, Conxita.

      Elimina
  6. Ja ho dius tu, aquest arròs és ben bé un regal!!! I quina posada en escena més elegant! Ets una artista Chus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a l'altre costat de la càmera hi havia la resta de la família, asseguts a taula I forquilla a la mà, que cridaven "Si us plau, prou de fotos I porta l'arròs, que tenim gana!". Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.