divendres, 8 de novembre de 2013

Coca de cabell d'àngel i pinyons


La coca estalvia el pa






Dissabte vaig comprar un parell de pots de cabell d'àngel. No n'acostumo a veure per la zona on compro i vaig pensar en fer alguna recepta amb aquest ingredient. De seguida em va venir al cap la imatge de la coca de pasta de full farcida amb el cabell d'àngel i ben coberta amb sucre i pinyons. I, com a casa hi havia tots els ingredients necessaris, diumenge al matí vam fer aquesta coca per esmorzar. Amb un cafè amb llet i el diari, tot un esmorzar de festa. I a un preu molt assequible.








Per una coca de la mida d'una safata del forn:

Dues làmines de pasta de full
400 grams de cabell d'àngel
Un ou batut per pinzellar
Sucre per empolsinar
Pinyons






Comencem escalfant el forn a 200 graus.

Estirem amb el corró una de les làmines de pasta de full, la posem damunt la safata del forn coberta amb paper de forn,  la punxem una mica i hi escampem el cabell d'àngel.

Estirem una mica la segona làmina de pasta de full i la posem damunt de l'altra làmina amb el cabell d'àngel. Tanquem bé pels quatre costats fent un petit plec. Amb una forquilla, punxem la superfície per evitar que la pasta de full ens pugi massa.






Pinzellem la superfície de la coca amb ou batut, hi escampem pinyons amb generositat i empolsinem amb sucre també generós.

Posem al forn durant uns 20 minuts o fins que veiem que la superfície de la coca està ben daurada.

Retirem del forn i deixem refredar damunt d'una reixeta.

Nosaltres ens la vam menjar acabada de fer i una mica tèbia. Estava per llepar-se els dits!






15 comentaris:

  1. La meva sogre prepara cabell d'àngel per fer els pastissets......Li demanaré que em doni una miqueta i faré aquesta coca!!!!
    Gràcies per la idea!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el cabell d'àngel fet de casa serà boníssima. Jo no n'he fet mai, un dia hauries de penjar-ne la recepta, què et sembla? Petons.

      Elimina
    2. I són molt ràpides de fer si utilitzes pasta de full de compra. Ara l'he de provar amb pasta de full feta a casa, a veure com queda. Petons.

      Elimina
  2. Ohhh un esmorzar per flipar! aquest tipus de coca amb pasta de full i pinyons són genials, amb qualsevol farciment!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Eva! T'he contestat al comentari de l'Olga, el de damunt, quina badada! Petons.

      Elimina
  3. Jo em llevo i em trobo aquest esmorzar tan diví i em poso fins a dalt i me'n torno a dormir per pair bé!!! Una coca amb tots els ets i uts! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, difícil això de tornar-se'n al llit els diumenges a casa nostra, tot i que no estaria gens malament. Un petó.

      Elimina
  4. Com tu dius tot un esmorzar de festa!!
    És una coca molt agraïda perquè és fácil de fer i el resultat és boníssim!!
    Et va quedar al punt i segur que en veu gaudir moltíssim!!
    Quina gana!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que, si vas de convidada algun dia, és una bona idea per portar per postres. Amb pocs diners i poca feina quedes com una reina. I està molt bona. Petons.

      Elimina
  5. La teva és una coca que passa sense gana, Chus!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho pots dir, el cabell d'àngel l'amoroseix tant que no pots parar de menjar-ne. Bé, sí que pares, quan ja no en queda. Petons.

      Elimina
  6. Un pastís deliciós i molt ràpid! Ideal quan ni tenim temps. El tinc que fer un dia. Al meu pare li encanten aquests pastissos :) Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és d'aquells que et fan quedar bé en un moment, una joia. Petons.

      Elimina
  7. CABELL D'ANGEL has dit???
    Es el meu dolç preferit junt amb el codony, i aquesta recepta tant sencilla no me la penso perdre.
    BON DISSABTE XATA :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agrada, a més és fàcil I ràpida de fer. Petons I bon cap de setmana.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.