dijous, 23 de gener del 2014

Postres de taronja en tres textures, o postres d'aprofitament



Primer que gana, taronja i magrana









Al natural, amb gelatina, en suc i, fins i tot, una mica de ratlladura. Així vam aprofitar el que ens quedava del pastís fred de taronja que publicava fa uns dies. A la nevera hi quedava un tros que no donava per tots, de manera que vam fer unes postres lleugeres i fresques aprofitant les restes del pastís. També vam aprofitar un tall de torró tou d'ametlla que ens quedava de Nadal. Ben presentat en unes copes, vam tenir unes postres de diumenge ràpides, senzilles i saboroses.









Per 5 persones:

5 taronges

5 talls de pastís fred de taronja, d'un gruix d'una mica menys d'un centímetre

El suc que recollim de pelar i tallar les taronges

Mitja culleradeta de licor de taronja

Torró tou d'ametlla esmicolat per decorar

La ratlladura d'una taronja








Pelem les taronges, eliminant la part blanca. Tallem en daus petits.Fem aquesta operació en un plat on puguem anar recollint el suc que deixen, que aprofitarem després.

Tallem les llesques del pastís en daus petits. Retirem la part exterior, que ha estat en contacte amb el caramel i te un color més daurat, i fem els daus amb la part interior. 

En una copa, posem una capa de taronja, al damunt una capa de pastís i acabem amb una altra capa de taronja. 

Recollim el suc de les taronges en un vas i hi afegim el licor de taronja.

Posem una cullerada d'aquest suc a cada copa.

Fins aquí, podem deixar fetes les postres i reservar-les a la nevera, cobertes amb film transparent. Al moment de servir, acabem de decorar:

Esmicolem un tall de torró tou d'ametlla i n'escampem pel damunt dels daus de taronja.

Acabem amb una mica de ratlladura de taronja.






14 comentaris:

  1. T'ha quedat un postre fantàstic!! Què bo!!!
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van quedar unes postres fresques i que passaven molt bé, molt adients perquè havíem menjat un arròs amb bacallà bastant consistent. Petons.

      Elimina
  2. Doncs per ser de reaprofitament, t'ha quedat un postre genial!!! i a més lleugeret i sa!! Feliç cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest és l'avantatge d'aquestes postres: són força lleugeres (si no hi poses una muntanya de torró) i queden ben presentades. I no llencem res. Bon cap de setmana.

      Elimina
  3. Quina bona idea!!! Per cert...la copa és preciosa!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pobra copa no va sobreviure quan vam desparar la taula. És molt bonica però es trenca només de mirar-la. L'endemà en vaig anar a comprar una altra i ja té una esquerda, què hi farem! Bon cap de setmana, Olga.

      Elimina
  4. Oooh! Quines postres més originals!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, aprofitant una mica d'aquí i una mica d'allà vam poder muntar aquestes postres. I van quedar ben bones. Bon cap de setmana.

      Elimina
  5. Un postre refrescant i la mar de bo!!
    Té doble mèrit per esser d'aprofitament!!
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'aprofitar-ho tot, no estan els temps per llençar res. Petons.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Gràcies, a més ara les taronges són molt dolces i tot plegat queda molt bo. Petons.

      Elimina
  7. Unes postres d'aprofitament genials! Ara que, a mi, unes postres tan ben presentades em sap greu començar-les i tot! Petons!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.