diumenge, 21 de juliol del 2013

Torrada de sardines arrebossades amb amanida


 

 

Les sardines i els ous, grossos o petits, menja-te'ls amb els dits












L'altre dia, per una sèrie de circumstàncies, només érem dos a dinar: el Pavel i jo. Com al matí havíem anat a comprar peix i havíem trobat unes sardines molt fresques i no gaire grans, vam decidir fer-les arrebossades i acompanyar-les amb una amanida i una torrada amb all i tomata. Les sardines fetes així són un perill: mai no saps quantes n'acabaran arribant a taula, perquè tothom que passa per la cuina en va picant. I, tot i que només érem dos, el Pavel va fer bona feina mentre parava taula. Són tan bones acabades de fer!

 


Tot i que érem dos, la recepta és per quatre o cinc persones, ja que aquesta era la quantitat de persones que en principi havíem de dinar aquell dia.


1 quilo de sardines, de mida més aviat petita, obertes sense cap ni espines.
Oli d'oliva
Farina per arrebossar
2 ous
Una torrada de pa de pagès per persona
Una ceba grossa
Olives arbequines
Dues tomates per amanir
Sal
Vinagre (nosaltres de mançana)














Primerament, tallem la ceba a tires i la posem amb vinagre i sal per a que perdi la fortor (les nostres cebes ara piquen bastant). Reservem.

Rentem bé les sardines, els traiem les escates i repassem que no hi quedi cap espina grossa. Si agafem sardines de mida petita, seran més agradables de menjar i no trobarem espines grosses al mossegar.

Assequem les sardines amb paper de cuina, les salem, les passem per farina i per ou i fregim en oli ben calent. Quan les traiem, les deixem un parell de minuts damunt de paper de cuina per a que absorbeixi el greix sobrant i reservem en una safata.

Torrem les llesques de pa de pagès, les freguem amb un all, les suquem amb tomata i amanim amb sal i oli. En posem una a cada plat de servir.

Damunt de la torrada hi posem sis o set sardines. Escorrem el vinagre de la ceba i la repartim entre els plats, hi afegim unes olives arbequines i uns talls de tomata. Amanim amb sal i oli i servim.





10 comentaris:

  1. Les imatges ho diuen tot, Chus!!! Dieta mediterànea total. Bo, saludable i amb bona companyia. Què més es pot demanar ;). Petons.

    ResponElimina
  2. Tens raó, els greixos de la sardina són molt saludables, i amb l'amanida i la torrada fan un àpat complet. I la bona companyia ho acaba d'arrodonir. Petons.

    ResponElimina
  3. Caram Chus, en veure les imatges m'ha transmès una sensació d'estiu total. Un plat boníssim i molt sa. Petons

    ResponElimina
    Respostes

    1. Sí, és un plat molt d'estiu, i la cerveseta al costat l'acaba de brodar, no?

      Elimina
  4. Aisss com m'agraden aquestos platets complerts i capritxosos.
    Els acostumo a pendre el cap de setmana, aixi es que ja en tinc un altre!!!
    Petonets maca :)))

    ResponElimina
  5. ¡Hola guapa! Acabo de conocer tu blog por casualidad, y me ha gustado. Esta receta que nos traes está muy rica, y con pocas calorías!
    Me quedo como seguidora en tu blog. Si te pasas por el mío y te quedas, estaré encantada: http://saboreando- delicias.blogspot.com.es.

    Besos

    ResponElimina
  6. Bienvenida, Nieves! Acabo de conocer tu blog y tienes unas recetas muy ricas. Besos

    ResponElimina
  7. Aquesta torrada es veu súper!
    fan ganes de mengar-ne :)
    petons i bon diumenge

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.