diumenge, 14 de juliol de 2013

Amanida de pasta amb sardinetes

 


Maig, juny i juliol, qui no pesca sardina és perquè no vol.












Una amanida fàcil de preparar, per deixar feta al matí  o per dur a la feina amb la carmanyola. És un plat únic, amb els hidrats de la pasta, les proteïnes de les sardinetes i la tomata i els alls de la salsa. Regada amb un bon raig d'oli i acompanyada amb una cervesa ben fresca. Tot un plat d'estiu.











Per 5 persones  necessitarem:

500 grams de pasta
3 tomates madures
Un gra d'all
2 llaunes de sardinetes
Un pot d'olives farcides (o mig pot d'olives farcides i mig de negres)
Orenga
Alfàbrega
Pebre negre mòlt
Sal
Oli d'oliva









Bullim la pasta en aigua abundant amb sal, orenga i pebre el temps que indiqui el fabricant.


Quan la pasta estigui a punt, l'escorrem i la posem en una safata. Hi afegim un bon raig d'oli i remenem per evitar que s'empegui. Deixem refredar.


Mentrestant, escaldem les tomates i les pelem. Les posem al vas del robot de cuina amb el gra d'all, salem i triturem.

Piquem les olives i reservem.

Quan la pasta s'hagi refredat, hi repartim pel damunt la tomata triturada amb l'all. Condimentem amb orenga, alfàbrega i pebre negre mòlt.

Al damunt hi posem les sardinetes i les olives.

Reservem a la nevera tapat amb film transparent per evitar que es ressequi la tomata. Al moment de servir, reguem amb un bon raig d'oli i rectifiquem de sal al gust de cadascú.





10 comentaris:

  1. Sí, Chus, una amanida molt equilibrada i cardisaludable. És el que bé més de gust amb aquesta calor i amb herbetes com a mi m'agrada. Petons i que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  2. Igualment, Mercè. Petons des de Lleida.

    ResponElimina
  3. Mediterràniament, Chus... he he. Un plat deliciós, avui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, és veritat! Ben mediterrani! I amb la cerveseta, encara més!

      Elimina
  4. Me l'apunto, genial pel dinar de tupper! i per menjar sardinetes de llauna, que m'agraden molt les picantetes!!

    ResponElimina
  5. Mira, amb les picantetes no l'he fets mai aquesta amanida, serà qüestió de provar-ho, Eva. Petons.

    ResponElimina
  6. Que bona aquesta pasta amb les sardinetes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un plat agraït, fàcil de fer saborós.

      Elimina
  7. Ohhh quin plat mediterrani tan deliciós!!!
    No trigaré gaire a ferlo :)))

    ResponElimina
  8. Amb la calor ve de gust una amanida ràpida i fresqueta. I amb un plat ja has dinat!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.