dijous, 11 de juliol de 2013

Melmelada de prunes




Fruita novella, la dent amb ella








 

Si tens fruiters a casa, segur que fas mermelada. Aprofites la fruita que no et pots menjar i tens uns esmorzars i berenars casolans, coneixes la quantitat de sucre i fruita que hi has posat i te la menges més a gust, almenys nosaltres. Avui l'hem feta de prunes roges. La fem amb la Thermomix a petites quantitats i en diverses tandes, però ens estalvien haver d'estar remenant constantment.










Per 800 grams de melmelada necessitarem:

750 grams de prunes, sense pelar i sense el pinyol
Un llimó pelat, sense gens de part blanca ni llavors
400 grams de sucre








Posem les prunes, el llimó i el sucre al vas de la Thermomix i triturem 6 segons, velocitat 5.

A continuació, programem 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat 3, amb el cubilet posat. 

Quan quedin 4 minuts, traiem el cubilet i hi posem el cistellet, per a deixar evaporar el líquid.

Finalment, posem la melmelada acabada de fer en pots de vidre degudament esteritlitzats i els deixem de cap per avall fins que estiguin totalment freds. Si volem augmentar el temps de durada, esterilitzem al bany maria.

Aquí vam explicar com esterilitzem els pots.

Etiquetem amb la data d'envasat. I a disfrutar d'esmorzars i berenars casolans.

















14 comentaris:

  1. Quina pinta més bona, Chus, i quines fotos més precioses, netes, amb croissants... melmelada... nens... respiren estiu!! PEtons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les tardes d'estiu a casa nostra són això, nens, berenars, la fresca del jardí a l'ombra dels pins.... Una delícia!

      Elimina
  2. Oh, Chus!!! quina melmelada més espesa i més bonica de color que t'ha sortit. Fa goig de veure i ganes de menjar-ne, com són de bones les conserves fetes de casa... Petons.

    ResponElimina
  3. La primera tanda em va quedar massa espessa, vaig reduir temps i aquesta ha quedat al punt, al meu gust. I el color és molt bonic, gràcies, Mercè.

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!! Jo tinc penden de fer melmelada a casa. A veure si compro pots per conserves.
    Que tinguis bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina
  5. Qué delicia la mermelada de ciruelas. Y si es casera... ¡Mejor todavía!
    Les ha quedado con una pinta estupenda.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  6. Pues sí que quedó rica, la verdad. Saludos!

    ResponElimina
  7. Muy buena Chus! Yo la hice de cerezas, la viste, no? Esta semana va de mermeladas la cosa, je,je... Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que la ví, tenia un aspecto irresistible. Es que no hay nada como las mermeladas caseras! Besos.

      Elimina
  8. Que bones que són les prunes i la seva melmelada!! com m'agradaria tenir arbres fruiters hehe!! de moment m'aconformo amb l'hort del pare, que deu ni do!! Les fotos genials i aquests croissants amb melmelada fan venir gana!!

    ResponElimina
  9. A l'estiu és fantàstic, vas passant de les prunes als albercocs, els préssecs, les nectarines, les figues, peres, mançanes, .... I si hi afegim uns croissants o algun bescuit casolà..... Són uns berenars deliciosos.

    ResponElimina
  10. Una bona melmelada casolana al-legra el dematí o la tarda a tothom!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és veritat, quin bo dóna esmorzar o berenar amb la teva pròpia melmelada! Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.