dijous, 18 de juliol de 2013

Bescuit de carabassó



No vulguis menjar pa d'ordi, si tens bescuit












Amb l'arribada dels carabassons, ens hem animat a fer-ne un bescuit pels esmorzars i els berenars. Ha estat tota una sorpresa, no l'havíem fet mai i, ara que l'hem tastat, segur que el tornem a repetir. Hem seguit la recepta del llibre Reposteria y pasteleria de Thermomix, amb alguna adaptació: Hem canviat la mantega per oli d'oliva i no hi hem posat dàtils, simplement perquè no en teníem.



Per un bescuit tipus plum-cake necessitarem:

100 grams de nous
150 grams de sucre
La pell d'un llimó, sense part blanca
250 grams de carabassons, sense pelar i a trossos
3 ous
100 grams d'oli d'oliva suau (la recepta original és amb mantega)
1 culleradeta de canyella en pols
180 grams de farina de rebosteria
1 sobre de llevat químic
Un pessic de sal
100 grams de dàtils, sense os i a trossos petits (no en vam posar)
100 grams de panses sense pinyol, macerades amb brandi (nosaltres amb vi ranci)











Escalfem el forn a 180 graus.

Posem les nous al vas i trenquem a trossos no gaire petits, 3 segons, velocitat 4. Reservem.

Polvoritzem el sucre i la pell del llimó 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Hi afegim els carabassons i triturem 25 segons, velocitat 5. A continuació, hi incorporem els ous, l'oli i la canyella i programem 15 segons, velocitat 6.









Agreguem la farina, el llevat i la sal i barregem 4 segons, velocitat 2. Finalment, afegim a aquesta mescla els fruits secs: les nous, les panses i (si n'hi posem) els dàtils i barregem suaument amb l'espàtula.

Engreixem un motlle de plum-cake amb mantega o, en el nostre cas, recobrim el motlle amb paper de forn i hi aboquem la preparació.

Enfornem durant 30-40 minuts o fins que, al punxar amb una agulla, aquesta surti seca (nosaltres el vam tenir 45 minuts al forn).

Desemmotllem damunt d'una reixeta i, un cop fred, l'empolvorem amb sucre de llustre. 










9 comentaris:

  1. Que bo, Chus!!! trobo molt encertat el canvi de la mantega per l'oli, resulta més saludable i veig que el resultat ha estat perfecte. Fa molt de goig. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, jo no vaig trobar a faltar la mantega. Un bescuit molt recomanable. Petons.

      Elimina
  2. En sèrio??? de carabassons??? apa tu!! mira que vaig buscant receptes per gastar-ne, però encara no n'havia vist cap de bescuit!! si tu em dius que és bo, jo et crec ;)
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Sorprenent,no? Però si se'n fan amb pastanagues, per què no amb carabassons. Això sí, el color final és fosquet, com si fos integral, perquè la pell del carabassó l'enfosqueix. Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Primer va ser el de pastanaga, el de carbassa! Ara el de carbassó... Sempre m'han sorpres lo deliciosos que estan aquests cocs fets amb verdura!

    ResponElimina
  5. Si que sorprèn, acostumats als ingredients clàssics, però són realment bons els fets amb verdures.

    ResponElimina
  6. Me encanta tu propuesta porque es una delicia bien húmeda y sabrosa. ¡Exquisito el budín!
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  7. Muchas gracias, es un bizcocho ideal para desayunos y meriendas y con el plus de energia de los frutos secos. Saludos

    ResponElimina
  8. Hola guapa me ha llamado la atencion este bizcocho de verdad que me parece interesante asi con tu permiso tomo notas de tu receta y me hago seguidora tuya
    besos

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.