dilluns, 29 de juliol del 2013

Pesto de nous amb pasta fresca farcida


 

 

Pel juliol, molt soroll i poques nous

 

 









Aprofitant que l'altre dia al matí vam anar a comprar un parell de plantes d'alfàbrega, perquè la que teníem a casa havia passat a millor vida, vam preparar una pasta fresca amb salsa pesto per dinar. Es tractava d'uns tortelloni farcits d'espinacs i ricotta, i ens va semblar que aquesta salsa li aniria bé. Es tracta d'un pesto una mica diferent, ja que no duu pinyons, sinó nous, i tampoc formatge. Com a la cuinera, és a dir, a mi no m'agrada el formatge- només tolero formatges molt suaus-, doncs aquest ingredient no acostuma a formar part de les nostres receptes. Tot i això, a tothom li va agradar molt la salsa que, a més, té uns greixos molt saludables: les nous i l'oli d'oliva.





Per a fer una salsa pesto per a 5 persones necessitarem:

60 grams de nous
Un gra d'all
Fulles d'alfàbrega fresca (jo en vaig posar 17 de mides diverses)
150 grams d'oli d'oliva
Sal















La salsa l'hem feta amb la Thermomix, que ens ha ajudat a emulsionar bé la mescla i a integrar perfectament tots els ingredients.

Posem les nous, l'all, l'alfàbrega i la sal al vas de la Thermomix i triturem uns segons a velocitat 7. Amb el cubilet posat, programem velocitat 4 sense temps ni temperatura i anem abocant l'oli a la tapa, que farà que caigui a fil dins del vas i vagi lligant la salsa. Quan acabem d'abocar l'oli, i comprovem que el pesto està ben lligat, parem la màquina i el passem a un recipient per servir.

Preparem la pasta segons les indicacions del fabricant, l'escorrem i la posem en una safata per servir. Pel damunt hi posem la salsa i en deixem una mica en una salsera per si algú se'n vol servir més. Acabem amb unes nous i unes fulles d'alfàbrega.








10 comentaris:

  1. Més senzill impossible, Chus, però que bo. Ara, el meu amb molt de formatge ;)Fet en un pim pam, com ho classifiques a l'etiqueta. Què l'estiu a la cuina el temps just... Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Hem d'aprofitar les vacances i gaudir del temps lliure. A la cuina, plats senzills i saludables, que ens ajudin a recarregar les piles. Petons.

      Elimina
  2. BON DÍA CHUS... la veritat es que a mi també m'hagués agradat aquesta salsa i amb els tortellinis encar mes.
    Perqué será que l'alfábrega soporta molt malament l'estiu i l'hem de repostar tot sovint.
    En aquest cas les anous han agafat protagonisme i vaja que si que en son les principals actrius.
    PETONETS I BON DIMARS XATA :)))

    ResponElimina
  3. Així incorporem els fruits secs a la nostra dieta, a casa, no sé per què, no en mengem gaires, i mira que són saludables. Petons i bon dimarts, Conxita.

    ResponElimina
  4. Quin pesto més bo!! El probaré quan faci pasta.
    Petons

    ResponElimina
  5. M'ha passat pel cap fer pesto per aprofitar unes fulles d'alfàbrega que vaig agafar de l'hort i he vist que no tenia pinyons, he buscat al google pesto de nous i "vualá", t'he trobat!! d'aquí res m'hi fico, segur que està boníssim!

    ResponElimina
  6. A veure què et sembla, a nosaltres ens va agradar molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssim!!! tant o més que el fet amb pinyons, repetiré segur!! quan torni a tenir alfàbrega, que sembla que aquestes calors no li han provat... les plantes les has comprades a Lleida??

      Elimina
    2. Si, són del Jardiland. Són una mica delicades, amb la calor. Jo les tinc entre dol i ombra i, de moment, sembla que aguanten. Però les que tenia de la primavera van passar a millor vida amb les primeres calors. Això sí, estaven en un lloc amb més estona de sol. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.