dijous, 4 de juliol del 2013

Pastís de formatge, recepta d'aprofitament


Formatge, fruita i pa, menjar de vilà






Aquesta és una recepta d'aprofitament total: hi havia dos pots de mató a la nevera a punt de caducar, uns iogurts que calia consumir abans del cap de setmana i una melmelada de prunes que em va quedar massa espessa per a sucar el pa. Com no estan els temps per a desaprofitar res, vaig decidir de fer un pastís de formatge.
La recepta que tenia era per a microones i per a un motlle allargat, tipus plum cake, però em vaig entossudir a fer-lo en un motlle rodó i, com era metàl·lic, la cocció la vaig fer al forn tradicional, que va necessitar més temps, és clar.
La textura del pastís és com la d'un púding, l'hem pres fresc de la nevera per berenar. A més, gairebé no porta greixos, perquè tant el mató com els iogurts eren desnatats.









Per a 6 persones necessitarem:
250 grams de mató (la recepta original és amb Philadelphia)
3 iogurts
3 ous
3 cullerades de farina de panís (Maizena)
4 cullerades de sucre

150 grams de melmelada (la nostra de prunes)










Escalfem el forn a 200 graus.

Barregem tots els ingredients fins obtenir una crema de textura homogènia. Engreixem un motlle amb mantega i hi aboquem la crema. Al moment de posar al forn, baixem la temperatura a 170 graus. Deixem coure fins que al clavar-hi una agulla, aquesta surti seca (nosaltres l'hem tingut una hora al forn). 

Traiem del forn, deixem tres o quatre minuts i traiem l'anell del motlle per facilitar que el pastís es refredi més de pressa.

Quan el pastís estigui fred, repartim la melmelada per la superfície del pastís amb una espàtula. Guardem a la nevera fins el moment de servir.

Com la nostra melmelada era força consistent, l'hem escalfat una mica amb la Thermomix a velocitat 3, així l'hem pogut untar més fàcilment al pastís.














10 comentaris:

  1. La penso fer avui mateix, Chus... amb el que m'agraden els pastissos de formatge... Quina bona fila que fa. Molt ben aprofitat!!! Petons i que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  2. Que bo!! I això de la melmelada de prunes per sobre.... m'ha agradat molt! Sempre se n'hi posa de fruits vermells i, la veritat, jo ja en començo a estar fins al capdamunt. Has fet una recepta d'aprofitament genial, molt ben combinada i amb una presentació bonica de debò!

    ResponElimina
  3. Per ser una recepta d'aprofitament t'ha sortit un pastís genial! a mi tots els de formatge em "pirren", sense excepció!! ;)

    ResponElimina
  4. Doncs prova'l, és molt lleuger i d'un dia per l'altre, ben fresquet, trobo que encara està més bo. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Una recepta saborosa y perfecta per a no llençar res..
    BON DISSABTE CHUS..
    Se t'estima :))))

    ResponElimina
  6. doncs jo el veig espectacular!!!
    m'agafaria un miqueta :)
    bon cap de setmana
    petons

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.