diumenge, 16 de juny del 2013

Curset de cupcakes


Diumenge, reposem












Aquest matí de diumenge ha estat força entretingut. He anat a un curset de cupcakes a Golden Cupcake, un establiment que ha estat un agradable descobriment. Ahir, per casualitat, mentre fèiem la compra del dissabte al mercat, el vaig veure. Hi havia un llistat de cursets a l'aparador, tots ells força interessants. I em vaig apuntar al de cupcakes americans de diumenge al matí. Les fotografies són el resultat. Les receptes vindran en properes entrades, quan fem tot el procés a casa, des de la massa fins la cobertura. A casa han estat un èxit, sobretot amb el Pavel i la Vica.





En arribar, cada alumna ens hem trobat amb les fotocòpies de les receptes, un bolígraf, una tassa, tovalló, cullereta i davantal, tot molt ben preparat damunt d'una tovalla individual. Al mig de la taula, unes safates amb cupcakes de pastanaga i uns mini-cupcakes d'Oreo, tots dos deliciosos. I tots els ingredients preparats per començar la classe.







El David ha començat preparant els cupcakes de pastanaga (carrot cupcakes). N'han sortit 24 o 26, no me'n recordo. Mentre es coïen al forn, ha continuat amb els de vellut roig (red velvet).

Quina diferència hi ha entre els cupcakes i les magdalenes? Doncs el David ens ha explicat que la massa de les magdalenes s'ha de batre molt més, per a crear petites bombolles d'aire que fan que la magdalena sigui molt esponjosa. Amb els cupcakes no cal batre tant, sinó simplement integrar bé tots els ingredients.







Entre tastet i tastet i un cafè que ens ha ofert la Meritxell, hem passat a preparar les dues cobertures, totes dues amb formatge. La primera duia formatge cremós (Philadelphia), mantega i sucre. La segona estava feta amb mascarpone, sucre i nata. No sabria dir quina de les dues és més deliciosa.











Quan els cupcakes s'han refredat, els hem aplicat la cobertura amb una mànega. Aquesta operació sí que l'hem feta les alumnes. I la decoració amb els confits variats. A l'acabar la classe, ens hem emportat cap a casa una capseta amb sis cupcakes. Han hagut de patir un trajecte en cotxe de 10 minuts amb una temperatura exterior de 35 graus i sense aire condicionat. Algun dels confits, malauradament, no ha pogut resistir aquesta calor i s'ha desfet una mica (el confitet blau de dalt de tot, i algun altre de color roig).









Apart de la bona estona passada aprenent com fer els cupcakes i les cobertures, m'ha sorprès la quantitat d'articles i productes relacionats amb aquest tipus de rebosteria que hi ha a la botiga. I he tingut una alegria quan he vist que hi havia motlles bundt Nordic Ware, que pensava que no trobaria a Lleida. I moltes més coses que no havia vist en altes comerços a Lleida, o almenys amb tanta varietat. He sortit de la botiga amb un motlle bundt, un joc de mesures en tasses, colorant roig per fer bescuits de vellut roig, i un broquet per fer roses.

També treballen amb fondant, hi ha uns pastissos espectaculars a l'aparador. M'ha agradat molt un pastís amb la Caputxeta Roja i un petit pastís amb la granota Gustavo, que tot just acabaven de fer. També ens han ensenyat el Monstre de les Galetes en procés d'elaboració. Fantàstic. L'artista és la Montse, ens han dit.

El David ens ha explicat que els cupcakes que hem fet es conserven bé a la nevera uns quatre dies. Jo no he hagut de patir per això. Els pobres pastissets no han arribat a la nit, els hem tastat per postres i després algú, per berenar, s'ha acabat els que quedaven (sospito que el Pavel i la Vica són al darrera d'aquesta trapelleria)





8 comentaris:

  1. Un diumenge ben aprofitat, fan molt de goig aquests cupcakes!!! El meu preferit és el de pastenaga amb frosting de formatge ;)i que fa 1 mes vaig penjar al bloc. Van ser els meus primers cupcakes. Aprendre a fer aquest pastissets tan rebufons, sempre anima molt. Petons i que tingueu un bon dia.

    ResponElimina
  2. Que interessant aquest curset!! els cupcakes han quedat genials! I a més m'has descobert aquesta botiga/taller que no coneixia! ;-)

    ResponElimina
  3. Doncs ja ho sabeu, ben a prop de Linyola I de Balaguer. Petons

    ResponElimina
  4. Jo la vaig veure un dia, aquesta botiga, però no em vaig fixar que també fessin cursets.. una idea per apuntar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ara que arriben les vacances i tindrem més temps lliure!

      Elimina
  5. Haurem d'esperar les receptes que fan molt bona pinta.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.