divendres, 28 de juny de 2013

Patates noves i faves amb allioli


Pel juny, les faves al puny







Aquest plat és tan senzill que no sabia si penjar-lo o no. Però a casa nostra és una menja especial. Representa l'inici de l'estiu i ens agrada fer-lo els diumenges. El fet que sigui especial té una explicació: són les últimes faves de l'hort, arrencades les faveres ja fa uns dies; les primeres patates, de fet les vam anar a cavar per poder fer el dinar. Mentre les rentàvem a raig d'aixeta, ens pujava l'olor de la terra humida que els anàvem desprenent. I l'allioli, amb els nostres alls i l'oli del molí on el meu sogre hi porta les olives i on després hi comprem l'oli. Doncs aquests va ser el nostre primer plat diumenge passat, un petit gran plaer.








El plat és ben senzill: bullim per separat les faves i les patates, senceres i amb pell. Preparem un allioli i mengem sucant a l'allioli.

L'allioli l'hem fet amb la Thermomix, perquè no se'ns talla mai i té una textura que ens agrada molt:

Posem un all, un ou i una mica de sal al vas de la Thermomix. Triturem 10 segons a velocitat 4. Abaixem les restes que quedin a les parets del vas. Programem velocitat 4 sense temps ni temperatura, posem el cubilet i hi anem abocant 300 grams d'oli d'oliva, que cauran a fil pel bocal. Quan acabem l'oli, comprovem que l'allioli està muntat i servim en recipients individuals.




6 comentaris:

  1. Mmm que bo! no se m'havia acudit mai aquesta combinació, però sens dubte ha de ser genial!

    ResponElimina
  2. Aquí a Lleida és costum de menjar així les faves, apart d'estofades.

    ResponElimina
  3. Que senzill i què bo, Chus. Tot natural i de casa, quin gust!!! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Tot i que les faves no son massa del meu agrat, crec que m'assentaría a la teva taula sens dubte!!! :)))

    ResponElimina
  5. Quan vulguis Conxita, un plaer convidar-te!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.