divendres, 7 de juny de 2013

Pollastre amb alls i vi ranci

Pollastre nou i vi vell, fan tornar jove a l'home vell






Avui hem cuinat pollastre, però fem servir la mateixa recepta amb conill. La recepta de sempre, a la qual hi afegim el nostre vi ranci de casa, del tonellet de Fonz. Un vi amb història, la mare és d'abans de la guerra, guardada en un tonellet que cada any es refresca amb una mica de vi nou. Per les postres, no hi ha res millor. I, de tant en tant, una copeta als rostits. Cal molt poca cosa per menjar bé.


Per 6 persones necessitarem

Un pollastre d'uns 2 quilos, tallat  a trossos petits per fer a la cassola
Una cabeça d'alls
Oli d'oliva
Una cullerada de julivert picat
Una copa de vi ranci
Dues patates mitjanes
Sal
Pebre negre mòlt













En una cassola amb oli d'oliva enrossim els alls, sencers i pelats. Quan comencin a agafar color hi posem el pollastre salpebrat. Afegim el julivert i anem daurant per tots els costats. 

Quan el pollastre hagi agafat color, li aboquem la copa de vi ranci. Deixem coure uns minuts fins que s'evapori l'alcohol. Afegim una mica més de pebre mòlt, tapem la cassola i abaixem el foc. Deixem coure uns 15 minuts.

Mentrestant, pelem les patates, les tallem a daus i les fregim en una paella amb oli abundant. Quan estiguin fregides, les traiem i les deixem un parell de minuts damunt de paper de cuina perquè absorbeixin l'oli sobrant. Salem i incorporem a la cassola amb el pollastre. Sacsem la cassola dos o tres cops perquè es barregin tots els ingredients. Apaguem el foc i deixem tapat i apartat del foc mentre parem la taula i mengem el primer plat.

Si en sobra, d'un dia per l'altre està boníssim, patates incloses.





6 comentaris:

  1. A més de presentar-nos una bona recepta, les fotos t'han quedat precioses, Chus! Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, guapa! Bon cap de setmana igualment

      Elimina
  2. Hola, vinc de cocinar con-ciencia. Vaig veure el teu comentari i em va picar la quriositat.
    M'agrada molt el teu blog. Per cert, que li dieu mançanes a les pomes allà a Lleida?
    Una salutació!

    ResponElimina
  3. Hola Aisha, gràcies per escriure. Doncs sí, a Lleida en diem mançanes, tot i que les noves generacions, amb llibres de text uniformitzats a tot Catalunya, en comencen a dir pomes. Aisss!

    ResponElimina
  4. Hola, Chus
    La mare fa una pota de corder al forn molt semblant al teu pollastre..i també es molt bona l'endemà...I gràcies pel premi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, és divertit això de rebre premis. I la pota ja me l'imagino...... de muerte

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.