Tantes boques, tantes coques
Amb la collita de mançanes, arriben les coques amb mançana per esmorzar o per berenar. Aquesta l'hem feta de iogurt però amb alguns canvis: hem caramel·litzat les mançanes amb mantega i una mica de rom i, enlloc d'oli, hem utilitzat mantega per a fer la massa de la coca, que també hem perfumat amb un rajolí de rom negre. Una coca molt saborosa, preludi de la dolçor de la tardor, que tot just avui acaba de començar. Equinocci, nits iguals als dies. Natura i temps imparables.
Per una coca de 23 cm de diàmetre:
Un iogurt de llimó
Dues mesures de iogurt de sucre morè
80 grams de mantega
3 ous
Dues mesures de iogurt de farina de rebosteria
Una mesura de iogurt de farina integral
Un sobre de llevat químic en pols
Un pessic de sal
Un raig de rom negre
Per caramel·litzar les mançanes:
Dues mançanes
Una cullerada de mantega
Tres cullerades soperes de sucre morè
Un raig de rom negre
Escalfem el forn a 180 graus.
Primerament, pelem les mançanes i les tallem a daus petits. En una paella, hi desfem la mantega i hi aboquem el sucre. Quan es comenci a desfer, hi posem les mançanes i el raig de rom i deixem caramel·litzar a foc suau durant uns minuts. Reservem.
A continuació, batem la mantega amb el sucre fins aconseguir una consistència cremosa.
Hi afegim els ous un a un fins integrar-los bé a la mescla. A continuació, hi incorporem el iogurt.
Afegim la farina amb el llevat i la sal i remenem suaument fins aconseguir una massa homogènia. Finalment, aromatitzem amb un rajolí de rom.
Unim les mançanes caramel·litzades a la massa i ho aboquem tot en un motlle prèviament greixat amb mantega.
Enfornem durant uns 25-30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.
Una recepta ideal pel primer dia de tardor...i per homenatjar el nom del teu bloc!!! Una abraçada Chus!!!
ResponEliminaDoncs sí, és que és tardor i època de mançanes. Fa il·lusió collir-les de l'arbre i directes a la cuina! Petons.
EliminaM'encanta aquesta coca! I amb farina integral! No es pot demanar més per començar aquesta nova estació, que estava desitjant que arrivara. Temps de mançanes/pomes y carabasses!
ResponEliminaBesets! :)
Si, és una època en què ve de gust coses dolces, fins i tot les olors, si vas pel camp, són més dolces. Petons.
EliminaEm puc imaginar l'oloreta i el gust que té aquest cóc!!! Mmmm.....que bo!!!!
ResponEliminaPetons, Chus!
Olga
Molt bo, amb el rom i el caramel amb la mantega.... deliciosa. Petons.
EliminaQuin aspecte mês extraordinari té aquesta coca Chus! La foto del tall és per tirar cohets, es veu tan apetitosa amb la massa així fosqueta... Segur que està deliciosa, m'enporto un tall! Petonàs bonica!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Tot i que no es veu gaire bé, vas trobant trossets de mançana mentre mossegues i és deliciosa! Petons.
EliminaUna deliciosa proposta que sempre ve de gust, Chus! I accessible per a tothom. Petons!
ResponEliminaI encara que porti alcohol, aquest s'evapora amb el temps de fornejat i tothom en pot menjar. Petons.
EliminaEs la coca que mes ens agrada a casa! Amb pomes queda bonísima, pero mai la he tastat amb ron. Haure de fer-la aviat!! Petons
ResponEliminaSón variants de la coca de iogur de tota la vida. Un dia hi poses una cosa, un altre dia una altra..... i vas variant els sabors. Aquesta ha quedat mot bona. Petons.
Eliminaque rico para merendar! Me tendré que pasar por tu casa a hacer el cafetito! besos
ResponEliminaCuando quieras, Vivi, que tú estás muy cerquita! Besos.
EliminaCosa curiosa, no faig coques de poma al estiu encara que en tingui, en canvi ara, i sobretot amb la puja, ja ve de gust ficar-te a fer-ne i a menjar .
ResponEliminaMolt bo lo de la poma caramel·litzada.
Petons
Molt bo!!!!
ResponEliminaJo faig un coc de poma i ametlla, però la poma caramel·litzada la poso a taques al damunt. M'agrada aquesta versió teva, ja saps que faré veritat???? Copiar-te-la!!!!
PTNTS
Dolça
Quina bona pinta!!!!!
ResponEliminaBO i NATURAL!!! :))))
ResponElimina