dimarts, 23 de setembre de 2014

Coca de iogurt amb mançanes caramel·litzades i rom




Tantes boques, tantes coques







Amb la collita de mançanes, arriben les coques amb mançana per esmorzar o per berenar. Aquesta l'hem feta de iogurt però amb alguns canvis: hem caramel·litzat les mançanes amb mantega i una mica de rom i, enlloc d'oli, hem utilitzat mantega per a fer la massa de la coca, que també hem perfumat amb un rajolí de rom negre. Una coca molt saborosa, preludi de la dolçor de la tardor, que tot just avui acaba de començar. Equinocci, nits iguals als dies. Natura i temps imparables.







Per una coca de 23 cm de diàmetre:

Un iogurt de llimó

Dues mesures de iogurt de sucre morè

80 grams de mantega

3 ous

Dues mesures de iogurt de farina de rebosteria

Una mesura de iogurt de farina integral

Un sobre de llevat químic en pols

Un pessic de sal

Un raig de rom negre










Per caramel·litzar les mançanes:

Dues mançanes

Una cullerada de mantega

Tres cullerades soperes de sucre morè

Un raig de rom negre









Escalfem el forn a 180 graus.

Primerament, pelem les mançanes i les tallem a daus petits. En una paella, hi desfem la mantega i hi aboquem el sucre. Quan es comenci a desfer, hi posem les mançanes i el raig de rom i deixem caramel·litzar a foc suau durant uns minuts. Reservem.

A continuació, batem la mantega amb el sucre fins aconseguir una consistència cremosa.

Hi afegim els ous un a un fins integrar-los bé a la mescla. A continuació, hi incorporem el iogurt.

Afegim la farina amb el llevat i la sal i remenem suaument fins aconseguir una massa homogènia. Finalment, aromatitzem amb un rajolí de rom.

Unim les mançanes caramel·litzades a la massa i ho aboquem tot en un motlle prèviament greixat amb mantega.

Enfornem durant uns 25-30 minuts, o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.















18 comentaris:

  1. Una recepta ideal pel primer dia de tardor...i per homenatjar el nom del teu bloc!!! Una abraçada Chus!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, és que és tardor i època de mançanes. Fa il·lusió collir-les de l'arbre i directes a la cuina! Petons.

      Elimina
  2. M'encanta aquesta coca! I amb farina integral! No es pot demanar més per començar aquesta nova estació, que estava desitjant que arrivara. Temps de mançanes/pomes y carabasses!
    Besets! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és una època en què ve de gust coses dolces, fins i tot les olors, si vas pel camp, són més dolces. Petons.

      Elimina
  3. Em puc imaginar l'oloreta i el gust que té aquest cóc!!! Mmmm.....que bo!!!!
    Petons, Chus!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bo, amb el rom i el caramel amb la mantega.... deliciosa. Petons.

      Elimina
  4. Quin aspecte mês extraordinari té aquesta coca Chus! La foto del tall és per tirar cohets, es veu tan apetitosa amb la massa així fosqueta... Segur que està deliciosa, m'enporto un tall! Petonàs bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot i que no es veu gaire bé, vas trobant trossets de mançana mentre mossegues i és deliciosa! Petons.

      Elimina
  5. Una deliciosa proposta que sempre ve de gust, Chus! I accessible per a tothom. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I encara que porti alcohol, aquest s'evapora amb el temps de fornejat i tothom en pot menjar. Petons.

      Elimina
  6. Es la coca que mes ens agrada a casa! Amb pomes queda bonísima, pero mai la he tastat amb ron. Haure de fer-la aviat!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són variants de la coca de iogur de tota la vida. Un dia hi poses una cosa, un altre dia una altra..... i vas variant els sabors. Aquesta ha quedat mot bona. Petons.

      Elimina
  7. que rico para merendar! Me tendré que pasar por tu casa a hacer el cafetito! besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando quieras, Vivi, que tú estás muy cerquita! Besos.

      Elimina
  8. Cosa curiosa, no faig coques de poma al estiu encara que en tingui, en canvi ara, i sobretot amb la puja, ja ve de gust ficar-te a fer-ne i a menjar .
    Molt bo lo de la poma caramel·litzada.
    Petons

    ResponElimina
  9. Molt bo!!!!
    Jo faig un coc de poma i ametlla, però la poma caramel·litzada la poso a taques al damunt. M'agrada aquesta versió teva, ja saps que faré veritat???? Copiar-te-la!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.