dilluns, 29 de setembre de 2014

Amanida de ventresca




El peix blau al vell no plau









Fa uns dies vam comprar un bonítol de 14 quilos que ens va fer molt de goig. No era cap barbaritat, doncs aquell dia érem 14 persones a dinar, de manera que una part ens la vam menjar el mateix dia a la planxa. La resta, tallada a lloms i amb la ventresca per separat, la vam aprofitar per fer-la en conserva en escabetx. I la ventresca la vam reservar per a fer-ne una amanida amb patates, un plat complet i saborós que és pot deixar preparat amb antelació i que encara ve de gust, doncs es menja fred.


Per 6 persones:

Una ventresca gran de bonítol (també es pot fer amb ventresca de tonyina o amb lloms de verat)

Un porro

Una ceba

Una pastanaga

Aigua

Un quilo de patates

2 pebrots escalivats

Per la picada:

Un gra d'all

2 tomates madures sense pell

6 fulles d'alfàbrega

Un rajolí de vinagre (jo balsàmic de Mòdena)

50 grams d'oli d'oliva (se'n pot afegir més, al gust de cadascú)







Bullim les patates amb pell en aigua amb sal. Deixem refredar, pelem i tallem a rodanxes.

Fem un brou amb el porro, la ceba, la pastanaga i l'aigua. Quan el brou estigui fet, hi posem la ventresca, tapem la cassola, traiem del foc i deixem que es cogui amb l'escalfor del brou. Deixem refredar i traiem la carn de la ventresca fent-ne tires. Reservem

A la mà de morter, piquem  l'all amb les tomates i l'alfàbrega. Afegim el vinagre i lliguem amb l'oli. Una altra manera de preparar-la és posant tots els ingredients al vas de la batedora i triturar-los.

Per muntar l'amanida, posem una capa de patates, una de ventresca, la meitat del pebrot escalivat a tires i reguem amb la meitat de la picada. Fem una segona capa i reguem amb la resta de la picada. 

Si la volem deixar preparada al matí, és millor no amanir-la fins el moment de servir. Podem deixar el plat muntat a la nevera, protegit amb film transparent i amb la picada apart. Al moment de servir, amanim amb la picada.







7 comentaris:

  1. Doncs sí que fa bona pinta, sí! La barreja de sabors ha de ser molt bona i barrejar el peix amb patates m'encanta!
    Salutacions

    ResponElimina
  2. 14 quilos...quina passada...i quin profit que n'has tret...quin gran ventall de possibilitats culinàries! Petons!

    ResponElimina
  3. Mai he menjat ventresca pero la veritat que el teu plat donen ganes de menjar-ne acompanyant amb un bon pa.
    petons

    ResponElimina
  4. Aquesta sí que és una bona manera d'aprofitar TOT el bonítol!! Mare meva, 14 quilos! molt bon peix, per fer en conserva... O aquest aprofitament amb l'amanida de patata, fantàstic! petons!!

    ResponElimina
  5. Mmmm quina bona pinta aquesta amanida Chus, que bona qje debia de ser! I la resta de peix en escabetx segur que també t'ha quedat de luxe, adoro el peix en escabetx! Bê adoro el peix blau de totes les maneres! M'apunto a casa teva a dinar! Jejeje un petó bonica!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  6. Quin goig devia fer el bonítol de 14 kg!!! I aquesta amanida......quina delícia!!!!
    Petons,
    olga

    ResponElimina
  7. Ohhh que booo!!!
    Deu ni do 14 kilets..., de fet ja va anar be oi? i que gustós es el bonitol, m'ecanta i aixis preparat un plaer per el gust.
    PETONETS MACA :))))

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.