divendres, 4 d’abril de 2014

Pastís de lemon curd i merenga



Aire, sol i llimona, poca feina al metge dóna









Aquesta tarta la vam fer ja fa uns dies, per aprofitar unes clares i llimons que havíem utilitzat per fer crema catalana. Com teníem a la nevera una làmina de pasta brisa, va estar feta bastant ràpid. A més, la preparació del lemon curd i de la merenga la vam fer amb la Thermomix. de manera que no vam tenir gaires complicacions. La pròxima vegada que la fem, però, hi posaré menys sucre al lemon curd: tot i que al públic adolescent els va agradar molt, el Xavier i jo la vam trobar massa dolça. 

















Una làmina de pasta brisa

Un ou per pinzellar


Pel lemon curd:

150 grams de sucre (a la recepta original són 250 grams, però la vaig trobar massa dolça. La vaig repetir amb 150 grams de sucre i, al meu gust, queda millor)

La pell d'un llimó

175 grams de suc de llimó

120 grams de mantega

4 ous

Per la merenga suïssa:

5 clares d'ou

250 grams de sucre

Un pessic de sal

4 gotes de suc de llimó












Preparació amb Thermomix:

En primer lloc, preparem el lemon curd. Posem el sucre al vas i polvoritzem 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

Afegim la pell del llimó ben seca i tornem a programar 30 segons, velocitat 5-10.

Incorporem el suc de llimó, la mantega i els ous i programem 20 minuts, 90 graus, velocitat 4.

Passem a un recipient ample i deixem refredar cobert amb film transparent. Reservem a la nevera.

Escalfem el forn a 180 graus.

Estenem la massa brisa en un motlle ample i baix, tipus quiche, que haurem greixat amb mantega o cobert amb paper de forn. Punxem la base i hi posem un pes al damunt per evitar que pugi al fornejar. Pintem les vores amb ou batut. Enfornem uns 15 minuts. Traiem i deixem refredar.

Quan la crema sigui freda, farcim la tarta i preparem la merenga.

Posem la papallona al vas i hi aboquem tots els ingredients. Programem 4 minuts, 50 graus, velocitat 3 1/2.

Tornem a programar 4 minuts a la mateixa velocitat, però sense temperatura.

Cobrim la tarta amb la merenga i enfornem. A la recepta original, només es gratina la merenga uns segons amb el gratinador a màxima potència. En el nostre cas, hem preferit tenir-lo una mica més (10 minuts), baixant la temperatura a 180 graus perquè la merenga ens agrada més cuita.









26 comentaris:

  1. Mare meva, quina delícia! Aquest pastís l'he vist més d'una vegada. De fet, l'he tastat i tot en un restaurant de Sant Cugat, gairebé igual. El trobo deliciós però no sé perquè em fa por enfrontar-m'hi. Veig que te n'has sortit de meravella! Queda preciós a les fotos. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'ha resultat molt senzill perquè he utilitzat la Thermomix per fer la crema I la merenga. A la manera tradicional si que és una mica més laboriós, sobretot per la merenga suïssa. Ara, val la pena la feina perquè és deliciós. Bon cap de setmana, Marina.

      Elimina
  2. Ay amiga meva... El LEMON CURD hem perd, i la MERENGA de tant en tan m'agrada comprar-men una tot i que la meva amiga DOLORS quan be convidada me la porta farcida de poma.
    Pero aquest pastiset teu deu ser una explosió de sabors deliciosos en boca.
    Apa quines postres fas tan bones!!! deus tenir a tota la família encisada
    UN BON DESCANS EN DISSABTE I DIUMENGE XATA :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt agraïts, els de casa, s'ho mengen tot I sempre ho troben bo! Petons, Conxita.

      Elimina
  3. Quina preciositat de pastís!!!!! Jo no he tastat mai el lemon curd....em convides????
    Petons, Chus!!! Bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga, te'n guardo un trosset, Olga! Petons.

      Elimina
  4. Només he testat el lemon curd comprat i tinc pendent de fer-lo a casa. Aquesta tarta es veu deliciosa. Tinc el sabor de la llimona a la boca uuuummmmm
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'aroma del llimó és impressionant en aquesta tarta, la crema és deliciosa. I ben senzilla de fer. Petons.

      Elimina
  5. Fa temps que vull fer aquest pastís!! I després de veure les fotos i les teves explicacions ho faré de seguida!!!! Em quedo per aquí!!!Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que t'agradi, Maite. Benvinguda. Petons.

      Elimina
  6. te ha quedado estupenda Chus!! es una de estas tartas que tengo pendientes desde hace tiempo y nunca me atrevo, pero visto lo bien que te ha quedado, me animare!!
    besazos

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mí me pasaba lo mismo pero ya ves, una vez te pones la cosa no es tan complicada. Y es deliciosa. Besos.

      Elimina
  7. Els postres amb sabors cítrics m'encanten, i per tant el lemon curd també, encara que jo no n'he fet mai... la pinta d'aquest pastís és exquisida, díficil resistir-s'hi! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't, és molt bona fins i tot posant-li menys sucre. petons.

      Elimina
  8. Caram, quina pinta que fa aquest pastis!!!! Soc super fan del Lemon Curd aixi que t'agafo la ideia! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agrada, la crema de llimó combina molt bé amb la merenga. Petons.

      Elimina
  9. Magnific, i boníssim. una combinació fantastica!!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que estava bo, Chus, i queda molt ben presentat. Petons.

      Elimina
  10. Quin pastís british més autèntic!! És una fabulosa versió fàcil i amb una presentació molt bonica!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet amb la Thermomix és molt fàcil i els resultats són ben bonics, no? Petons.

      Elimina
  11. Que bo! La llimona m'agrada molt als pastissos.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest puntet àcid li dóna un toc deliciós, veritat? Petons.

      Elimina
  12. No m'he animat encara a fer Lemon Curd a casa per la quantitat de sucre que sol utilitzar-se, però igual prove amb la teua recepta "rebaixada" :P
    A més, aquest pastís sempre m'ha paregut molt bonic visualment (la teua es preciosa) i ha d'estar magnífic, malgrat que no l'he provat encara aixina que li tinc moltes ganes!
    Besets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo li he reduït la quantitat de sucre i trobo que està igualment bo. Si el proves, ja em diràs què et sembla. Petons.

      Elimina
  13. Quin pastís...! A mi el lemon curd també m'agrada més poc dolcet, però aquest teu estic segura que també estava deliciós...Que bonic que t'ha quedat repartit la merenga per sobre!!! Petons!

    ResponElimina
  14. hummm de les mevas favorites , deliciosa

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.