dimarts, 8 d’abril de 2014

Magdalenes de llimó amb llavors de rosella




Te amb llet o amb llimona, que se'l begui la mona!









Després de l'èxit de les magdalenes de taronja, i com teníem llimons a casa, vam provar de fer magdalenes de llimó. En alguns blogs havia vist la combinació del llimó amb les llavors de rosella, que també hi havia al rebost, i aquest va ser el resultat: unes magdalenes molt aromàtiques, amb un intens sabor a llimó i el toc cruixent que li donen les llavors de rosella. La recepta és una variant de la de les magdalenes de taronja, a la qual hem afegit nata líquida.  Els amants del llimó les han de provar.










Per 16 magdalenes:

Un llimó net, amb pell

4 ous

200 grams de sucre

100 grams d'oli d'oliva suau (o de gira-sol, si volem un sabor encara més suau)

100 grams de nata líquida

220 grams de farina de rebosteria

Un pessic de sal

Un sobre de llevat químic en pols

15 grams de llavors de rosella i una mica més per empolvorar










Preparació amb Thermomix:

Posem al vas de la Thermomix el llimó tallat a quarts, els ous i el sucre i batem 3 minuts, 37 graus, velocitat 5.

Tornem a programar el mateix temps i velocitat, però sense temperatura.

Aboquem l'oli i barregem 15 segons, velocitat 5.

Abaixem a velocitat 3 i anem incorporant pel bocal la mescla de la farina amb el llevat i la sal, alternant amb la nata líquida, en aquestes proporcions: 1/3 de farina, 1/2 de nata, 1/3 de farina, 1/2 de nata, 1/3 de farina.

Fem una batuda ràpida 8 segons, velocitat 6.

Afegim les llavors de rosella, remenant amb l'espàtula. 

Amb una cullera de gelat, anem omplint les càpsules de magdalena, que haurem posat dins de motlles, fins les 3/4 parts de la seva capacitat.

Deixem reposar uns 30 minuts a la nevera.

Escalfem el forn a 250 graus.

Traiem les magdalenes de la nevera i decorem la superfície amb llavors de rosella. També podem empolvorar amb una mica de sucre.

Abaixem la temperatura del forn a 220 graus i fornegem uns 15 minuts. o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem les magdalenes del forn i, si volem, empolvorem immediatament amb una mica més de sucre i deixem reposar uns 10 minuts.

Traiem dels motlles i deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.










A la manera tradicional:

Triturem el llimó amb l'ajut d'un robot tipus Minipimer. El posem en un bol amb  els ous i el sucre i batem fins aconseguir una mescla de textura homogènia i espumosa.

Afegim l'oli i continuem batent. A continuació, i sense deixar de batre, incorporem els ingredients secs (farina, llevat i sal), alternant amb la nata líquida en aquest ordre: 1/3 farina, 1/2 nata, 1/3 farina, 1/2 nata i 1/3 farina.
.
Afegim les llavors de rosella, remenant amb l'espàtula.

Amb una cullera de gelat, anem omplint les càpsules de magdalena, que haurem posat dins de motlles, fins les 3/4 parts de la seva capacitat.

Deixem reposar uns 30 minuts a la nevera.

Escalfem el forn a 250 graus.

Traiem les magdalenes de la nevera i decorem la superfície amb llavors de rosella. També podem empolvorar amb una mica de sucre.

Abaixem la temperatura del forn a 220 graus i fornegem uns 15 minuts. o fins que punxem amb una agulla i aquesta surti seca.

Traiem les magdalenes del forn i, si volem, empolvorem immediatament amb una mica més de sucre i deixem reposar uns 10 minuts.

Traiem dels motlles i deixem refredar totalment damunt d'una reixeta.


















25 comentaris:

  1. QUIN POST TAN MACO CHUS...
    I que bones debian esser aquestas magdalenes allimonades.
    UN PETÓ I FELICITATS PER TOT :))))

    ResponElimina
  2. Que bones aquestes magdalenes! Jo fa poc hi vaig fer un cake així i estava boníssim i en versió individual, aixi de magdalena, m'ha agradat molt! Anotada!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo faré el trajecte invers: ara ho provaré amb un bescuit o un cake, segur que també queda deliciós. Petons.

      Elimina
  3. Aquestes te les copio...han d'estar boníssimes!!! I m'encanta el paper de les magdalenes de conjunt amb aquestes ampolletes tan xules! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs fan conjunt de casualitat, estan comprades en llocs diferents, però trobo que queden prou bé juntes, no? Petons.

      Elimina
  4. Quina presentació més bonica!!! Unes fotos genials!!
    Les magdalenes amb un toc de llimona estan molt bones.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. El llimó els dóna un perfum molt bo, és veritat. Petons.

      Elimina
  5. I tant que les provaré! M'encanta la convinació de llimona i llavors de rosella :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agrada anar trobant el punt cruixent de les llavors, trobo que combina molt bé amb el llimó. Petons.

      Elimina
  6. Caram, fan molt bona pinta, Chus!! No n'he tastat mai, de magdalenes amb gust de llimona... sí que han de ser bones! I amb les llavors de rosella encara més bé! a mi m'hi agraden molt, a la rebosteria. M'ha fet molta gràcia la frase feta d'avui, això del te amb la llet per la mona! ha ha ha. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també la vaig trobar divertida, aquesta dita, sembla que a l'autor no li agradava gaire el te, no? Petons.

      Elimina
  7. mmm! moltes gràcies per aquesta recepta. Me l'apunto ;)!

    ResponElimina
  8. Respostes
    1. Si no em dóna temps! Quan me n'adono ja han desaparegut! És el que té tenir adolescents afamats per casa!

      Elimina
  9. Aquest cap de setmana he fet, per primera vegada, un pastís amb llimona. No m'imaginava que seria tan bo!!! Per tant....aquestes magdalenes han de ser....delicioses!!!!
    Petons, Chus!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, i ben ràpides de fer si les fas amb la TMX. Petons.

      Elimina
  10. Jo he fet vàries vegades el bescuit de llimona i llavors i ens encanta, així que aquesta versió en magdalena també!! per cert, vaig fer les de taronja i van triomfar!! un petonàs!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que les de taronja queden molt bones, també. I ja he vist el teu cake de taronja. Ha d'estar boníssim. Petons.

      Elimina
  11. Hola Chus!
    La combinació de llimona i llavors de rosella és boníssima! Tant en pastís com en aquestes magdalenes!
    T'han quedat perfectes!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria, com estàs? Si les tastes, ja veuràs com t'agraden. Petons.

      Elimina
  12. Chus, estas magdalenas saben a gloria, seguro. Es que el limón y las semillas de amapola se llevan de mil maravillas. Combinna sabores y texturas para lograr un bocado delcioso. Me encantan y les han quedado preciosas.
    Saludos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es verdad, combinan muy bien y el resultado es muy sabroso. Saludos.

      Elimina
  13. Deliciosas!! no podría ser de otra manera. Chus, descubrí las preparaciones con semillas de amapola en el año 94 (estuve viviendo en Slovakia y allí se usan mucho), me contaron que para que hicieran su efecto sedante es necesario "moler" las semillas, ya que si las echas enteras a la preparación, no tienen el efecto por el que se incorporan a las preparaciones (no sé, es una sugerencia...) Bss

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.