divendres, 18 d’octubre del 2013

Salmó al llimó amb olives i tàperes



Suc de llimona, medecina bona








A casa era un problema fer salmó a la planxa. Tot quedava impregnat de la seva olor, no hi feia res que tinguéssim la campana extractora a la màxima potència. No hi havia res a fer. Fins que vam trobar aquesta manera de cuinar-lo, macerat amb llimó durant una bona estona. L'àcid del llimó neutralitza l'olor del greix del salmó en coure's i, si bé també cal utilitzar la campana extractora, la casa no queda perfumada de salmó durant la resta del dia. I el sabor del peix és més suau i no ens tornarà el regust del greix durant tota la tarda. 





Per 5 persones necessitarem:

Mig salmó sense pell ni espines tallat a filets (uns 800 grams)
El suc i la ratlladura de dos llimons mitjans
10 cullerades d'oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Un grapat d'olives negres (si són mortes, encara millor)
Un grapat de tàperes en vinagre










Preparem el líquid en què posarem a macerar el salmó: En un bol hi posem el suc i la ratlladura dels llimons, l'oli, la sal i el pebre negre. Barregem bé amb unes varetes.

Pinzellem el fons d'un recipient de vidre amb aquest líquid i hi posem una primera capa de filets de salmó. Els pinzellem i anem afegint-hi capes, pinzellant-ne cadascuna. Quant haguem col·locat tot el salmó, hi aboquem la resta del líquid de maceració, tapem i deixem a la nevera durant una bona estona (nosaltres el preparem al matí i el traiem a l'hora de dinar).








En una paella o planxa roent, hi anem coent els filets de salmó, mirant de no coure'ls massa per evitar que quedin secs. Anem posant-los en una safata per servir.

Colem el líquid que ens ha quedat de la maceració i l'escalfem en una paella neta. Quan estigui calent, hi afegim les olives i deixem coure uns 3 o 4 minuts mentre anem remenant. Al darrer moment, hi aboquem les tàperes, remenem una mica més i aboquem aquesta salsa damunt del salmó. Servim immediatament.




6 comentaris:

  1. Que bé! una altra manera de menjar salmó, que m'encanta! però sempre el faig a la planxa i al final també me'n canso... la combinació amb les tàperes i les olives m'ha semblat molt original i segur que està ben bona!! Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Amb el llimó queda molt suau I es paeix molt bé. I les olives I les tàperes combinen bé amb el salmó fet així. Prova'l I a veure què en penses. Petons.

    ResponElimina
  3. Molt bona idea aquesta de macerar el salmó, Chus, i lo de coure les olives amb la salseta, queda apuntat. La pinta la fa estupenda!!! Una recepta molt apropiada pels dies que han de venir. Vitamina C per allunyar els refredats. Petonets i bon diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Mercè, entrem a l'època dels refredats i ens hem d'armar amb força vitamina C. Petons i bon diumenge.

      Elimina
  4. Respostes
    1. I és un plat força lleuger i senzill de fer. No el notes gens pesat, cosa que de vegades a mí em passa amb el salmó. Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.