dimecres, 2 d’octubre del 2013

Melmelada de figues



Damunt figues beu aigua i no te'n rigues











Tenim una figuera ben plena de figues fosques, de carn tendra i dolça. Quan hi passem pel costat, se sent l'olor dolça típica de l'inici de la tardor i no podem resistir agafar-ne un parell i menjar-nos-les allí mateix. N'hem collit un bon grapat per fer-ne melmelada. És una de les meves preferides. M'encanta trobar-hi les llavors mentre en menjo damunt d'una torrada per esmorzar. I si hi ha temps per llegir el diari i prendre un cafè, no es pot començar el dia de millor manera. Val la pena matinar una mica i gaudir del primer àpat del dia.












Amb aquestes quantitats hem omplert 9 pots de melmelada de 135 grams:

Un quilo de figues pelades
550 grams de sucre
El suc de mig llimó


La melmelada l'hem feta a la Thermomix. Hem començat posant tots els ingredients al vas i triturant-los 5 segons a velocitat 5. Després hem programat 30 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2. Ens ha quedat una consistència una mica espessa, com es pot veure a les fotografies.










La recepta original amb Thermomix ( del llibre Reposteria y pasteleria) només varia la temperatura: enlloc de Varoma, és de 100 graus. Seguint aquesta recepta, s'obté una melmelada més líquida. Si volem espessir-la una mica més, programem uns minuts més sense el cubilet, posant-hi damunt el cistellet per evitar que escatxigui.








Un cop feta, aboquem la melmelada en pots prèviament esterilitzats, els tanquem i deixem de cap per avall fins que es refredi del tot. Si volem conservar-la durant més temps, podem bullir els pots coberts en aigua durant 15 minuts.






23 comentaris:

  1. MMMMM, una de mis mermeladas predilectas, me encanta, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. También es una de mis mermeladas favoritas, cada año intento hacer unos tarros para poder disfrutarla durante el resto del año. Saludos.

      Elimina
  2. Chus qué ricaaaa!!! Y que fotografías mas chulas :) Un besito

    ResponElimina
  3. T'ha quedat estupenda, Chus! Jo no hi poso tan de sucre, perquè la figa ja la trobo molt dolça. Sigui com sigui, és una melmelada fàcil de fer i és taaaan bona, oi? Les fotos són precioses. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que a mí em perd el dolç! I barrejat amb el sabor de les figues és irresistible! Gràcies, Marina. Petons.

      Elimina
  4. M'encanten les melmelades casolanes, Eva, T'ha quedat amb un color i una textura estupenda, Chus!!! Que bona!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Chus, disculpa el lapsus!!! no se com se m'ha colat el nom d' Eva al comentari. Entre les obres i tota la resta no sé el que em dic. :((( Petonets.

      Elimina
    2. Quin riure, Mercè, jo també tinc lapsus d'aquests! De fet soc la reina de rebatejar persones, suposo que, al treballar en un institut, amb tants noms arriba un moment en què se'm barregen tots. Petonets.

      Elimina
  5. Mmmmm una melmelada bonissima!!! Com la melmelada feta a casa, no n'hi ha res!! T'han quedat unes fotos molt boniques :) Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Laura, tens raó: la melmelada de casa té un sabor diferent, res a veure amb les de compra. I és tan fàcil de fer! Petons.

      Elimina
  6. Respostes
    1. Sí que és bona, sí. Animeu-vos I feu-ne, veureu quins esmorzars! Petons.

      Elimina
  7. Esta mermelada es una delicia. Con el sabor de lo casero y de lo propio, rememorando la tradición de preparar las mermeladas caseras con las frutas de la huerta. Empezar el día de esta manera sabe a gloria. Me encanta.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es verdad, tener tiempo para desayunar tranquilamente y degustar un mermelada casera es todo un lujo. Y cuesta tan poco! Saludos.

      Elimina
  8. M'encanta la melmelada de figues!! I definitivament he de provar de fer-ne, perquè feta a casa encara ha d'estar més bona! Gràcies per compartir la recepta!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com no te'n penediràs. A mi m'encanta, fins I tot per farcir pastissos. Petons.

      Elimina
  9. Respostes
    1. Hem d'aprofitar el temps de les figues, són tan delicioses....! Petons.

      Elimina
  10. QUINA DELÍCIA DE FIGUES I DE MERMELADA... I LES FOTOS AMB PERSONALITAT!!! :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben estesa damunt d'una torrada acabada de fer.....mmmm! Està boníssima! Petons.

      Elimina
  11. Hola.
    Una pregunta. Si la melmelada queda una mica clara un cop refredada als pots, ¿es pot tornar a treure per espessir-la? i com fer-ho? Ha quedat magnífica de gust però la textura m'ha sortit una mica clara. Que per altra banda és òptima per escampar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no ho he fet mai quan ja està freda, em sap greu no resoldre el teu dubte. Suposo que tot depèn del grau d'aigua que tingui la fruita i el temps de cocció. A mí hi ha cops que em queda més líquida o més espessa fent el mateix. De totes maneres, sempre és molt saborosa. Gràcies pel heu comentari.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.