diumenge, 27 d’octubre del 2013

Crema de carabassa, pastanagues i moniato amb panses i pinyons



Cada lliura de carabassa en fa perdre una de greix









Aquesta crema és la tardor per excel·lència: carabassa i moniatos, a més de les pastanagues. És una crema molt suau i lleugera, amb l'únic greix de l'oli d'oliva utilitzat per sofregir les verdures i el poc que pugui dur el brou de pollastre on hem bullit les verdures. A més, és una bona font de vitamines, minerals i fibra. Un plat saludable i saborós, guarnit amb uns pinyons torrats i unes panses amb un toc especial.









Per cinc persones necessitarem:
Una ceba grossa
Un gra d'all
450 grams de carbassa
200 grams de pastanagues
150 grams de moniato
Un litre de brou de pollastre
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt
Un sarpat de panses
Un raig de vi ranci
Un sarpat de pinyons












Posem les panses en un vas i les ruixem amb una mica de vi ranci. Sacsem perquè es barregin bé amb el vi  i reservem.

Comencem la crema sofregint la ceba i l'all ben picats, fins que quedin transparents. Llavors hi afegim la carabassa, les pastanagues i el moniatos a trossos i continuem sofregint durant uns cinc minuts. A continuació hi aboquem el brou de pollastre, salpebrem i deixem coure durant uns 25 minuts.
Triturem ben fi i reservem.


En una paella daurem els pinyons, retirem i reservem. A la mateix paella hi aboquem les panses amb el vi. Anem remenant fins que es consumeixi el vi. Retirem, afegim un polsim de sal i reservem.
Servim la crema amb els pinyons i les panses pel damunt i, si volem, un raig d'oli cru.





Preparació amb Thermomix:

Posem les panses en un vas i les ruixem amb una mica de vi ranci. Sacsem perquè es barregin bé amb el vi  i reservem.

Posem al vas de la Thermomix la ceba tallada a quarts i l'all. Piquem 5 segons, velocitat 5. Abaixem les restes que hagin quedat a les parets del vas i afegim l'oli d'oliva. Sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

A continuació, hi incorporem les verdures tallades a trossos i sofregim 5 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Passat aquest temps, hi aboquem el brou de pollastre i salpebrem (compte amb la sal si el brou ja l'havíem salat al fer-lo). Programem 22 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Triturem les verdures 1 minut, velocitat 7. Reservem la crema al vas.

En una paella daurem els pinyons, retirem i reservem. A la mateix paella hi aboquem les panses amb el vi. Anem remenant fins que es consumeixi el vi. Retirem, afegim un polsim de sal i reservem.
Servim la crema amb els pinyons i les panses pel damunt i, si volem, un raig d'oli cru.







16 comentaris:

  1. Què bona que és la crema de carabassa!! jo hi fico una patata enlloc del moniato i les pastanagues, però la provaré així perquè tinc tots els ingredients a casa, a més aquests "toppings" són de luxe!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també l'acostumo a fer amb patata, però tenia pastanagues i moniatos a casa i vaig pensar "avui ho posarem tot de color taronja" . I va quedar molt bona. Petons.

      Elimina
  2. Bonísssima!!! A casa també la fem amb patata, però amb pastanaga ha de ser molt bona! I mai havia pensat en posar-hi panses i pinyons, ho provaré!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les panses amb el vi ranci i els pinyons torrats queden molt bé amb aquesta crema. Espero que t'agradi. Petons.

      Elimina
  3. ¡Exquista! Una verdadera delicia, ideal para el otoño. La voy a probar sin dudas porque estoy segura que es muy sabrosa y nutritiva.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es una crema muy suave y ligera, con todos los beneficios de las verduras y pocas grasas. Y, además, està muy rica. Saludos.

      Elimina
  4. Hola, soy Vivi de La cocina de Vifran, por aquí me quedo como seguidora!! Encantada de haberte conocido! Por cierto, me encanta esta cremita!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vivi, lo mismo digo: un placer conocerte. Acabo de llegar a casa y me voy directa a tu blog. Besos.

      Elimina
  5. Ja estic aquí, ara et seguiré d'a prop.
    I bona crema, a partir d'ara ja ens vindrà de gust, segur.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors, benvinguda! Després de la trobada d'ahir és un plaer tenir-te per aquí. Petons.

      Elimina
  6. Aquesta crema porta tots els ingredients estrella de la tardor, i, a més, a de ser deliciosa!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és tardor total, i també amb el punt de dolçor típic de la tardor. Un bon entrant per dinar o per sopar. Petons.

      Elimina
  7. Oooooh què bona!!! em pirren les cremes de verdures amb el fred i el detall de panses i pinyons és bestial!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja sóm dues, jo tot el dia menjaria cremes i sopes i plats de cullera. Què bé que s'apropa el fred! Petons.

      Elimina
  8. Respostes
    1. Sí, tots els ingredients de color taronja. Així queda de bonica, no? Petons.

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.