dilluns, 12 d’agost del 2013

Gelat de tiramisú en dues versions: sencera i lleugera



Avui en mengem, demà ja veurem











El tiramisú és un dels nostres postres preferits. Sempre que anem a menjar una pizza, acabem demanant-ne de postres. A casa teníem un parell de terrines de marscarpone per fer tiramisú de postres un dia d'aquests. Però resulta que dissabte ens vam comprar una geladora i la volíem estrenar, i se'ns va ocórrer de provar de fer un gelat de tiramisú. Diumenge el vam fer de postres per a dinar, un dinar familiar amb dotze persones. Tothom hi va estar d'acord: el sabor deliciós i la textura ideal. Hem fet una bona compra.











La versió sencera és amb formatge mascarpone i nata. És genial.

Per unes 10 racions necessitarem:

500 grams de formatge mascarpone
250 grams de nata líquida per muntar
150 grams de sucre de llustre
3 rovells d'ou

4 o 5 melindros secs
Un cafè expresso
Un rajolí de rom








Primerament, fem una crema amb el mascarpone, la nata, el sucre i els ous. Nosaltres hem utilitzat la Thermomix per mesclar els ingredients i obtenir una crema de textura homogènia, però també es pot fer la mescla a mà o amb un altre robot de cuina.

Polvoritzem el sucre al vas de la Thermomix, 30 segons a velocitat progressiva 5-10, fins obtenir sucre de llustre. Reservem.

Posem al vas de la Thermomix, amb la papallona posada, el formatge mascarpone i batem a velocitat 3 ½ durant dos minuts. Sense deixar de batre, hi incorporem els rovells dels ous, a continuació el sucre a poc a poc i, finalment, la nata. Hem d'obtenir una crema de textura molt cremosa i homogènia. Passem a un recipient i reservem a la nevera un mínim de 2 hores.

Posem la crema a la geladora i la deixem en funcionament 40 minuts. Mentrestant, fem un cafè expresso, l'aboquem en un plat fondo i hi afegim un rajolí de rom. Deixem refredar.

Quan faltin cinc minuts per acabar el temps programat a la geladora, mullem els melindros en el cafè pels dos costats i els tallem a trossos petits. Reservem.

Quan la geladora s'aturi, passem el gelat a un recipient apte per congelar, hi afegim els trocets de melindros i remenem per a repartir-los bé per tot el gelat. Deixem al congelador un mínim de mitja hora per aconseguir una textura consistent.

Servim el gelat amb un polsim de cacau pur pel damunt.








Per la versió lleugera del gelat, el procediment és exactament el mateix, però els ingredients són aquests:

500 grams de formatge batut amb 0% matèria grassa
2 rovells d'ou
150 grams de sucre de llustre
100 grams de llet desnatada

4 o 5 melindros secs
Un cafè expresso
Un rajolí de rom

Seguim els mateixos passos que amb la versió sencera del gelat i programem el mateix temps a la geladora, afegint els trossos de melindros al final. Quedarà un gelat més líquid, per la qual cosa caldrà deixar al congelador un mínim de dues hores si volem un gelat consistent.


Evidentment, el sabor d'aquesta versió és més lleuger i la textura és menys cremosa, però és una bona opció per a les persones que han de vigilar la ingesta de greixos i es volen donar el gust de menjar un gelat.



19 comentaris:

  1. Que penso?? Que m'encantaria tenir les dues versions... veuries quant de temps duraria... res de res!!!! Que booooo!!!!!!!! Quina pinta!!!!! Encara que reconec que hauria de menjar la versio més lleugera... el mascarpone em torna boja!! M'encanta!!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Un dia és un dia! La versió sencera pels dies de festa i la lleugera entre setmana, i alegria, que som de vacances! Petons.

    ResponElimina
  3. Aquest gelat es veu súper!!! I m'encanten els potets :)
    petons

    ResponElimina
  4. Ui, aquests potets ja tenen anys! Són de casa de la meua mare, sempre els hi he vist. Van molt bé per servir gelats. Petons.

    ResponElimina
  5. Què bo, el tiramissú, i el gelat deu ser genial...
    Jo fa dies que vull comprar una geladora, però no m'acabo de decidir amb el model. Quina has comprat ?

    ResponElimina
    Respostes
    1. No m'hi vaig rumiar gaire, és una Fagor ice-15 de color rosa que vaig trobar al MediaMarkt. Per als gelats casolans està prou bé. En 30 minuts tens un gelat fet, tot i que jo llavors el poso una mica al congelador perquè m'agrada que quedi consistent.

      Elimina
  6. Qué buena pinta tiene, qué textura más fabulosa, mmm...

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que quedó delicioso, todos en casa estuvieron de acuerdo.

      Elimina
  7. Ostres quina temptació!!!!!! a mi segur que m'agraden els dos, haha!! jo m'estic intentant controlar per no comprar-me la geladera, però no sé si me'n sortiré!!! ;-)

    ResponElimina
  8. A mi em passava igual, però al final hi he caigut, i no me'n penedeixo, trobo que ara és més fàcil fer gelats i no cal estar pendent de remoure'l cada mitja hora al congelador per evitar que es facin cristalls. Apa, anima't!

    ResponElimina
  9. Déu n'hi do quin gelat!!!!! ..i amb dues versions!!!!
    Últimament només veig geladeres.....jejejeje.....
    Bon cap de setmana!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Mi postre preferido es el tiramisú y otra de mis pasiones dulces son los helados. De modo que su receta me encanta porque reúne de una manera muy sabrosa mis postres preferidos.
    Me parece estupendo que presenten dos versiones de un postre que les ha quedado cremoso y con un aspecto súper tentador. Me anoto la receta para prepararla en cuanto llegue el verano.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  11. Es verdad, allí aún hace frío. De todas maneras, ya os queda poco tiempo de invierno y pronto apetecerá comer helados. Saludos.

    ResponElimina
  12. Aisss quina pena que jo no en menjaré ni avui ni demá; pero li diré a una amiga que te la geladora que m'el prepari un día que hi vagi a dinar.
    PERFECTE i BÓ n'estic segura.
    PETONETS GUAPA :)))

    ResponElimina
  13. Ja veuràs com us agradarà molt a totes dues. Petonets i bon cap de setmana, Conxita!

    ResponElimina
  14. mirando blog he dado con el tuyo me ha gustado mucho, te invito a que visites el mio http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay

    ResponElimina
  15. BON CAP DE SETMANA BONICA. Que el disfrutis!!! :)))

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.