dimarts, 20 d’agost de 2013

Melmelada de pebrots verds i burguer a la catalana



Un bon català de les pedres en fa pa











Aquest matí l'hem passat fent melmelades. Una d'elles ha estat la de pebrots verds, per aprofitar tot el bé de Déu que ens dóna l'hort aquests dies. Com no volíem complicar-nos la vida amb el dinar, hem decidit fer unes hamburgueses amb patates i una amanida. Però quan hem tingut la melmelada feta i l'hem tastada, se'ns ha acudit que podria ben bé acompanyar les hamburgueses. I d'allí a muntar el nostre burguer a la catalana ha estat un moment: Unes torrades de pa de pagès fregades amb all; tomata, ceba i olives mortes damunt d'una llesca i l'hamburguesa amb la melmelada de pebrots al damunt de l'altra. I les patates fregides per acabar-lo de guarnir. Els adolescents de la casa l'han devorat. I nosaltres també.












La recepta de la melmelada de pebrots verds la vam trobar a La cajita de nieveselena.


Per fer la melmelada necessitarem:

750 grams de pebrots verds, ja nets i sense llavors
250 grams de sucre
50 grams d'oli d'oliva
Un pessic de sal

Posem els pebrots al vas de la Thermomix i els piquem 5 segons a velocitat 5. Afegim el sucre, l'oli i la sal i programem 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. Quan faltin 5 minuts per acabar el temps, traiem el cubilet per a que evaporin bé els líquids.

Comprovem la textura de la melmelada. Si la volem menys grumollosa, podem triturar uns segons a velocitat 7.

Posem la melmelada en pots prèviament esterilitzats, tapem i posem els pots de cap per avall per a que facin el buit. Deixem fins que s'hagin refredat completament.

Si volem que la melmelada ens duri més, podem fer bullir els pots submergits en aigua durant 15 minuts.













Per a fer 4 burguers necessitarem:

4 hamburgueses de vedella
4 torrades de pa de pagès tallades per la meitat
Una ceba
Un gra d'all
Olives mortes
Oli d'oliva
Melmelada de pebrots verds
2 patates grans
2 grans d'all

Tallem la ceba a làmines i la deixem amb sal i vinagre mentre fem les patates i les hamburgueses.

Fregim les patates en oli d'oliva abundant. Quan estiguin gairebé fetes, els afegim 2 grans d'all laminats i deixem enrossir. Traiem les patates, les deixem un minut en paper absorbent i les dipositem en una safata. Salem i reservem.

Mentrestant, anem coent les hamburgueses en una graella.

Torrem el pa de pagès, el freguem amb l'all i hi afegim un raig d'oli.

Damunt d'una de les meitats del pa hi posem una mica de tomata tallada a gallons, una mica de la ceba, prèviament passada per aigua per eliminar la sal i el vinagre, i unes quantes olives mortes. Reguem amb un fil d'oli d'oliva i un polsim de sal.

A l'altra meitat de la torrada hi dipositem l'hamburguesa i la guarnim amb una cullerada de melmelada de pebrots. Acabem de guarnir el plat amb les patates fregides.





6 comentaris:

  1. Oooh unes receptes espectaculars! I delicioses!! M'encanten!! Mai he fet la melmelada de pebrots, pero vamos, no dubto que ha de ser bonissima! Nomès imaginar el sabor.... mmmmm quina delicia! Petons

    ResponElimina
  2. Amb la carn queda molt bé, i també amb torradetes, amb bacallà...., i costa tan poc de fer. Petons.

    ResponElimina
  3. MMMMmmm...quin bon dinar!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Como soy vegetariana, me anoto la receta de mermelada de pimientos que no la conocía, pero creo que muy bien puede acompañar una bruschetta con vegetales asados o un rico queso estacionado.
    ¡Saludos!

    ResponElimina
  5. Seguro que sí, habrá que probarlo. Saludos.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.