diumenge, 11 d’agost de 2013

Suquet de lluç



Quan un pobre menja lluç, és que un dels dos està fotut











Un lluç de palangre ben fresc, alls, tomata i patates. Mar i hort cuinat a la plana. Amb això hem fet un suquet deliciós per dinar, amb una salseta per sucar-hi par fins acabar-la. És el plaer dels dies de vacances, hi ha temps per cuinar amb tranquil·litat i gaudir-ne dels resultats. 












Per 8 persones necessitarem:

Un lluç de palangre d'un quilo i mig, tallat a rodanxes
4 grans d'all laminats
3 tomates madures ratllades
Un quilo de patates esqueixades
Mig litre de brou de peix
Oli d'oliva
Sal


Per la picada:
Un gra d'all
8-10 ametlles torrades i pelades
2 carquinyolis
Julivert











En una cassola amb oli, enrossim els alls i hi aboquem la tomata. Quan estigui fet el sofregit, hi afegim les patates esqueixades, remenem, salem i hi aboquem el brou de peix.

Deixem coure les patates amb la cassola tapada. Quan estiguin gairebé cuites, hi posem el lluç pel damunt i la picada, amb una mica d'aigua per repartir-la bé. Tapem la cassola i deixem coure uns minuts fins que el peix estigui fet.





4 comentaris:

  1. Quina bona pinta!! una cassoleta de lluç amb aquest suquet no pot fallar! és el primer cop que veig que a la picada s'hi fica carquinyolis... interessant!

    ResponElimina
  2. Ho vaig llegir en alguna recepta que duia picada i vaig pensar que ho podia provar. A mi em va agradar com quedava i, si tinc carquinyolis, sempre en poso un o dos. Petons.

    ResponElimina
  3. MMmmm...quin suquet!!! Des de casa meva puc sentir l'oloreta tan bona que fa!!!
    Gràcies per la idea dels carquinyolis a la picada!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'oloreta la feia molt bona, t'ho asseguro. La idea de la picada amb carquinyolis em va encantar i ara, si puc, sempre en poso. Petons

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.