diumenge, 14 d’abril del 2013

Penne rigate a la putanesca

Ni escudella sense tall, ni amanida sense ceba, ni bona salsa sense all



Ahir havíem de dinar aviat i de pressa. No hi havia temps per a cuinar gaire. A la nevera, un potet d'anxoves en oli que feia dies que estava obert. Tàperes, olives negres, un paquet de penne rigate al rebost.... Doncs ens vam posar a fer pasta a la putanesca, al nostre aire i sense bitxo perquè a la Vica no li entusiasmen els picants. Ràpid, fàcil i saborós. 


Per cinc persones necessitarem:

Mig quilo de pasta, en aquest cas penne rigate

Una culleradeta d'orenga
Una culleradeta d'alfàbrega
Una culleradeta de julivert
Tres voltes de molinet de pebre negre
Aigua
Sal


Per la salsa:
4 grans d'all
50 grams d'oli d'oliva
3 anxoves en oli
Una cullerada de tàperes i una mica més per decorar a l'emplatar
400 grams de tomata natural triturada
Una culleradeta d'orenga
Una culleradeta d'alfàbrega
Una culleradeta de julivert
Tres voltes de molinet de pebre negre
150 grams d'olives negres picades







Posem a bullir aigua abundant en una olla. Quan arrenqui el bull hi tirem una cullerada de sal i a continuació la pasta. Afegim les herbes. Deixem bullir el temps que marqui el fabricant o fins que estigui al dente. Escorrem i reservem. Per a evitar que la pasta s'empegui, ruixem amb una mica d'oli d'oliva i remenem.

Mentre es fa la pasta, anem preparant la salsa. Pelem els alls i els posem al vas de la Thermomix i piquem 4 segons, velocitat 5. Abaixem les restes d'all de les parets del vas i hi incorporem l'oli. Sofregim 6 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.







A continuació, hi posem les anxoves i piquem 3 segons, velocitat 5. Afegim les tàperes i programem 1 minut, temperatura Varoma, velocitat 1. Aboquem la tomata triturada, les herbes i el pebre i programem 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1. A mitja cocció traiem el cubilet i deixem que la salsa vagi evaporant, per a evitar que quedi massa líquida.

Mentrestant, anem picant les olives i reservem.

Quan la salsa estigui feta, posem la pasta al plat, cobrim amb la salsa i decorem amb unes olives picades i unes tàperes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.