divendres, 1 de març de 2013

Tercer divendres de Quaresma: seitons amb coca de ceba i olives mortes de l'Aragó

El  peix fa salut i no fa greix


Avui hem trobat un seitó ben fresc. Ens agrada molt enfarinat i fregit, sense més contemplacions. I, per acompanyar-lo, una coca de recapte ràpida amb cebes i olives mortes de l'Aragó. Al costat, un bol amb amanida.


Per 4 persones necessitarem:

Per al seitó fregit:
500 grams de seitó, sense el cap ni les vísceres
Una mica de farina per enfarinar
Sal

Per la massa de la coca:
100 grams d'aigua
25 grams d'oli d'oliva
10 grams de llevat fresc
200 grams de farina
Mitja culleradeta de sal

Per farcir la coca:
Una ceba tallada a rodanxes molt fines amb la mandolina
Un sarpat d'olives mortes



Escalfem el forn a 250 graus
Preparem la massa de la coca: Posem al vas de la Thermomix l'aigua i l'oli i barregem 1 minut, 37 graus, vel. 3. A continuació hi afegim el llevat i barregem 10 segons, vel. 4. Finalment, hi posem la farina i la sal i amassem 1 minut, vas tancat, vel. espiga.
Traiem la massa i en fem quatre boles. Amb un corró les estirem i formem les coques, posant-les en una safata per al forn coberta amb paper sulfuritzat.
Farcim les coques amb la ceba i les olives. Amanim amb sal, pebre negre, julivert i un raig d'oli. 
Baixem la temperatura del forn a 220 graus i hi introduïm les coques. Deixem coure uns 15 minuts o fins que veiem que estan daurades.

Mentrestant, enfarinem el seitó i el fregim en abundant oli. El deixem uns minuts damunt de paper de cuina perquè absorbeixi tot el greix.

Servim la coca en un plat, amb els seitons al costat i unes fulles variades d'enciam.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.