divendres, 15 de març de 2013

Cinquè divendres de Quaresma: rap amb gambes i salsa verda lleugera

El peix pel qui se'l mereix i l'espina pel gat



Avui hem trobat un rap prou gros per a sopar cinc. Tres quilos i mig. I també uns llagostins per acompanyar-lo. La recepta? adaptada de la del turbot amb cloïsses i gambes al vapor del llibre Cuida tu salud de Thermomix. L'elaboració amb la màquina, que permet que es cogui el peix al vapor mentre al vas es va fent la salsa. En mitja hora hem tingut el sopar fet. I quin tip de sucar pa a la salsa!


Per a cinc persones necessitarem:

10 llagostins
Un rap d'uns tres quilos i mig
Pebre blanc mòlt
Oli d'oliva.
Unes fulles de julivert fresc
6 grans d'all
80 grams d'oli d'oliva
Un bitxo petit (opcional)
Un bri de safrà
100 grams d'aigua
100 grams de vi blanc sec
Sal





Comencem preparant el peix: untem  amb oli el recipient i la safata Varoma. Hi dipositem el peix i les gambes, ben salpebrats i amb un raig d'oli pel damunt.

Piquem les fulles de julivert al vas, 5 segons, vel. 7. Reservem.
Piquem els alls al vas, 5 segons, vel. 5. Hi afegim l'oli i el bitxo i sofregim programant 5 minuts, 100 graus, vel. 1.
A continuació hi incorporem l'aigua, el safrà, el vi, el julivert i la sal. Posem el Varoma amb el peix i els llagostins damunt del vas i programem 15 minut, temperatura Varoma, vel. 1. Mentre la salsa es cuina al vas, el peix es cou al Varoma. Finalment, comprovem que el peix estigui cuit al nostre gust i, si cal, programem un parell de minuts més.

Posem en una safata el peix i els llagostins i acabem cobrint amb la salsa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.