dijous, 7 de gener del 2016

Cookies amb xocolata i nabius



Gener bonancer, febrer remoler







Aquesta és una de les idees regal d'aquestes festes ja acabades. La recepta la vaig veure a la revista Thermomix del passat mes d'octubre i era amb xocolata blanca enlloc de la xocolata negra que jo vaig usar. És ben ràpida i fàcil de fer i amb les quantitats de la recepta em van surtir unes 36 galetes.  I, si el regal us el voleu fer a vosaltres mateixos, us animo a fer-les. Irresistibles a l'hora del cafè.


Per unes 36 galetes:

120 grams de mantega a temperatura ambient

65 grams de sucre blanc

65 grams de sucre morè

Una culleradeta de vainilla líquida

Un ou (jo L)

260 grams de farina

Un pessic de sal

Una culleradeta de llevat químic en pols

150 grams de xips de xocolata negra (a la recepta original era xocolata blanca en trocets d'un centímetre)

60 grams de nabius deshidratats





A la manera tradicional:

Escalfem el forn a 180 graus.

En un bol, barregem la mantega, la vainilla i els dos sucres fins que quedin ben integrats. 

Afegim l'ou i tornem a barrejar.

A continuació, hi posem la farina amb el llevat i la sal i barregem fins tenir una massa homogènia. 

Incorporem la xocolata i els nabius i tornem a barrejar per a que quedin ben distribuïts per tota la mescla.

Agafem culleradetes de massa i les dipositem en una safata coberta amb paper de forn, deixant una mica de separació entre elles (no s'eixamplen gairebé). Les aplanem una mica amb la mà. Deixem uns 10-12 minuts fins que veiem que les vores canvien de color. Deixem uns minuts a la safata i passem a una reixeta, on les deixem refredar totalment.


Preparació amb Thermomix:

Escalfem el forn a 180 graus

Posem al vas la mantega, els dos sucres i la vainilla. Barregem 1 minut, velocitat 3.

Afegim l'ou i barregem 30 segons, velocitat 3.

Hi posem la farina, la sal, el llevat, la xocolata i els nabius. Mesclem 30 segons, velocitat 4. 

Passem a un bol, acabem de barrejar bé amb l'espàtula i agafem culleradetes de massa i les dipositem en una safata coberta amb paper de forn, deixant una mica de separació entre elles (no s'eixamplen gairebé). Les aplanem una mica amb la mà. Deixem uns 10-12 minuts fins que veiem que les vores canvien de color. Deixem uns minuts a la safata i passem a una reixeta, on les deixem refredar totalment.








7 comentaris:

  1. Me'n demano una dotzena, com a mínim, per mi mateixa! Petonarros!

    ResponElimina
  2. Perquè ens temptes així Chus????
    Ja hem pecat prou aquests darrers dies...però com a mi m'encanta pecar m'apunto aquestes cookies!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Deliciosas éstas cookies, Chus!!
    Un pinta deliciosa, pero esperaré para hacerlas un poquito mas adelante, que seguro que las hago. Estas Navidades engordé 3 kilos, je,je,je,....
    Un besito :)

    ResponElimina
  4. Doncs si són tan fàcils de fer i queden tan bones em guardo la recepta ara mateix! M'ha agradat el canvi de xoco blanca per xoco negra... petons!

    ResponElimina
  5. Aquest regals "home & hand made" m'encanten! i més amb aquesta combinació tan bona de xocolata i nabius!! es veuen delicioses, un petó!!

    ResponElimina
  6. Vaya pinta rica esas galletas! me pido un par para merendar!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.