dimarts, 29 de desembre de 2015

Rap al forn amb llagostins



 El forn, per Nadal, no para un instant





Com aquests dies hem passat molta estona a la cuina, us portem les receptes que hem fet per Nadal i Sant Esteve. En aquest cas, un plat de peix per la nit de Nadal. Un rap farcit amb llagostins i acompanyat d'unes patates fornera amb ceba i pastanaga. La idea de farcir el rap amb llagostins cuits i salats me la va donar la peixatera on acostumo a comprar el peix. Em va semblar curiós i vaig fer la prova una setmana abans i, com ens va agradar, vam repetir la recepta. Bé, no exactament, ja que la nit de Nadal el peix que vaig utilitzar va ser rèmol en filets, però el resultat va ser igualment saborós.

Aquest plat ens va agradar perquè no és contundent ni pesat de pair. A més, els llagostins salats li donen un sabor molt agradable al rap i queda ben presentat.


Ingredients per 5 persones:


Un rap d'uns tres quilos


Mig quilo de llagostins cuits i salats

Quatre patates grans

Dues cebes

Quatre pastanagues grosses

Un vas de vi blanc

Sal, pebre negre mòlt i oli d'oliva





A  la peixateria, fem preparar el rap en dos loms sense l'espina central.

Escalfem el forn a 200 graus mentre tallem les patates, les cebes i les pastanagues a rodanxes ben fines, amb la mandolina.

Pinzellem amb oli una safata de forn i hi posem les verdures a capes: patata, ceba, pastanaga, patata i ceba. Salpebrem cada capa i hi posem un fil d'oli. Hi afegim per sobre el vas de vi i posem al forn.

Pelem els llagostins i els posem al damunt d'un dels lloms, tapant finalment amb l'altre llom. Lliguem bé el peix per a que no surtin els llagostins. Salpebrem i reservem.

Quan les verdures estiguin ben tendres (punxem amb una agulla per comprovar-ho), hi posem el peix al damunt. Reguem amb una mica d'oli i li afegim un raig de vi blanc. Tapem amb paper de forn, per evitar que el peix quedi ressec, i posem al forn uns 8-10 minuts.

Traiem el fil del rap, tallem amb cura i servim acompanyat de les verdures.







5 comentaris:

  1. Un PLAT tan ENCANTADOR com tú.
    FELIÇ DESPEDIDA I ENTRADA D'ANY ESTIMADA :))))

    ResponElimina
  2. Doncs sembla bo i fàcil! Això dels llagostins salats també és una bona pensada, compro la idea de la teva peixatera!! Bones festes!

    ResponElimina
  3. Mira, una idea fantàstica! I un plat lleugeret va molt bé per variar :)
    Que tinguis un fi d'any inovidable Chus i que el 2016 estigui ple d'emocions compartides!
    Petons

    ResponElimina
  4. Mira, una idea fantàstica! I un plat lleugeret va molt bé per variar :)
    Que tinguis un fi d'any inovidable Chus i que el 2016 estigui ple d'emocions compartides!
    Petons

    ResponElimina
  5. Aquest plat de peix fa molta festa i no és gens pesant!!! Ideal! Petonarros!

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.