diumenge, 27 de desembre de 2015

Pollastre de Nadal


Abans de Sant Blai encara és Nadal






Després de mesos sense publicar, avui tornem a penjar receptes noves al blog, aprofitant les estones que hem passat a la cuina aquest Nadal. Tot i haver passat el dia de Nadal, us portem el deliciós pollastre de corral que ens vam menjar aquell dia. Com cada any, el cap de setmana anterior a Nadal, el Xavier va arribar a casa amb un pollastre que li havia regalat el seu amic Lluís de Gerri de la Sal. Un pollastre ben gros, de plomatge rogenc i que feia quiquiriquics sense parar.

Normalment, el plat el prepara la meva sogra Carme, però aquest any l'hem fet nosaltres a casa, això sí, seguint la recepta familiar i afegint-hi algun toc nostre: uns bolets variats enlloc de xampinyons i una picada per acabar el plat. Va quedar molt tendre i amb un sabor espectacular.

Tot i que una mica tard, bones festes a tothom.

 





Ingredients per a 10 persones:
Un pollastre de corral ( el nostre pesava 3,760 grams net i buidat), tallat a trossos
3 cebes (400 grams)
6 grans d'all
Un vas de vi de Marsala ( o brandi o un bon vi ranci)
4 cullerades de tomata triturada
Mig litro de brou de pollastre ( depenent de la consistència de la salsa se'n pot afegir una mica més)
Sal, pebre negre mòlt i oli d'oliva

Per als bolets:
Un quilo de bolets variats (nosaltres els teníem congelats d'aquesta tardor)
Dos grans d'all i julivert picat
Oli d'oliva


Per la picada:
Un grapat d'ametlles torrades i pelades
Un gra d'all
Unes fulles de julivert
Una llesqueta de pa torrat






En una cassola amb oli hi daurem el pollastre, prèviament salpebrat. Quan estigui daurat, hi afegim la ceba i els alls picats molt fins. Deixem coure fins que agafin un lleuger color daurat i hi aboquem el vi. Deixem evaporar l'alcohol uns minuts.

A continuació, hi incorporem la tomata i deixem coure a foc suau fins tenir un sofregit de color daurat. Ara hi aboquem el brou de pollastre i, quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem coure fins que el pollastre estigui ben tendre ( una hora i mitja en el nostre cas).

Mentre es cou el pollastre, fem els bolets en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin gairebé cuits, hi afegim els alls (nosaltres amb un premsador d'alls) i el julivert picat. Reservem.

Preparem també la picada a la mà de morter, aixafant bé tots els ingredients.

Quan el pollastre estigui tendre, hi incorporem els bolets i la picada, deixatada amb una mica de la salsa. Sacsem bé la cassola i deixem coure uns cinc minuts més abans d'apagar el foc.

El plat serà més bo si el deixem reposar. Nosaltres el vam fer la tarda abans i el vam deixar reposar fins al dinar de l'endemà. 










7 comentaris:

  1. Menudo pedazo de pollo, me encanta y seguro que me pondría hasta no parar de comer huuuuuu que rico.Bsss

    ResponElimina
  2. Quines ganes tenia de tornar-te a tenir per aquí! Has fet una "tornada triomfal" amb aquest plat!!!
    Petons i bones festes!
    Olga

    ResponElimina
  3. HOLA XATA BENVINGUDA!!!
    Tot i que la teva recepta es deliciosa, ja saps que poc a poc vaig desterrant la carn de la meva vida, no es fácil, pero la lluite contra el maltracte animal, i tot el que contamina... la industria cárnica, els milions de litres de sang contaminants, el creixement artificial que es dona al pobrets animalons, ha fet que hem replantegi mes d'un canvi a la meva vida i en "ello estoy".
    De totes maneres, si hem servissin un trosset del teu pollastre encara m'el menjaría amb gust perque mentir!!!
    UN BON ANY BONICA, m'ha fet molta il-lussio veuret per la meva finestreta.
    UNA ABRAÇADA D'ANY NOU :))))

    ResponElimina
  4. Goig de tornar-te a llegir Chus!!! Com sempre, una recepta de primera! Bones Festes tb per tu, i q l'any q ve comenci de la millor manera possible! Feliç i dolç 2016!

    ResponElimina
  5. que gusto volverte a tener por aqui!!! Felices fiestas y buena entrada de año!! besos!!!

    ResponElimina
  6. ¡Hola Chus! Encantada de verte de nuevo por mi blog, y de paso te deseo unas Felices Fiestas y un próspero Año Nuevo 2016.
    Decirte que éste pollo tiene una pinta riquísima, perfecto para éstas fechas, así que tomo nota.
    Un beso :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah! Ya te echaba de menos por la red, siempre es bueno descansar un poco y coger fuerzas para volver. Me alegro verte de nuevo por aquí. :*

      Elimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.